reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

asia ja teraz zobaczylam ze masz 4 dzieci, nas w domu byla 4 i bylo extra, ja to jednak nie wiem czy dalabym rade, moj Dominik to zywe srebro jak to sie mowi :-) na sekunde nie usiadzie, dlatego tez nie decydowalismy sie nie dziecko wczesniej, tez chcialam roznice wieku 2 lata. poniewaz jestesmy w Anglii jeszcze i nei mam pomocy rodziny wiec musialam sobie sama z nim radziec, tzn z Radkiem, ale to co innego niz oddanie malego czasem do babci na popoludnie :-) teraz bedzie kolejny chlopak i licze na to ze bedzie nieco spokojniejszy :-) chcialabym miec 3 dzieci, ale to czas pokaze, zobacze co ebdzie za rok, dwa z dwoma chlopakami :-) jesli ktos by mnie zapewnil ze 3 bedzie dziewczynka na 100% to bym sie nie wahala ale poniewaz tak sie nie da to uzalezniam to od sytuacji :-)
a Dominika gonie do sprzatania, ale mnie to zbyt duzo nerwow kosztuje, bo nawet jak posprzata to zaraz cos innego nabalagani i tak w kolko, a ja juz jestem zmeczona ciaza i nie mam sily gonic go przez caly czas i na koniec dnia wygalda tak, ze on posprzata troche a potem ja mam sprzatanie :-)

reklama
No my tez mieszkamy sami, moi rodzice sa 160km od nas i raz na czas nas odwiedzaja, a tesciowie sa na miejscu i mimo dobrych relacji czasami widzimy sie z nimi zadziej niz z moimi rodzicami :) To sa juz starsi ludzie (blisko 70tki) wiec juz nie maja cierpliwosci do dzieci, pozatym tesciowa jest po operacji oka i nie wolno jej sie schylac, dzwigac itd.
A ja jestem zosia samosia i lubie wszystko robic sama ;) Fakt ze czasami 2 razy w roku uda mi sie wcisnac Antosia moim rodzicom chociaz na chwilke :)

massakra jak ten czas leci!! rubi mimo wszystko nie zrób nam niespodzianki ;-)
ja osobiście już nie wytrzymuję, gorąco mi jak cholera.. ciąża grzeje dodatkowo :baffled: generalnie jestem tak wypompowana, że czasem wiele bym dała, żeby się rozpakować, a remont dalej trwa.. naiwni byliśmy, że do szaf w zamkniętym pokoju kurz nie najdzie. to się pomyliliśmy.. :zawstydzona/y: i czeka mnie góra prania, ale czy ja w ogóle zdążę :confused:

Dzien dobry ;-)

Biedaczki jak wy sie meczycie w tym ostatnim stadium ciazy, miałam to samo rok temu i wole nie pamietac ;-) ... jeszcze chwilka, dacie rade :tak:

Loravandrel - dasz rade ze wszystkim, dzidzia Cie zmotywuje :tak:

Napisze wam tylko, ze godzine przed wyjazdem na chrzciny Kubus dostał tak silnej kolki ( nigdy tak nie miał), wymiotów (on, ja moj tato, dom wszystko zarzygane :-(, na szczescie jeszcze bylismy w ciuchach 'roboczych'), płaczków z bolu - jelitówka, ze miałam juz nigdzie nie jechac ... pech nas trzymał do samego konca :no: ... do koscioło przyjechalismy na styk, z dzieckiem, które z bolu padło 10 min wczesniej w domu. Takie zwłoki :-(, ubrałąm, włozyłam do fotelika, a nastepnie przełozyłam do wozka i sobie spal w kosciele ... potem juz miał humorek, a wczoraj znowu chory :-(. Dzis jak narazie dobrze tfu tfu.
Na roczkowym wyborze Kubus pewnie chwycił ... kase :-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
oj może przeczuwał co się kroi i nerwy mu puściły ;-)
Marcik dzięki za pocieszenie :blink: może faktycznie nie będzie tak źle (ze mnie jest wieczny pesymista)

Amelkowa Tobie też za pocieszkę dziękuję :tak:
dzieci chyba dobrze wiedzą, gdzie wsadzić jakąś dłuższą część ciała, żeby pobolało :baffled: mi to moje małe wsadza coś w pachwinę :no: leje nie wiem czy po jajniku czy co?? ale boli jak cholera!
generalnie ten suwaczek mam na termin z usg, ale on jest strasznie ruchomy. nie wiem właściwie dlaczego lekarz woli sugerować się tym terminem niż wyliczonym. ten dzieciak na serio nie ma po kim być duży.. ja 156cm, M 170cm. ja 4kg kolosa rodzić nie będę :sorry2:

reklama
hej dziewczyny...nie mam nawet czasu wejsc cos tu napisac ale mam problem i musze sie cos poradzic...!! mojemu malemu zrobily sie odpazenia...w pachwinkach...pod pachami i na szyjce...bo ma takie faldki... czym mu to smarowac zeby sie gorzej nie zrobilo??? poradzcie cos!!!

Do góry