reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć i imiona naszych przyszłych pociech ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Kalineczka-jak Calineczka - cudowne zdrobnienie :tak:

ann - na drugie daj święte i będzie ok.

ann- za Twoim przykładem również sprawdziłam zdrobnienia Cezarego i proszę "Czarcik" ja tak czułam, że to jakiś mały bandita rośnie:-D
Car, Careczek, Carek, Caruś, Cez, Cezar, Cezarek, Cezariusz, Cezarja, Cezaro, Cezarro, Cezaruś, Cezik, Cezo, Cezu, Cezy, Czachowski, Czar, Czara, Czaras, Czarcik, Czardzik, Czarecki, Czareczek, Czarek, Czarencjusz, Czarex, Czari, Czarillo, Czarizard, Czarka, Czarko, Czarkozy, Czarli, Czarls, Czaro, Czarosław, Czaroń, Czarson, Czaru, Czarulek, Czarullo, Czarunia, Czaruszek, Czaruś, Czaruńcio, Czarysław, Sizar

przed poznaniem płci to tylko ja rzucałam pomysłami imion, mój stwierdził, że jak będzie wiedział czy córka, czy syn to się zastanowi. no i od piątku wiemy, że córka a konkretnych propozycji nadal brak. chyba zaczekam, aż mała przyjdzie na świat to może coś podpowie;)

Też połasiłam się na zdrobnienia i patrzcie ile tego wyszło :-D A jakie propozycje haha Dziunia, Kingkong :-D

Kinga:

Agnik, Dziunia, Gucha, Gunia, Gusia, Guśka, Inia, Kana, Kanga, Kangi, Kangur, Ki, Kicia, Kicior, Kiciula, Kiga, Kigna, Kija, Kijnurek, Kik, Kika, Kiki, Kikulka, Kikuś, Kim, Kimberly, Kimcia, Kimciol, Kimi, Kin, Kina, Kinaj, Kinczi, Kinda, Kinder, Kinderek, Kindi, Kindol, Kindorek, Kindusia, Kindzia, Kindziak, Kindzik, Kindzioa, Kindziol, Kindzior, Kindziorek, Kindziorka, Kindziorr, Kindzioł, Kindziołek, Kindziuch, Kindziuś, Kindża, Kindżaro, Kindżał, Kindżers, Kindżi, Kindżoel, Kindżol, Kindżuk, Kineczka, Kinek, Kinerek, Kinex, King, Kingers, Kingersitta, Kingkong, Kingo, Kingocha, Kingola, Kingolek, Kingomira, Kingorek, Kingoska, Kingowa, Kings, Kingslej, Kingson, Kingston, Kingstrong, Kingu, Kinguc, Kinguca, Kingucha, Kingucjuszka, Kingul, Kingula, Kingulec, Kingulek, Kingulinka, Kingulińska, Kingulka, Kingunia, Kinguninka, Kingur, Kingura, Kingurek, Kingus, Kingushka, Kingusia, Kingusiaczek, Kingusiek, Kingusienka, Kingusiątko, Kingutka, Kinguś, Kinguśka, Kinguńka, Kingy, Kingówka, Kini, Kinia, Kiniacz, Kiniaczek, Kiniak, Kinialeczek, Kinialek, Kiniek, Kinio, Kiniol, Kiniolek, Kiniorek, Kiniosław, Kiniowa, Kiniołek, Kinis, Kiniuch, Kiniucha, Kiniuchna, Kiniulek, Kiniulinka, Kiniulka, Kiniunia, Kiniusia, Kiniuszek, Kiniuszka, Kiniutek, Kiniuś, Kiniątko, Kinja, Kinka, Kinki, Kinol, Kinsa, Kinulcia, Kinusia, Kinusiek, Kinuś, Kinżecha, Kiran, Kisia, Kisiek, Kisiel, Kiszka, Kix, Kixa, Kizia, Kiśka, Kić, Kiń, Kińcia, Kińdziolek, Kińdź, Klinga, Kminek, Kniga, Konga, Kuczka, Kuga, Kundzia, Kundzior, Kunegunda, Kunia, Kunuchna, Kunusia, Kućka, Kyga, Kyna, Kynga, Nitka, Niucha, Niula, Niunia, Niusia, Tinda, Tindusia, Tita

no to ja żeby nie pozostać w tyle też sprawdziłam znaczenie imion i zdrobnienia tak więc

Emilia - Liczbą imienia Emilia jest sześć. Szóstka to znak ludzi stałych, przywiązanych do rodziny, przyjaciół i sąsiadów; opiekuńczych i żyjących blisko przyrody. Magiczny sens imienia Emilia to: wierność, stałość, służenie pomocą, gotowość do poświęceń. i co najlepsze hehehe Najlepiej się czują ze swoim imieniem Emilie ze znaku Raka - czyli czerwiec czyli prawdopodobnie będzie trafiony zatopiony :-)

a zdrobnienia ohoho czego to ludzie nie wymyślą :-D
Amilka, Amyla, Dźemilka, Dżema, Dżemi, Dżemila, Dżemiliada, Dżemilien, Dżemilka, Elimka, Elma, Elmirka, Em, Ema, Emajla, Emalia, Emalion, Emalionik, Emalka, Emas, Emcia, Emcik, Emcin, Emciu, Emciuch, Emcja, Emczi, Emczyk, Emdżi, Emi, Emicha, Emiczek, Emielka, Emik, Emiko, Emil, Emila, Emilajda, Emilajna, Emilak, Emilatka, Emilcia, Emilciusia, Emilcza, Emilczita, Emilczku, Emildżiana, Emileczka, Emilek, Emilen, Emilena, Emilencja, Emilex, Emileńka, Emilian, Emiliana, Emilianka, Emiliano, Emilie, Emilien, Emilion, Emiljada, Emiljanka, Emilka, Emilkos, Emilks, Emilkun, Emilos, Emilowa, Emils, Emilsien, Emilson, Emiltunia, Emilu, Emilucha, Emiluchna, Emilunia, Emilusia, Emilutek, Emiluś, Emily, Emilę, Eminia, Emiolka, Emisia, Emisiutka, Emix, Emiś, Emiśka, Emka, Emma, Emmy, Ems, Emsi, Emsik, Emson, Emsonek, Emulsja, Emutek, Emuś, Emy, Emyla, Emylak, Emylka, Emylta, Emyly, Emyśka, :confused:Emś, Emć, :confused:Erma, Ermilka, Jamilka, Janka, Mela, Melicja, Memylka, Mi, Miczka, Mija, Mika, Mikesz, Miki, Mikusia, Mila, Milasia, Milcia, Mileczka, Milejdi, Milek, Mileńka, Mili, Milia, Milka, Milsien, Milu, Miluchna, Milunia, Milusia, Miluta, Miluś, Mimi, Mimusia, Minia, Miła, :happy2:Miśka, Mylka

no i druga nasza panna chyba Milena : Kobieta skryta, która woli pisać pamiętniki zamiast plotkować o swoich problemach z przyjaciółkami. Jest kobietą wyzwoloną, emancypantką, która nie lubi, gdy ktoś traktuje ją jako kruchą, potrzebującą wsparcia istotę. Jest wspaniałą, wyrozumiałą i dbającą o przyjacielski kontakt ze swoimi dziećmi matką. Chętnie prowadzi własną firmę, dzięki której może realizować swoje zainteresowania i marzenia.

zdrobnienia :szok:
Ila, Ilenka, Ilka, :tak:Lena, Lencia, Lenka, Lens, Lenuś, Lunia, Lusia, Lusiek, Madlen, Mailena, Majlejna, Majlena, Majli, Malina, Malinka, Mel, Mela, Melcia, Melena, Melenka, Melina, Melinda, Melka, Mena, Menia, Mi, Mia, Mielonka, Miki, Mil, Mila, Milaczek, Milagros, Milajla, Milaszek, Milaśka, Milc, Milcia, Milciaczek, Milciax, Milczins, Milczka, Milejdi, Milek, Milen, Milencia, Mileneczka, Mileniaczek, Mileniusz, Mileniuszek, Milenka, Milenos, Milens, Milensik, Milenson, Milenusia, Milenuś, Milenuśka, Milesia, Miley, Mileś, Mileńcia, Mileńska, Milgret, Mili, Milka, Milkens, Milkson, Mill, Mille, Milson, Milton, Milu, Milucha, Milunia, Milusia, Milusińska, Miluszka, Milutka, Miluś, Miluśka, Miluńka, Mimi, Mina, Misia, Misza, Miszutka, Miłeczka, Miłka, Miśka, Mla, Myleen, Mylena, Nena, Nenuś, Oliwia- nie wpadłabym na to :no:, Uśka

jest tego tyle, że szok ale jakoś tak dziwnie mi się wydaje, że i Emilia i Milena mają wiele podobnych zdrobnień hehehehe

:szok::szok::szok::szok: jestem pod wrażeniem:-):-):-)

u nas w rodzinie nikt nie wie, kogo nosze pod serduszkiem...... nad imieniem jakoś nie mamy czasu podebatować.... a Wy już macie milion zdrobnien dla Kruszynek:-):-):-):-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry