reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

osobiście nie znam żadnego, nie mam więc skojarzeń :) ale samo brzmienie tego imienia jest miłe :) a jeżeli będzie wam pasować do nazwiska to w ogóle super a to dla Ciebie:
Imię Wincenty pochodzi z łaciny. Słowo "vincens" znaczyło "ten, który zwycięża". Święty Wincety z Saragossy, wielce czczony w średniowieczu, był patronem tkaczy, drwali i leśników. Inny święty o tym imieniu patronuje działalności dobroczynnej.

Imię Wincenty brzmi trochę staroświecko. Trochę szkoda, że dziś niewielu jest Wincentych, gdyż pozytywny, magiczny wpływ tego imienia na życie jest oczywisty. Przede wszystkim imię to nawołuje do zwyciężania, a więc do tego, aby nie poddawać się w trudnych chwilach, także do tego, aby rozpoczęte dzieło doprowadzić do końca, do ostatecznego sukcesu.

W tym zwycięskim dziele Wincentemu pomaga jego liczba, czyli trzy. Z numerologii wynika, że ludzie, którym patronuje trójka, są błyskotliwi, mają dar dokonywania trafnych wyborów; ce****e ich też wrodzony optymizm, który zawsze jest przyczyną powodzenia.

Którym znakom zodiaku radzimy nadawać to imię? Przede wszystkim największym optymistom w zodiaku, a więc Lwom, Strzelcom i Bliźniętom.

reklama
osobiście nie znam żadnego, nie mam więc skojarzeń :) ale samo brzmienie tego imienia jest miłe :) a jeżeli będzie wam pasować do nazwiska to w ogóle super a to dla Ciebie:
Imię Wincenty pochodzi z łaciny. Słowo "vincens" znaczyło "ten, który zwycięża". Święty Wincety z Saragossy, wielce czczony w średniowieczu, był patronem tkaczy, drwali i leśników. Inny święty o tym imieniu patronuje działalności dobroczynnej.

Imię Wincenty brzmi trochę staroświecko. Trochę szkoda, że dziś niewielu jest Wincentych, gdyż pozytywny, magiczny wpływ tego imienia na życie jest oczywisty. Przede wszystkim imię to nawołuje do zwyciężania, a więc do tego, aby nie poddawać się w trudnych chwilach, także do tego, aby rozpoczęte dzieło doprowadzić do końca, do ostatecznego sukcesu.

W tym zwycięskim dziele Wincentemu pomaga jego liczba, czyli trzy. Z numerologii wynika, że ludzie, którym patronuje trójka, są błyskotliwi, mają dar dokonywania trafnych wyborów; ce****e ich też wrodzony optymizm, który zawsze jest przyczyną powodzenia.

Którym znakom zodiaku radzimy nadawać to imię? Przede wszystkim największym optymistom w zodiaku, a więc Lwom, Strzelcom i Bliźniętom.

Dziekuje za Opis:) Nio jeszcze tylko M. musze przekonac i zaproponowac...

dziewczyny-no ja wlasnie chcialabym takie imie ktore jest dosc popularne ale nie za mocno :-) Dlatego Anna nam pasuje i o dziwo moj maz sie nie skrzywil. Lilianna tez ladna i teraz mysle ze Joanna tez ladne :-)
Porannakawa-z tych co podalas dla mnie ladne Dominika i Michal, Basia to moja tesciowa wiec mam skrzywienie :/
Ingena-znam jedna Bianke i jedna Blanka-obie fajne, inteligentne dziewczyny takze mam dobre skojarzenia no i chyba nie jest zbyt popularne wiec jak dla mnie super.
Emama-tez nie znam nikogo o tym imieniu, wydaje sie bardzo powazne, kojarzy mi sie z naukowcem albo prezydentem, hehe takie bardzo powazne a jakie jest zdrobnienie? Witek?

izka01 u nas właśnie faworytem była Joanna i Anielka, ale teraz coraz bardziej podoba mi się Blanka! :-):-) O jacie, ciekawe ile razy jeszcze mi sie odmieni?:-D

Ewela-nie przejmuj sie to chyba normalne ja tez juz mialam z 15 imion :-) Bardzo chcialam Emilka ale maz tupie nogami ze nie wiec szukalam alternatywy. A swoja droga jakie to niesprawiedliwe ze Ci mezowie potrafia sie tylko niezgadzac z naszymi propozycjami, ciekawe jakby sie te nasze dzieci nazywaly gdyby tatusiowie je nazywali...

kliki gratuluje - sliczne imie dla dziewczynki :) ja bede miala chlopczyka a imie - nie wiem jeszcze :)

reklama
Szanowne przyszłe mamusie, byłam na usg ale moje maleństwo jest uparte do granic możliwości!! Więc dalej żyję w nieświadomości jaka będzie płeć. Powiem wam, że to może trochę dziwne ale w tych okolicznościach ani grosza mi nie szkoda w zainwestowany Inteligender, to w prawdzie tylko test z moczu ale fakt faktem chociaż coś wiem. Nie spodziewałam się, że moja kruszynka będzie taka uparta jako osiołek no ale cóż muszę uzbroić się w cierpliwość, dużo cierpliwości w zasadzie:)

Do góry