reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Tin niestety w dwupaku :-) Łyknęłam dziś już olejek rycynowy w tej desperacji :-p
Mało się odzywam, bo skoro nie rodzę to przecież trzeba sprawy zawodowe nadgonić ;-)

reklama
No i tak się naszej Mal spieszyło, że od rana jest na porodówce - a może nawet już tuli malucha?

Ja dalej dzielnie walczę z pudełkami, folią bąbelkową (a właściwie już z jej deficytem :eek: i co tu począć).
Rafałowi pozwoliłam dziś na samodzielną konsumpcję obiadu - oczywiście musiałam potem dać cyca, co by dziecko jednak głodne ni ebyło ;-)
No i od kilku dni rozgadał się an maksa - jest ba-ba, buu, bhy, a-błee, bo-bo; generalnie upodoabał sobie B :-) Dziś na poczcie też czarował wszystkich swoimi śmiechami, gadaniem i kwikami.

Mal
e-kartki-narodziny-dziecka-257.jpg

A teraz, w imieniu miau i dogomanii poproszę o głosy na przytulisko Ali Orzechowskiej w Augustowie koło Warki.
Forum o psach, forum o kotach - krakvet.pl • Wyświetl temat - Głosowanie na schronisko które otrzyma pomoc - listopad 2012
Dla tych, którzy nie mają jeszcze konta na KrakVecie- instrukcja na fejsiehttps://www.facebook.com/events/302954626484091/ Udostępniajcie, zachęcajcie. To niezwykle ważna pomoc. Każdy głos się liczy. (głos potwierdza się smsem, który jest bezpłatny. Numer nie jest zachowywany w systemie krakVetu, nie ma spamów- niech Was to zatem nie zniechęca) Pozdrawiam i proszę o głosy, bo nasz (miau i dogo) kandydat sromotnie przegrywa
icon_sad.gif
icon_sad.gif
icon_sad.gif

reklama
Witam wieczornie.

Tin poszło :-)
No i najlepszego dla Tomusia
artystyczny-tort-dla-dziecka-z-zajacami.jpg

U nas przygotowania do stanięcia na czterech - powoli, ale z uporem (jak po obojgu rodzicach, to szybko dopnie swego :-D)
No i sie dziś Rafałowi odobraziło jedzonko - wciągał jak mały odkurzacz (nie ma to jak otworzyć słoiczek na obiad i ulubiony mus gruszkowy na podwieczorek; na drugie śniadanie też był słoiczek, bo moja kaszka jaglana na soczku nie została -celowo- zmiksowana na gładką masę i się panu nie podobało; a mama chciała sprawdzić czy chodzi o tę kaszkę, czy o jedzenie w ogóle). Oczywiście każdy posiłek solidnie docycany - nie wiem, gdzie on to mieści (a może nadrabia ostatnie dni - takie akcje to po tatusiu; najeść się raz na kilka dni :eek:).

Poza tym korzystamy codziennie ze świeżego powietrza, nadal pakujemy - większość aukcji kończy się w czwartek; sporo sie sprzedało, ale mogłoby więcej. Najważniejsze, że widać w końcu meble w pokoju :-D No to przyjdzie zaraz pora na ich odkurzanie. No i do mycia okien sie przymierzam powoli. Bardzo powoli. Jeszcze wolniej... Obym się do świąt wyrobiła :-D

Do góry