reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

hej kerry1ja niestety nie mialam mozliwosci podrzucenia podarunku bo nie jestem z samego Opola, lecz jak wiesz z Nysy. Gdybym sie lepiej zorganizowala moglabym ew. przeslac np na Twoje konto pieniazki, ale jakos nie pomyslalam :-( troche mi glupio.:zawstydzona/y: Napisz jak to w koncu wyszlo, czy zostalas z tym sama?

reklama
Przepraszam za kiepskawy odzew z mojej strony , ale remont pochlania nas calkowicie.
Dziekuje dziewczynki za mile przyjecie i mam nadzieje ze bedzie nam sie milo razem spedzalo czas.
Kerry, pewnie ze my juz sie odrobinke znamy:)
Co do szlachetnej paczki, to z nieba mi spadlas, bo tez chcialam cos takiego zorganizowac, bo bardzo mi spodobala inicjatywa, ale trudno by mi bylo znalesc duza grupke znajomych. Wiec chetnie sie przylacze do Twoich dzialan , podaj tylko co mam kupic, albo ile pieniedzy wyslac na konto - jak wolisz:-)No i musimy sie sprezyc bo juz malo czasu zostalo. A w ogole to mam do Was pytanie, na pograniczu wolontariatu, czy w opolskich szkolach wszedl juz ten projekt rzadowy ze kazde dziecko glodne ma zapewnione obiady w szkole????Bo wlansie chcielismy z mezem wykupic kilku dzieciom obiady , ale zgaszono nasz entuzjazjm tym projektem.A ze w tym roku udalo nam sie znacznie wiecej niz oczekiwalismy , rowniez finansowo chcielismy losowi w ten sposob podziekowac i teraz sie miotamy miedzy domem samotnej matki a domem dziecka.....ale w sumie sami nie wiemy jak to zorganizowac, zeby pieniadze lub przedmioty trafily bezposrednio do potrzebujacych a nie do instytucji.....

saly super że możecie pomyśleć o czymś takim bo przecież każdy wie że potrzebujących jest dużo.
kerry napisz co konkretnie potrzebne pieniądze czy jakieś rzeczy ewentualnie gdzie zanieść no i chyba trzeba się sprężać :tak:bo jeżeli tylko będę mogła to oczywiście pomogę

Aniulka postaram się do wieczora zrobić liste bo dopiero dziś zgłosiłam. I oni przyślą mi teraz listę rzeczy potrzebnych. Prosze napisz mi na maila (wysłałam na PW)za ile mogłabyś zrobić zakupy dla nich i jak z dowozem. Mogę przyjechać do ciebie po te rzeczy ale może chciałabyś nas odwiedzić?:-):-):-):-)

Oki dostałam listę:
POTRZEBY RODZINY
środki czystości: płyn do mycia naczyń, płyny czyszczące, proszek do prania, szampon, pasta do zębów, szczoteczka do zębów, mydło,
żywność trwała: herbata, kawa, kakao, ryż, kasza, makaron, mąka, cukier, olej, dżem, słodycze, kisiele, budynie, płatki śniadaniowe, koncentrat pomidorowy, konserwy mięsne, konserwy rybne, warzywa w puszkach,
agd: kuchenka, pralka,
odzież: przejściowa, zimowa,
pomoce szkolne: zeszyty, bloki, kredki, farby, cyrkiel, plastelina, papier kolorowy, nożyczki, klej, piórnik, plecak, przybory do pisania, inne,
Dodatkowo:
słowniki: pol-ang i pol-niem odzież: rozmiary: 38 i 34 ubuwie: 38/39 i 30/31 1 kołdra, 1 koc, 1 poduszka

CO MOŻE SIĘ ZNALEŹĆ W PACZCE
Prosimy o wkładanie do paczki trwałej żywności. Niekiedy paczka jest w magazynie 2 dni, zanim wolontariusze przewiozą ją do rodziny.

INFORMACJE O MAGAZYNIE
W dniach 12-14 grudnia 2008 paczkę należy dostarczyć do magazynu, skąd nasi wolontariusze zawiozą ją do potrzebującej rodziny. Jeśli chcesz osobiście dostarczyć paczkę, skontaktuj się z wolontariuszem opiekującym się Twoją rodziną. Rodziny potrzebujące nie zawsze jednak życzą sobie osobistego spotkania – szanujemy wówczas ich wolę.

Dziewczyny Saly, Aniulka, Inna, Baswes dziękuję za odzew, jesteście przekochane. Dajcie mi proszę tylko jakieś namiary na PW żebym mogła się z wami skontaktować i ustalić co i jak. Mieszkam w centrum na Katowickiej.

Kerry, ja chwilowo tez mieszkam na katowickiej , a w ogole to przez pol roku musialysmy byc sasiadkami:)
Dzisiaj ide na zakupy , jak kupie to dryndne do Ciebie i umowimy sie na przekazanie darow. Szkoda ze jestem na mega karnonach , bo tak moglabym poszukac troche kocy , kołdry i innych detali. Nowe nie sa ale w dobrym stanie....tylko ze my sie wprowadzamy dopiero 20 grudnia plus czas na rozpakowanie sie:baffled:

reklama
teraz sie miotamy miedzy domem samotnej matki a domem dziecka.....ale w sumie sami nie wiemy jak to zorganizowac, zeby pieniadze lub przedmioty trafily bezposrednio do potrzebujacych a nie do instytucji.....

sally - najprosciej zaniesc przedmioty bezposrednio do placowki - mozesz sie wstepnie umowic z dyrektorem, ale najczesciej nie jest to konieczne ;-)
pozdrawiam

Do góry