reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Płeć i imiona:)

reklama
Pandorko,
być może po prostu energia tego imienia nie współgra właśnie z Twoim zodiakalnym znakiem,

mnie się nawet podoba Jolanta, ale uwydatnia najgorsze skorpionie cechy,
odkąd zaczęłam nieco pracować nad moim charakterkiem, moje imię zaczęło mnie "uwierać", z pewnością łagodniejsza ze mnie skorpionka właśnie w Renacie

Mi się imię Jolanta strasznie podoba.

Ja też nie przepadam za swoim i imieniem. Dagmara jest takie strasznie szorstkie zdrobnienia już bardzie przypadają mi do gustu i to że rzadko kiedy spotykam kogoś o tym samym imieniu.

A dla młodego jakoś tak nie możemy się zdecydować. Antoni, Marcin, Jeremi sama nie wiem. Z Kacprem to było nagle jakieś olśnienie. Miał się inaczej nazywać po czym nagle stwierdziłam że to Kacper i koniec a teraz jestem niezdecydowana i co chwile coś innego mi się podoba.

Joll jakie imienia męskie psują do barana? Może to pomoże mi się zdecydować....

ja swojego imienia tez nigdy nie znosilam. Natalia, ale to chyba wina mojej mamy bo nie lubila tego imienia i dlatego mam tak na imie bo sie z tata poklucila i tata zrobil to na zlosc. Wiec zawsze bylam Ola a teraz odwrotnie Ola to juz nie ja i Natalia mi sie podoba. Byle by nie zdrabniac bo Olenka i Natalka sa ....

a ja tez juz sie zdecydowac nie moge miala byc:
Katarzyna Danuta a teraz to juz sama nie wiem moze Danuta Katarzyna? albo Danuta Maria, lub Maria Danuta. Jeszcze Zosia mi sie podoba ale Zofia juz nie, wiec odpada. Danuta na pewno to po babci meza wiec moze Marysia po mojej babci, tylko ze Marysie chce tesciowa a na zlosc jej nie chce nazywac tak malutkiej.

http://www.zyciowedrogowskazy.pl/zn...7&Itemid=20&zodiak=baran&plec=m&submit=Szukaj

Ostatnia edycja:
Mi się imię Jolanta strasznie podoba.

Ja też nie przepadam za swoim i imieniem. Dagmara jest takie strasznie szorstkie zdrobnienia już bardzie przypadają mi do gustu i to że rzadko kiedy spotykam kogoś o tym samym imieniu.

A dla młodego jakoś tak nie możemy się zdecydować. Antoni, Marcin, Jeremi sama nie wiem. Z Kacprem to było nagle jakieś olśnienie. Miał się inaczej nazywać po czym nagle stwierdziłam że to Kacper i koniec a teraz jestem niezdecydowana i co chwile coś innego mi się podoba.

Joll jakie imienia męskie psują do barana? Może to pomoże mi się zdecydować....
ANDRZEJ

BARTŁOMIEJ

BERNARD

CEZARY

EDMUND

GABRIEL

GRZEGORZ

IGNACY

JAROMIR

JAROSŁAW

KONRAD

MAREK

PAWEŁ

RADOSŁAW

SEWERYN

SYLWESTER

SZYMON

WALDEMAR

WOJCIECH

ZBIGNIEW

http://zyciowedrogowskazy.pl/index....7&Itemid=20&zodiak=baran&plec=m&submit=Szukaj

Kierowałam się również charakterem, jaki nadanie imienia powoduje, może to nieco roszczeniowe wobec dziecka, ale jeśli mogę mieć wpływ, a wierzę, że imię jest trochę jak forma dla duszy, to jednak chciałabym by moje dziecko po prostu mnie rozumiało, a to przecież zależy od wrażliwości, którą niejako można "zaprogramować"

POWODZENIA W WYBORZE

My po długich namysłycha i sporach wybraliśmy Bartosz Jan bo Bartłomiej mi sie nie podoba ale czytałam że imię Bartosz pochodzi od Bartłomieja wiec powinno być git. Imię nam się podoba i powiedziałam że więcej już nie wymyslam bo to nie jest takie proste - imię ma się na całe życie.

Jol dzięki kochana:)
No i żadne z tych mi się nie podoba :( Ale znalazłam jeszcze stronkę gdzie są opisane imiona przypisane do znaków zodiaku i te które pomimo że nie są z tego znaku to również pasują. Może coś mi podpasuje.

Imiona - znaczenie imion dla dzieci. Imieniny, znaki zodiaku.

Bartosz też mi się strasznie podoba ale tak na imię ma już mój mąż :) Marek to mój ojciec. I sporo imion mają już dzieci bliskich znajomych.

Jakoś tak myślę ciepło o Antonim jeszcze Piotruś mi pasuje i kilka innych imion. Muszę zredukować moją listę i wrzucę ją tutaj.

Ostatnia edycja:
Ja jestem Renata i moje imię mi się strasznie nie podoba :-(

To witaj w klubie też jestem Renn i nigdy nie podobało mi się moję imię , ach ale co tam
Mam nadzieję iż dzieciaczki nie bedą nigdy miały nam za złe jakie imiona dla nich wybraliśmy . Jak na razie córci podoba się jej imię takze ok a na synusia opinię bedziemy musieli troszku poczekać :)
Trudna decyzja przed nami

Marma Antoni jest bardzo ładne-mam wujka Antoniego ale nie wiadomo czemu wszyscy zawsze mówili na niego Tolek i tak zostało,a przecież Antek,Antoś jest tak ładnie.
Ja swoje imie bardzo lubie chociaż jak byłam nastolatką trochę denerwowało mnie, że nie mam jak się przedstawiać bo Zuzia to tak dziecinnie a Zuzanna jakoś za dorosło(a nienawidzę jak ktoś mówi na mnie Zuza)ale teraz już mi to w ogóle nie przeszkadza-oficjalnie przedstawiam się Zuzanna i bardzo to lubię,a dla rodziny i wszystkich znajomych jestem Zuzia i już jakoś mi to zupełnie nie przeszkadza:)Teraz jest mnóstwo małych Zuź ale jak ja byłam mała to nie było ich wcale i to też było fajne, że tylko ja tak mam na imię-dlatego też cieszę się bardzo, że Melania jest mało popularne.

reklama
My dziś wybraliśmy ostatecznie dwa imiona. Chłopiec będzie Alan, a dziewczynka Kaja. U nas tak do końca nie wiadomo co będzie, bo maluszek się wiercił strasznie na USG ale ginka powiedziała, że wygląda na chłopca. Pożyjemy, zobaczymy... :-D
A ja mam na imię Klaudia i cioteczka zawsze wołała do mnie Klaudynka. Oj jak mnie to denerwowało!!! Jak byłam mała to też mało Klaudii było na świecie, dopiero jakiś czas temu przyszła moda na to imię.

Do góry