reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plesniawki i odparzenia

reklama
mam pytanie odnosnie plesniawek:
czy wodnym roztworem pioktaniny wystarczy tylko pedzlowac buzke malenstwa czy tez trzeba nalozyc na palec gazik i scierac plesniawki? slyszalam tez ze trzeba fioletam taz sutki wysmarowac(czy prawda??)ach i jeszcze jedno: ile czasu to stosowac?

oj ja też męczyłam się z plesniawkami ale mi pomógł syrop Flumycon jest na receptę ale super schodzą po nim pleśniawki już po 3 dniach ale wiadomo stosujemy 7 dni jak zalecił lekarz i do tego Cebion bo kwaśny a grzybki bo pleśniawa to grzyb nie lubią kwaśnego....i schodzą ładnie dziś daję syrop 5 dzień język czyściutki sie robi a po bokach pleśniawki zeszły już po 3 dniach więc jest git polecam...a i polecam dodatkowo podawać jakiś priobiotyk ja podaję Diclofor kapsułki.

ja myślę,że na każde dziecko co innego działa na mojego gencjana fiolet w ogóle nie działał po aftinie był bardzo niespokojny zresztą ja wiem,ze lekarze go dają ale tak napradwę jego powinno stosować się od 7 roku życia stosowany przez duższy czas może narobic szkody dziecku ale niekoniecznie wszystko zależy od organizmu dziecka....

witam chciałabym sie zapytac co jest dobre na pozbycie sie odparzen na pupce i plesniawek?
Hej u mnie pomagają kąpiele w "kali" 2 tabl. na wanienkę wody i zwykły puder-i leżakowanie bez pieluszki ;)
dodatkowo jak pupcia sie wygoi(ranki czasem nam sie robią)smaruje TORMENTIOLEM..
:tak:

Do góry