reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Rubi a ja to co pies :-( przeciez ani nie malinka ani nie zwm ani nie chabry :no:

Amelkowa podbicie papierów, ze sie pracuje to w tych czasach pestka nikt tego nie weryfikuje :no:, wiec zawsze na papierze juz moge pracowac :-p. Bo raczej ciezko tyle m-cy w przód szukac sobie pracy na wrzesien :szok:, dobre to jest dla matek z przerwą na macierzynski czy wychowawczy.
Do którego żłobka zapisałas Anie? :-)
Juz mieliscie ostatnie usg bioderek :szok: szybko, nam pierwsze dali na wiek 4 m-cy :baffled:, a gdzie dwa kolejne ... na szczescie Kubus tez ma bioderka A :tak:

Agnieszka dziewczyny dobrze pisza, najlepiej w 12tyg ciazy sprawdzic przyziernosc karkową, kosc nosową (zespół Downa) i przepływy ... co całkowicie oczywiscie nie eliminuje mozliwosci chorób genetycznych, do tego sa potrzebne badania prenetalne - inwazyjne.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Agnieszka dziewczyny dobrze pisza, najlepiej w 12tyg ciazy sprawdzic przyziernosc karkową, kosc nosową i przepływy ... co całkowicie oczywiscie nie eliminuje mozliwosci chorób genetycznych, do tego sa potrzebne badania prenetalne - inwazyjne.

ja w Polsce tez mialam w 12tym, ale w Anglii jest inaczej, tam uwazaja ze w 12 tyg nie widac jeszcze nic, ze wszystkie narzady sa widoczne dopiero w 20tym, a downa badaja tylko przez krew co jest nieobowiazkowe... rozmawialam z lekarzem i on mi powiedzial, ze jest przeciwny takim badaniom, bo one nigdy nie sa 100% i wiele kobiet, ktorym w badaniach wyszlo prawdopodobienstwo downa usuwalo ciaze, a okazywalo sie po zabiegu i badaniach, ze plod byl zdrowy...ale w Anglii ja cala ciaze nawet gina nie widzialam:szok:tylko polozna :tak:

Marcik niby nikt nie weryfikuje, ale podpisujesz oświadczenie że to co tam napisane na wniosku jest zgodne z prawdą... Ja bym nie ryzykowała. Może da się porozmawiać z dyrekcją jakoś...

Nigdzie nie pisałam, ze mam zamiar tak zrobic, poprostu napisałam, ze jest taka opcja. Ja wiem, ze to jest słabe, ale ustawy w naszym kraju sa jeszcze słabsze. Ja rozumiem to, ze złobki zabezpieczaja się przed matkami, które dziecko oddaja do żłobka, a same w domu siedzą, mają święty spokój i piłują paznokcie :nerd:, co za tym idzie zajmuja m-ce dla dziecka, które naprawde tego żłoobka potrzebuje.

Jak o tym myślę to mi aż kiszki skręca że będę musiała ją tam zostawiać... :baffled:

rozumiem Cię doskonale:baffled:, tylko że ja jeszcze nie wiem czy będe :tak:

Hejka.

Pamiętacie mnie jeszcze????? :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

cos jakby przez mgłę ;-):-D

Hej kobitki!

A mnie pamiętacie jeszcze???

Dawno mnie nie było i jest co nadrabiac,bo widzę,że tu gwarno,ale niestety wszystkiego nie dam rady przeczytać:zawstydzona/y:

Ja drugi tydzień pracuję,więc czasu troche mniej,aczkolwiek w pracy narazie luzy,więc od czasu do czasu moge kliknąć,tyle tylko,że stres,żeby szef nie widział:baffled:
W pracy spoko,bardzo sie ciesze,że sie znalazła:tak: I szczerze mówiąc,to ja teraz odpoczywam w porównaniu do tego co robiłam co dzien w domu z małym:-D

Maciuś w żłobku super -nie płacze (aczkolwiek zdarza się,że marudzi czy jęczy,ale to przeważnie z tego ,że śpiący,bo ostatnio urządza pobudki o 5.30:szok: i do drzemki w żłobku ciężko wytrzymać:sorry2:), podobno je wszystko co daja:-D:szok: i pieknie śpi ponad dwie godziny.W ogóle to takie "cudne,grzeczne i spokojne dziecko",pani tak twierdzi,tylko ciekwae ,że w domu wszytsko inaczej:confused:
Ogólnie widzę,że przez ten kontakt z dziećmi nie jest już taki dziki:-) I do tego piekne prace przynosi ze żłobka.:tak:

a widze właśnie,że temat żłobków na tapecie.Ja słyszałam ,że dobry jest ten na pl.Teatralnym. Szkoda tylko,że wszędzie tak długo trzeba czekać:baffled:
My z Pluszowego jesteśmy zadowoleni,nawet bardzo:tak:

Dobra musze zmykać,ale obiecuję,że sie poprawię w bb klikaniu.
Buziaki!

my już po wizytce:biggrin2: badania przesiewowe b. dobrze, przezierność karkowa tylko 1, 7cm, kości jarzmowe w porządku;-)moja gin nawet nie patrzyła na płeć, bo mówi, że to mało wiarygodne na tym etapie-szkoda:-( poza tym dzidzia wierciła się bardzo, machała rączkami, nóżkami, widzieliśmy nawet paluszki:biggrin2: wymiar dwuskroniowy 3,1cm. Maluch nie mieścił się już w kadrze, gin powiedziała, że na tym etapie już nie mierzy się długości dziecka. musimy się wybrać z mężem na badanie 3D, żeby w końcu usłyszeć bicie serducha, zobaczyć te wszystkie przepływy naczyniowe-bo to trzeba mieć kolorowego dopplera, a moja gin nie ma:dry:

Ewcik super,że wszystko ok,to najważniejsze.A w ogóle to witaj i moje gratulacje!!

A własnie,zastanaiwm sie czy juz Maćka do przedszkola nie zapisać,żeby nie było później,że brak miejsc:baffled:Ale z tego co tu wyczytałam,to wnioski sie składa w marcu tego roku co sie chce,żeby dziecko od wrzesnia poszło ,tak? Amelkowa ty chyba dobrze się orientujesz i jeszcze jakbys poradziła które przedszkole wybrac tak żebyśmy daleko z malinki nie mieli.

:szok::szok::szok: syn mi własnie zasnał na kolanach:szok::szok::szok:, podczs karmienia danonkiem:szok::szok::szok:, łyzka danonka w buzi zakleszczona, a mu oczy spadły i odpływ :-D:-D:-D no pierwszy raz taki numer :-D:-D:-D

Ewcik super, ze z dzidziusiem ok :tak:
Amelkowa a mi się podoba przedszkole nr 35, słaszaju cos o nim?:-)
O widzę, że Ania juz 3 m-ce konczy, najlepszego na miesięcznice :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Amelkowa,ale na sieradzkiej sa dwa przedszkola tzn jedno jest na Bielskiej zaraz za Atrium patrząc od ozimskiej ,w takim wolnostojącym budynku i to jest nr 4 i jest jeszcze jedno mieści się w bloku na Sieradzkiej tak jakby na przeciw Atrium i to jest nr 56. I teraz które jest to niedobre? Bo 21 to jest na Drzymały. A i ja bym chciała żeby Maciek szedł od przyszłego roku czyli chyba jeszcze teraz w marcu to za szybko żeby wniosek składać nie?

Marcik to przekomicznie musi Gangsta wygladac taki spiący z łyzeczką:-D Nam się też zdazyło jak młody jadł ryż na mleku i normalnie buzie otwierał,ale oczy juz miał zamknięte:-D

reklama
Witajcie wszystkie kochane przyszłe i obecne mamy !! :)
Zwracam sie do Was z ogromną prośbą. Jestem szczęśliwą mamą 3 miesięcznego Wojtusia:-) jak każda z mam świata za nim nie widzę, niestety trzeba kiedyś iść do pracy:-( i właśnie rozglądam sie za właściwą alternatywą bo na miejsce w żłobku w naszym mieście trzeba czekac conajmniej rok ;/:wściekła/y:Dlatego zwracam się z prośbą czy któraś mamusia wie cos na temat KANGURKA 24 nowo powstałego klubu maluszka ?? i co wogóle sądzicie o takim rozwiązaniu opieki nad Swoim dzieckiem.:confused: Nie ukrywam że mi by było bardzo ciężko rozstac sie z moim Maleństwem.

Kochane Mamuśki czekam na Wasze cenne opinie

Pozdrawiam Daria
darya86@interia.pl

Do góry