reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

reklama
No sama nie wiem, Konstanty w papierach będzie trochę poważnie a Kostek, jak kostka troche hehe. Mam kuzynke która ma na imię Konstancja i Kocia na nią mówią hehe. Mało komu się podoba imię Konstanty :-D
porannakawa o tak zapisane Alex czy Aleks? Ja myślałam o imieniu Aleksander. Sama mam na imię Ola a syn mógłby się nazywać Olek :-D

Olajo-ja mam znajomych Rosjan i jeden sie nazywa Konstantin i mowia na niego Kostia. Tak mi sie ze wschodem to imie kojarzy troche.
Porannakawa-Alex jest super, wciaz na liscie choc na pierwszym miejscu jest Antos, potem Adas lub Alex :-) Glownie ze wzgledu na to ze coreczka ma na imie Alicja wiec Ala i Alex to dla mnie troche maslo maslane.

ostatnio mój mąż się pyta jakie imiona wybrałam:szok: pierwszy raz w ogóle się zainteresowałam sam z siebie imieniem dziecka, chyba zaczyna do niego docierać że czas leci i trzeba już pomyśleć powoli o tym
dziewczynka(w co jakoś wątpię że to dziewczynka) możliwe że byłaby Ewelinką
na chłopca mam więcej pomysłów Maciej, Michał, Piotr, Dawid, Łukasz... myślę że jak poznam płeć to będzie łatwiej coś wybrać i mam nadzieję że poznam płeć jeszcze przed narodzinami

robaczek mi też się wydawało, że jak poznam płeć to będzie łatwiej wybrać, niestety wcale tak w moim wypadku nie jest:-)

Wybór imienia jest trudny bo wiele z nich się nam podoba :) Mnie się podobają też imiona które ponadawali dzieciom znajomi i rodzina i nie chce sie powtarzać :-) Chciałabym być oryginalna :angry:

kivinko a mi się bardzo podoba Leon, ale moja znienawidzona koleżanka tak dała synowi :crazy: Franek też , ale wokól już pełno takich imion... Na szczęście Jagódek i Lilijek nie znam, przynajmniej w moim otoczeniu :tak:

reklama
Olajo - Jagódka bardzo mi się podoba!!! :-)
porannakawa - Alex fajnie i tak międzynarodowo :tak:
robaczek - z tych wymienionych przez Ciebie, to wg mnie: Michał, Piotruś i MAciuś :-) A dla dziewczynki, cóż mam powiedzieć :-D:-D Ewelinki to fajne dziewczynki :tak::tak: choć powiem Ci, że kiedyś nie lubiłam swojego imienia, ale mi się odmieniło, a wszyscy już teraz do mnie Ewela mówią i tak mi najbardziej odpowiada :-)
zeberka - no i fajnie! Przynajmniej w towarzystwie kilku Sławków nie będzie ;-)

U nas postanowione: będzie BARTUŚ :happy:

Do góry