reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona naszych przyszłych pociech ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ann-87 muszę Ci przyznać, że jak przeczytałam Kalinka to tak wydaje mi się, że będzie pasować do Waszej córci:-) moja mama miała w pracy Malinkę i Jagodę:-)

reklama
A u nas dla dziewczynki Lena...

Dla chłopca ciężki temat;/
Maż chce Michał ja nie bo to po jego dziadku i teściowa by mi dogryzała(zreszta juz to robi) ze po jej ojcu raz się zgodziłam bo aż mi go szkoda było.To jak powedzieliśmy że Michał Władysław bo drugie imie po moim dziadku to teściowa do mnie że nie!!! Bo na meża wołaja Władek (kiedys za takim władkiem latał jak był mały i tak zostało) i mi sie zrobiło przykro bo jak coś po mojej rodzinie i w moja strone to jest źle.
Więc powiedziałam że ma szukać innego imienia bo ja nie bede głupich gadek wysłuchiwać:(

Ann ja mam dokładnie tak jak Kaliope, jak przeczytałam Kalina to od razu pomyślałam że do Waszej Malinki to imię jak najbardziej pasuje... ciekawe skąd się to bierze.... że się przeczyta i o....pasuje i wyobraża się że tak będzie dobrze :blink:

he :) Kaliope, Agucha mówicie???;>
noo takie podobne do Malinki hihi, Pola mi się podoba ale własnie trochę jest za twarde i chyba zrobiło się popularne...
ale jak skrócić Kalinę? pewnie Kala - a to już brzmi nie za.

Ja mam na imię Karolina i na mnie wszyscy wołają Kala i bardzo to lubię. Ja mam problem z wyborem imienia dla córki, nic nam nie pasuje.... oj będzie ciężko

ja dla mamusi to Kalinka:-) i Kala właśnie, miałam koleżankę Kamilę i na nią wołaliśmy Kala:-)

Kalinka, bardzo ładnie. A skrót.... może Kalka? Zartuje;-)
Pola tez bardzo ładne imie i Kasia mi się podoba i... Bronisława:rofl2:

reklama
wpisałam na stronie zdrobnienia.pl imię Kalina o oto co wyszło :
Inka, Inuś, Kal, Kala, Kalcia, Kalee, Kalen, Kali, Kalin, Kalincia, Kalineczka, Kalinek, Kalinia, Kalinka, Kalinosia, Kalins, Kalinusia, Kalinuś, Kalisia, Kaliś, Kaliśka, Kalka, Kalunia, Kalusia, Kaluta, Kaluś, Kaluśka, Kalyna, Kinka, Klunia, Kula, Kulka, Linka, Malinka

hehehe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry