reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Hi ;-),

Amelkowa to szkoda, ze nie masz info liczyłam na to, ze masz tam moze kolezanki ze studiów:tak:. Będziesz swoją Anie posyłała do złobka czy teściowa zostanie? Ja cały czas sie bije z myslami czy dac Kubusia od wrzesnia do złobka ( my jako 'grupa specjalna' musimy miec miejsce w złobku w pierwszej kolejnosci, wiec mozemy wybierac :tak:) czy lepiej poczekac na wiek przedszkolny:confused:. TZ mowi zostaw Kubcia w domu. Od wrzesnia mieszkajac juz w miescie mogłabym pojsc do pracy, a wiadomo ze kazdy dodatkowy grosz się liczy w tych ciężkich czasach. Musze sie przejechac do tych trzech złobków (ZWM odpada) i obadac sytuacje :tak:

reklama
Hej Babki!!:-):-)

długaśno mnie tu nie było ale podczytywałam troszkę więc w miarę jestem na bieżąco :tak::tak: nawet kiedyś napisałam posta ale niestety mi go wcieło i dałam sobie spokój :-D:-D

Marcik a czemu Wy w pierwszej kolejności do żłobka??????????????? ja słyszałam dobre opinie na temat żłobka na Barlickiego i na Dambonia więc może tam spróbować warto?? a z tym bażantem hmmm może rosołek?? hihihihi

rubi super, że znaleźliście nową chatkę szkoda tylko, że teraz taki kawał będę targać bezglutki :-D:-D

saly- gratuluję fasolka!!

a co u nas?? najprawdopodobniej wyprowadzimy się z Chabrów na.........Chabry :-D:-D trochę porażka ale zawsze to coś innego niż teraz !! zero kościołów za oknem, balkon, osobna kuchnia,brak ulicy pod oknem, niski blok a nie taki moloch itd.... no powiedzcie same plusy!! no nic zobaczymy. Macius -ok chociaż trochę mieliśmy zawirowań ale to za dużo pisania więc jak się spotkamy to będzie o czym nawijać. no to o nas tak króciutko co by nie zanudzić

a dziś miłego dzionka

ewcik witaj i gratulacje;-)
Marcik ja tez od wrzesnia mam zamair poslam malego do zlobka i podobnie jak Ty nie ma pojecia gdzie. Tesciowa mowi, ze na Wyspie jest fajny zlobek, ale nie wiem gdzie dokladnie, musze sie zorientowac i to szybko, bo czas leci:tak:
Dominik,Daggy buziaki :-)
aniulka oby Wam sie przeprowadzka udala, zawsze dobrze zmienic warunki na lepsze :tak:
A ja w sobote jade na wesele brata, ale mi brakuje rozrywki.....;-)

Aniulka gratuluje nowego mieszkanka :-)

Agnieszka żłobek na wyspie jest obok Instytutu ślaskiego i za Piramidą. Obrazowo między stawkiem Barlickiego, a kanałem młynówką, przy głównej drodze - to minus :baffled:

Amelkowa wy to pewnie koło Twojej pracy się zapiszecie ;-)

Upieklismy z synem rano mufinki, juz 3-cią jemy :-p. Kiedys mi sasiadka mufinki TIP-a czekoladowe i kawałkami czekolady z Niemiec przywiozła, najlepsze jakie jedlismy z gotowych oczywiscie. Niestety w naszym realu ich nie ma, a 100 razy lepsze niz Oetkera :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Marcik być może się mylę alez tego co się orientuję to samotne matki mają pierszeństwo jeśli chodzi o przedszkole a nie o żłobek :-) a może dasz Kubcia do papatkowego zacisza?? Maciuś będzie miał kompana do zabawy :-):-)

Aniulka o żłobki tym bardziej maja pierszeństwo :tak:. Zobaczymy jak to bedzie czy wogole Mały pojdzie do złobka czy do 3 roku w domku zabawi, a potem na 100% do przedszkola ;-). Papatkowe to prywatne nie? Ja nie wiem czy nas by było stac na taki wydatek :baffled:.

reklama
bry :-)

ale mnie leb..... nosz...

przeprowadzka przesunieta na wtorek :baffled::baffled::wściekła/y::wściekła/y: oczywiscie mojemu malzowi sie nie spieszy..., ma czas..., az sie obudzi z reka w nocniku...ale przeciez najmadrzejszy i wie lepiej... Monia po nim chyba taka - tez wie lepiej i musi byc tak jak ona chce...

zlobki... Marcik - z tego co wiem czy samotna, czy bigamistka zeby oddac dziecko do zlobka mama musi miec prace... wniosek nalezy podbic w zakladzie pracy...
sprawdz jeszcze czy faktycznie masz pierwszenstwo... zlobek to nie placowka oswiatowa :tak: podlega pod sluzbe zdrowia :tak:

Ewcik :-) ciesze sie ze sie nie wystraszylas :-) pisz wiecej o sobie :-) mam nadzieje ze nie mieszkasz na Malince... moze w centrum??? nie byly bysmy tak z agnieszka wyalienowane :-D:-);-):tak:

kurcze... zmykam bo mi lepetyna na milion kawaleczkow peknie :-( 2 apapy juz pozarlam i nic :-(

aha.... bo ja sie wszedzie chwalilam tylko nie tu (ooops...) Jasiek nie ma juz uczulenia na mleko :-) teraz prowokujemy gluten a nastepne w kolejce kakao :tak:
kochany synek tak chce sprobowac czekolade ze "obiecuje ze nie bede mial sraczki" (bo tak sie u niego alergia na kakao objawiala):-D:-D:-D

ok odmeldowuje sie :-)

Do góry