reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Ja to bym nie płakała jakbym miala się wyprowadzać z Opola, miasto może i piękne ale jakoś nie rozwija się pod względem pracy.
Franio dziś lepiej?

Tinti witamy z wakacji, biegasz? mogę dołączyć? może bym coś schudła :-)

co do zwierząt...im to najlepiej na wsi, na podwórku, biedne zwierzęta które kiszą się w mieszkaniach.

reklama
Ona, nie bluxnij:) NIe wiesz, co to nierowijające się miasto pod względem pracy;-)

U nas dziś święto:)
Wizyta w Prodeste dała nam tyyle nadziei - nie to, że z Franiem jakoś rewelacyjnie, tylko że WRESZCIE nasz chłopak bedzie miał terapie na miejscu!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dla nas to taka mega zmiania w życiu, nawet nie potrafię Wam opisać. Zamiast wydawac 200 zł na paliwo wydajemy 2 zł:) hhe he:)
kurde, fr lize cytryny

FraniowaMama- no to super, że wreszcie odpadają Wam koszty dojazdu. Są jeszcze kwestie zmarnowanego na dojazdy czasu i energii.
I tak- chodzi o miau.pl ;)
ona23- jasne, zapraszam do biegania. Pewnie jesteś super szczupła i kokietujesz nas tutaj ;-):happy2: Ale to nawet nie kwestia zeszczuplenia, lecz bardziej kondycji. Już nie jestem taki zdechlak. A tak naprawdę dużo nie schudłam. Przez 3 miesiące ledwie 4 kg. :shocked2::wściekła/y: Cholera, jak popatrzyłam na wagę to się wściekłam, ale cóż... :baffled:

A jakieś zwolenniczki nordic walking są tu?!?!?!:-p:-pJa co prawda teraz to się nie nadaję do tego, ale bardzo "lubię to":-),

Dziewczyny rodzące w Opolu: brałyście własne ubranka i rożki dla dzieci?!?!!

Witam się przelotem znad spóźnionego śniadania :-)
Franiowa super, że tyle optymizmu z Was bije :-D Terapia na miejscu jest na pewno dużym odciążeniem. I hmm yyy eee jak taki bąbel może chcieć lizać cytryny?? :-D Dzieci są szalone! :laugh2:

U nas mało ludzi zwierzaki wyrzuca, ale nikt kotów nie sterylizuje tych dzikich (a często i domowych, jak kotka urodzi to młode "niech se idą", niektórzy zabijają, topią itp). A ja sama całej wsi nie powycinam :no:
Ona ja mam kilka dzikich kotów, które najchętniej by tego podwórza wcale nie zaznawały, uznawały tylko żywot kanapie lub dupska grzać na parapecie :-) Jak mieszkały w domu przed sterylką to musiałam towarzystwo podstępem z domu wyganiać, coby futra przewietrzyły ;-)

Bieganie to zupełnie nie moja bajka, ale nordic walkig to bym po porodzie chętnie pochodziła, ale z wózkiem to chyba się nie da :-p

Mal- no właśnie ja też tak pomyślałam gdzie ja ten wózek dam, a u mnie jeszcze w wersji doppelherz:-) i wiesz co do pasa przywiązać i ciągnąć:-D:-D:-D to byśmy ale szybko schudły:-D:-D, ale ja swego czasu waliłam o 6 rano 4km, potem prysznic i do pracy- ale się miało powera na cały dzień!!!!

Ubranka tylko na wyjście i własne pampersy, i podkłady na łóżko PODKŁADY po przewijania HIGIENICZNE 90x60 5szt (2593273813) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Te ostatnie są szczególnie przydatne, bo w razie zabrudzenia oględnie mówiąc ''wydzielinami'' nie brudzi się prześcieradło i łatwo je wymienić. Do tego są bardzo wygodne.
Ja tam rożka nie polecam. W warunkach szpitalnych są nie wygodne, sztywne. Lepszy jest ciepły kocyk.

reklama
Ja sie przyznaję ze leniwa jestem, nie cierpię biegać. Nordic walking może bym zniosła, ale biegania nie cierrrpię. Za to przed urodzeniem się Frania chodziłam na Pilates i to bylo dla mnie genialne.
Mam nadzieję, ze jak sie u nas unormuję, wróce do tego. Widziałam juz informacje o Pilatesie w Opolu:)

Do góry