reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona naszych przyszłych pociech ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Kalineczka-jak Calineczka - cudowne zdrobnienie :tak:

ann - na drugie daj święte i będzie ok.

ann- za Twoim przykładem również sprawdziłam zdrobnienia Cezarego i proszę "Czarcik" ja tak czułam, że to jakiś mały bandita rośnie:-D
Car, Careczek, Carek, Caruś, Cez, Cezar, Cezarek, Cezariusz, Cezarja, Cezaro, Cezarro, Cezaruś, Cezik, Cezo, Cezu, Cezy, Czachowski, Czar, Czara, Czaras, Czarcik, Czardzik, Czarecki, Czareczek, Czarek, Czarencjusz, Czarex, Czari, Czarillo, Czarizard, Czarka, Czarko, Czarkozy, Czarli, Czarls, Czaro, Czarosław, Czaroń, Czarson, Czaru, Czarulek, Czarullo, Czarunia, Czaruszek, Czaruś, Czaruńcio, Czarysław, Sizar

przed poznaniem płci to tylko ja rzucałam pomysłami imion, mój stwierdził, że jak będzie wiedział czy córka, czy syn to się zastanowi. no i od piątku wiemy, że córka a konkretnych propozycji nadal brak. chyba zaczekam, aż mała przyjdzie na świat to może coś podpowie;)

Też połasiłam się na zdrobnienia i patrzcie ile tego wyszło :-D A jakie propozycje haha Dziunia, Kingkong :-D

Kinga:

Agnik, Dziunia, Gucha, Gunia, Gusia, Guśka, Inia, Kana, Kanga, Kangi, Kangur, Ki, Kicia, Kicior, Kiciula, Kiga, Kigna, Kija, Kijnurek, Kik, Kika, Kiki, Kikulka, Kikuś, Kim, Kimberly, Kimcia, Kimciol, Kimi, Kin, Kina, Kinaj, Kinczi, Kinda, Kinder, Kinderek, Kindi, Kindol, Kindorek, Kindusia, Kindzia, Kindziak, Kindzik, Kindzioa, Kindziol, Kindzior, Kindziorek, Kindziorka, Kindziorr, Kindzioł, Kindziołek, Kindziuch, Kindziuś, Kindża, Kindżaro, Kindżał, Kindżers, Kindżi, Kindżoel, Kindżol, Kindżuk, Kineczka, Kinek, Kinerek, Kinex, King, Kingers, Kingersitta, Kingkong, Kingo, Kingocha, Kingola, Kingolek, Kingomira, Kingorek, Kingoska, Kingowa, Kings, Kingslej, Kingson, Kingston, Kingstrong, Kingu, Kinguc, Kinguca, Kingucha, Kingucjuszka, Kingul, Kingula, Kingulec, Kingulek, Kingulinka, Kingulińska, Kingulka, Kingunia, Kinguninka, Kingur, Kingura, Kingurek, Kingus, Kingushka, Kingusia, Kingusiaczek, Kingusiek, Kingusienka, Kingusiątko, Kingutka, Kinguś, Kinguśka, Kinguńka, Kingy, Kingówka, Kini, Kinia, Kiniacz, Kiniaczek, Kiniak, Kinialeczek, Kinialek, Kiniek, Kinio, Kiniol, Kiniolek, Kiniorek, Kiniosław, Kiniowa, Kiniołek, Kinis, Kiniuch, Kiniucha, Kiniuchna, Kiniulek, Kiniulinka, Kiniulka, Kiniunia, Kiniusia, Kiniuszek, Kiniuszka, Kiniutek, Kiniuś, Kiniątko, Kinja, Kinka, Kinki, Kinol, Kinsa, Kinulcia, Kinusia, Kinusiek, Kinuś, Kinżecha, Kiran, Kisia, Kisiek, Kisiel, Kiszka, Kix, Kixa, Kizia, Kiśka, Kić, Kiń, Kińcia, Kińdziolek, Kińdź, Klinga, Kminek, Kniga, Konga, Kuczka, Kuga, Kundzia, Kundzior, Kunegunda, Kunia, Kunuchna, Kunusia, Kućka, Kyga, Kyna, Kynga, Nitka, Niucha, Niula, Niunia, Niusia, Tinda, Tindusia, Tita

no to ja żeby nie pozostać w tyle też sprawdziłam znaczenie imion i zdrobnienia tak więc

Emilia - Liczbą imienia Emilia jest sześć. Szóstka to znak ludzi stałych, przywiązanych do rodziny, przyjaciół i sąsiadów; opiekuńczych i żyjących blisko przyrody. Magiczny sens imienia Emilia to: wierność, stałość, służenie pomocą, gotowość do poświęceń. i co najlepsze hehehe Najlepiej się czują ze swoim imieniem Emilie ze znaku Raka - czyli czerwiec czyli prawdopodobnie będzie trafiony zatopiony :-)

a zdrobnienia ohoho czego to ludzie nie wymyślą :-D
Amilka, Amyla, Dźemilka, Dżema, Dżemi, Dżemila, Dżemiliada, Dżemilien, Dżemilka, Elimka, Elma, Elmirka, Em, Ema, Emajla, Emalia, Emalion, Emalionik, Emalka, Emas, Emcia, Emcik, Emcin, Emciu, Emciuch, Emcja, Emczi, Emczyk, Emdżi, Emi, Emicha, Emiczek, Emielka, Emik, Emiko, Emil, Emila, Emilajda, Emilajna, Emilak, Emilatka, Emilcia, Emilciusia, Emilcza, Emilczita, Emilczku, Emildżiana, Emileczka, Emilek, Emilen, Emilena, Emilencja, Emilex, Emileńka, Emilian, Emiliana, Emilianka, Emiliano, Emilie, Emilien, Emilion, Emiljada, Emiljanka, Emilka, Emilkos, Emilks, Emilkun, Emilos, Emilowa, Emils, Emilsien, Emilson, Emiltunia, Emilu, Emilucha, Emiluchna, Emilunia, Emilusia, Emilutek, Emiluś, Emily, Emilę, Eminia, Emiolka, Emisia, Emisiutka, Emix, Emiś, Emiśka, Emka, Emma, Emmy, Ems, Emsi, Emsik, Emson, Emsonek, Emulsja, Emutek, Emuś, Emy, Emyla, Emylak, Emylka, Emylta, Emyly, Emyśka, :confused:Emś, Emć, :confused:Erma, Ermilka, Jamilka, Janka, Mela, Melicja, Memylka, Mi, Miczka, Mija, Mika, Mikesz, Miki, Mikusia, Mila, Milasia, Milcia, Mileczka, Milejdi, Milek, Mileńka, Mili, Milia, Milka, Milsien, Milu, Miluchna, Milunia, Milusia, Miluta, Miluś, Mimi, Mimusia, Minia, Miła, :happy2:Miśka, Mylka

no i druga nasza panna chyba Milena : Kobieta skryta, która woli pisać pamiętniki zamiast plotkować o swoich problemach z przyjaciółkami. Jest kobietą wyzwoloną, emancypantką, która nie lubi, gdy ktoś traktuje ją jako kruchą, potrzebującą wsparcia istotę. Jest wspaniałą, wyrozumiałą i dbającą o przyjacielski kontakt ze swoimi dziećmi matką. Chętnie prowadzi własną firmę, dzięki której może realizować swoje zainteresowania i marzenia.

zdrobnienia :szok:
Ila, Ilenka, Ilka, :tak:Lena, Lencia, Lenka, Lens, Lenuś, Lunia, Lusia, Lusiek, Madlen, Mailena, Majlejna, Majlena, Majli, Malina, Malinka, Mel, Mela, Melcia, Melena, Melenka, Melina, Melinda, Melka, Mena, Menia, Mi, Mia, Mielonka, Miki, Mil, Mila, Milaczek, Milagros, Milajla, Milaszek, Milaśka, Milc, Milcia, Milciaczek, Milciax, Milczins, Milczka, Milejdi, Milek, Milen, Milencia, Mileneczka, Mileniaczek, Mileniusz, Mileniuszek, Milenka, Milenos, Milens, Milensik, Milenson, Milenusia, Milenuś, Milenuśka, Milesia, Miley, Mileś, Mileńcia, Mileńska, Milgret, Mili, Milka, Milkens, Milkson, Mill, Mille, Milson, Milton, Milu, Milucha, Milunia, Milusia, Milusińska, Miluszka, Milutka, Miluś, Miluśka, Miluńka, Mimi, Mina, Misia, Misza, Miszutka, Miłeczka, Miłka, Miśka, Mla, Myleen, Mylena, Nena, Nenuś, Oliwia- nie wpadłabym na to :no:, Uśka

jest tego tyle, że szok ale jakoś tak dziwnie mi się wydaje, że i Emilia i Milena mają wiele podobnych zdrobnień hehehehe

:szok::szok::szok::szok: jestem pod wrażeniem:-):-):-)

u nas w rodzinie nikt nie wie, kogo nosze pod serduszkiem...... nad imieniem jakoś nie mamy czasu podebatować.... a Wy już macie milion zdrobnien dla Kruszynek:-):-):-):-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry