reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odparzenia u noworodka

reklama
Kiedyś u córki też nagle zrobiło się uczulenie na Pampersy, miała takie odparzenia, że skończyliśmy u dermatologa.
Finalnie pomogl nam tylko Dexeryl (to krem z apteki, super nawilża, a nawet sama go stosuje np do rąk :) ).
Jak poleciałam znajomym, których dzieci miały odparzenia, to też bardzo zadowoleni z efektu.

Kiedyś u córki też nagle zrobiło się uczulenie na Pampersy, miała takie odparzenia, że skończyliśmy u dermatologa.
Finalnie pomogl nam tylko Dexeryl (to krem z apteki, super nawilża, a nawet sama go stosuje np do rąk :) ).
Jak poleciałam znajomym, których dzieci miały odparzenia, to też bardzo zadowoleni z efektu.
Dziękuję 😊

U nas bardzo się sprawdził

Załączniki

• f7865873-d5c1-4770-bc1c-daf7fb5230c4.jpeg
    f7865873-d5c1-4770-bc1c-daf7fb5230c4.jpeg
    37,4 KB · Wyświetleń: 13
Witam
Moja córeczka dostała odparzenia od pieluch pampers zauważyłam że od chusteczek też się nasila.Przemywam jej pupe ciepła woda za pomocą wacików.Stosuje sudocrem linomag zielony i zasypkę na zmianę.Prosze polećcie mi coś bo jestem załamana tym odparzeniem.Slyszalam że mączka ziemniaczana jest dobra czy to prawda?
Popieram inne wpisy, zwłaszcza @Nat_Ra .

Jeśli chodzi o tormentil, to pamiętam że położna mówiła, że to się stosuje, jak już zupełnie nic nie pomaga, nic z tych naturalnych metod i odparzenie jest naprawdę mocne. Nie stosowałam tego, ale najpierw bym na twoim miejscu sprobowala naturalnych metod, więc inne pieluchy, wietrzenie, linomag zielony lub bepanthen, higiena samą wodą.
Chusteczek mokrych to tylko na wyjście używaj. Są takie ręczniki papierowe firmy Ta.mi baby, bardzo delikatne, można stosować do osuszania.

Z pieluch polecam babydream eko albo te zzwykłe babydream nie mają substancji zapachowych, a eko mają 0 obrazków, nadruków, więc jeszcze mniej chemii. Musisz przetestować różne pieluchy, bo u różnych dzieci co innego się sprawdza. Niektóre dzieci mają tendencję chyba do odparzenia, moje dziecko miało b sporadycznie i linomag zielony od razu pomagał.

Popieram inne wpisy, zwłaszcza @Nat_Ra .

Jeśli chodzi o tormentil, to pamiętam że położna mówiła, że to się stosuje, jak już zupełnie nic nie pomaga, nic z tych naturalnych metod i odparzenie jest naprawdę mocne. Nie stosowałam tego, ale najpierw bym na twoim miejscu sprobowala naturalnych metod, więc inne pieluchy, wietrzenie, linomag zielony lub bepanthen, higiena samą wodą.
Chusteczek mokrych to tylko na wyjście używaj. Są takie ręczniki papierowe firmy Ta.mi baby, bardzo delikatne, można stosować do osuszania.

Z pieluch polecam babydream eko albo te zzwykłe babydream nie mają substancji zapachowych, a eko mają 0 obrazków, nadruków, więc jeszcze mniej chemii. Musisz przetestować różne pieluchy, bo u różnych dzieci co innego się sprawdza. Niektóre dzieci mają tendencję chyba do odparzenia, moje dziecko miało b sporadycznie i linomag zielony od razu pomagał.
Bardzo dziękuje😊

Ja używam mączki ziemniaczanej podobno można tez dodać do kąpieli. U mnie sprawdzają się pieluchy pampers premium care i chusteczki 99 procent wody. Najtańsze wersje pampers się nie sprawdziły pupa była często mokra.

Puder nie jest polecany dla dziewczynek. Moze przyczyniac sie do sklejania sie warg sromowych. Tak samo maka ziemniaczana. Moze dojsc do nadkazenia odparzenia.
Tormentile baby, sudocrem, linomag zielony. Na kazde dziecko zadziala cos innego. Duzo wietrzyc pupe, zrezygnowac z mokrych chusteczek do zmiany pieluchy. Dobrze osuszac pupe po przemyciu. Moze byc tak, ze to pieluchy lub chusteczki maja cos w skladzie, co odparza skore.

Witam
Moja córeczka dostała odparzenia od pieluch pampers zauważyłam że od chusteczek też się nasila.Przemywam jej pupe ciepła woda za pomocą wacików.Stosuje sudocrem linomag zielony i zasypkę na zmianę.Prosze polećcie mi coś bo jestem załamana tym odparzeniem.Slyszalam że mączka ziemniaczana jest dobra czy to prawda?
U nas mycie pod bieżącą wodą, ale
Myślę że wacik nasączony wodą będzie ok i bepanthen, ale taka słuszna warstwa. Linomag nam się nie sprawdzil.

reklama
Do góry