reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Tel bezpośrednio do laboratorium
077-547-60-61

Dzwon w godzinach 7:30 - 9:00 i od 11:15 do chyba 13stej....wtedy jest przyjmowanie i wydawanie wyników :-)

reklama
Amelkowa no to nasze chłopy razem pracują :-D Moj pracuje jako mechanik...
A co do opieki zdrowotnej na Fieldorfa to myśmy sie dowiadywali i nas by też obowiązywał ten sam pakiet co naszych menów gdyby z każdej wypłaty pobierano im ok 100 zł na składke...no ale jest to bez sensu bo lekarzy pediatrów tam niet a ja mam fajnego lekarza pierwszego kontaktu wiec nie ma po co zmieniać :-)tylko pediatrzy na malince są fatalni...
Młody ma 5 miesięcy a przyjmowało nas juz 3 innych lekarzy...i każdy babla co innego...już sie żygać chce jak mam tam iść...

hmmmm... ze na Fieldorfa pediatrow nie ma??? jak nie ma? SA --> Medycyna Rodzinna - Medycyna Pracy Opole, Abonamenty Medyczne
a oplacajac sobie prywatne ubezpieczenie zdrowotne w PZU to wlasnie tam (na Fieldorfa) mamy dostep do lekarza rodzinnego, internisty i pediatry i nie kosztuje to 100 zl. tylko 69 zl.
PZU Opieka Medyczna - Zakres Komfort

jak mi sie nie uda normalnie to chyba wykupie dzieciaczkom te pakiety...

jutro chyba zadzwonie do PZU i dokladnie sie o wszystko wypytam - musze tylko wczesniej jakos Jaska spacyfikowac bo zboj jeden caly czas sie fajnie bawi a jak widzi mnie ztelefonem to "mama..., mama...,mama...." ;-)

Adiva nie dość że nasi mężowie pracują razem to jeszcze my się raz już widziałyśmy w Realu w Karolince :-D:-D:-D mówiłam Ci że ładnie wyglądasz:-D:-D:-D Mój M. właśnie wrócił z pracy i się wypytałam, nawet na nk zaglądał do Twojego męża żebyśmy mogli obczaić po Piotrku czy to Ty :-D:-D:-D

Rubi a dlaczego musi być pakiet z PZU? nie wystarczy na sam NFZ? dziwne... bezpłatna służba zdrowia...

No własnie jak moj wrocił z pracy to też sie wypytałam :-D Sie spotkałyśmy a nasi piękni byli na siebie obrażeni wtedy i nawet zagadywać nie chciałam....Ah....ciekawe czy reszte dziewczyn tez juz zdażyłam poznać :-D

Rubi ja mówiłam o tym ile wynosi dopłata na składke w firmie zott...napisałam ok 100 bo pewna nie byłam dokładnie co do kwoty....może to i jest 69 zł...:confused:

A co do pediatrów na fieldorfa to ja sama nie sprawdzałam...taka opinie zasłyszałam i mi sie jakoś utrwaliło...jak widać błędnie :-)

Amelkowa ;-) na NFZ na Fieldorfa nie przyjmuja nowych pacjentow - chyba wlasnie dlatego zeby im "darmowi" pacjenci nie blokowali miejsc dla tych "platnych"
no i co zrobic jak dziecko choruje? albo idzie sie do jakiegos konowala albo placi za prywatna wizyte...
a ja sobie w brode pluje ze sie tym wczesniej nie zainteresowalam bo za 69 zl miesiecznie mialabym konsultacje ginekologiczne u dr R ;-) a teraz bede miesiecznie wyskakiwala ze 160 zl :-(

a z sola tez tak mam - mi smakuje a inni jesc nie daja rady ;-)

Amelkowa ;-) nie wiem... po porodzie pytaja gdzie przeslac karte szczepien - podam przychodnie na Fieldorfa - a noz widelec sie uda....

a z innej beczki to... malz mi odebral wyniki morfologii i moczu... poziom zelaza.... ponizej normy :-( jednak pani a laboratorium miala nosa... i w morfologii tego nie widac chociaz hemoglobina na dolnej granicy...
z moczem nie najlepiej - i glukoza, i leukocyty, i erytrocyty i jeszcze na deser szczawiany wapnia :-(

do dr R ide w sobote poznym popoludniem....

w ogole to mi sie ciagle spac chce, znow wrocily palpitacje i znow nie mam jak jechac do kardiologa bo Jasiek w domu... no i wycieczki do przedszkola tak daja mi w kosc ze masakra... ogolnie jestem zmeczona bardzo :-( starosc nie radosc...
poprzednio lezalam sobie w szpitalu to nie wiem jak to jest byc na chodzie w 33 tc :-)

aaaaa.... przypomnialo mi sie jak bylam z Jasiem wciazy (ale jeszcze o tym nie wiedzialam) i szwagier zrobil gulasz do plackow po wegiersku :-) no smakowalo mi to jak cholera. Martinez sporobowal i zaczal pluc... "ale slone" a dla mnie rewelka :-) wylal caly garnek do kibelka a ja przezyc niemoglam ze tyle pysznego jedzenia sie zmarnowalo... potem jak juz wiedzialam o ciazy (w polowie nawet to chyba bylo albo jeszcze pozniej) zrobilam zajefajna mizerie ;-) polowe zjadlam zanim malz z pracy wrocil a on potem po jednej lyzeczce stwierdzil ze chyba torebke soli wsypalam :-)

teraz tez tak mam - gotuje tylko to na co mam miarke - ziemniaki, kotlety a surowki kupujemy bo moje przyprawianie.... szkoda produktow ;-)

reklama
amelkowa a czemu nie różowe? Ja znowu na małej uwielbiam jaśniutki róz i mogłabym mieć ( zresZtą prawie mam ) same rózowe :-) cudna jest w tym.......
A co do wody , ja mam i doradzam wszystkim założyć filtr osmotyczny. Mogę dać namiary. Założenie ok 1500 (może więcej teraz) a potem około 150 na rok wymiana filtra.
Woda z kranu przelatuje przez system filtrujacy. Jest super , z minerałami, ja na tym gotuję i piję jest pyszna! Kamienia na oczy kilk alat nie widziałam a mineralka odpada! zastanówcie się!

Do góry