reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona naszych przyszłych pociech ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
przyłączam się do klubu tych, którym śniły się dziewczynki i po cichu marzyły o córeczkach a ubranka kupują dla chłopców :-) Cieszę się, że chciałam poznać płeć bo się za bardzo nie nakręcałam. Ogólnie myśleliśmy, że pewnie będzie pierwszy chołopak i tak ma być :-) Wiem od 3 tygodni i już się przyzwyczaiłam do tej myśli i teraz nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej :-) Moja koleżanka w drugej ciąży nastawiła się bardzo na dziewczynkę, lekarka mówiła jej, że się sprawdzi i jej synek bedzie miał siostrzyczkę, w 8 miesiącu okazało się, że jednak chłopiec - oczywiście nie uwierzyła, a po urodzeniu dziecka mówi, że na początku było jej przede wszystkim bardzo przykro i przez pierwszy dzień nie bardzo chciała go widzieć i musiała się do niego przyzwyczaić prawie jak do obcego :-( z czasem wszystko się zmieniło, ale teraz uważa że lekarze powinni podawać płeć tylko jak są pewni, a nie że im się wydaje.

reklama
Ty chociaż masz jakieś info na temat płci, a ja też wróżyć sobie nie chcę i mówię ciągle "ono" jak o kosmicie :eek:
Jak ten mi już nic nie powie to chyba jakąś zadymę zrobię :wściekła/y:

NAdalka nie nastawiaj się negatywnie żeby dzidzi psikusa nie zrobiła :)
Fakt mi powiedział lekarz na 100% już wpisał w kartę przebiegu ciąży, mam nadzieję tylko że się to nie zmieni bo większość różowych ciuszków zakupiłam :)

nadalka ja będę trzymać kciuki cały wtorek żeby lekarz rozwiał twoje wątpliwości i wreszcie ci powiedział, ale pewnie i tak kolejna cipuszka dołączy do naszych lipcowych bobasków!!!!!

nie odpuszczaj mu nadalka, chcesz wiedzieć to powinien Ci powiedzieć, łaski nie robi :-) mój na wizytach jak tornado, wszystkie pacjentki wiedzą, że jak się już zjawi to kolejka ubywa w mgnieniu oka, ale kiedy jesteś w gabinecie to odpowiada na wszystkie pytania

mój lekarz na przedostatnim usg powiedział że nie powie jaka płeć bo nie był pewny :)
na tym ostatnim powiedzial że małe ma pępowinkę między nóżkami ale widzi wargi sromowe , 100% nie daje , ale w kartę wpisał dziewuszkę ;)
we wtorek idziemy na usg , to mam nadzieje że dzidzi pokaże ładnie i dokładnie panu doktorowi co tam chowa między nóżkami , i już da 100% :)
ale i tak mamy ciuszki w spadku -różowe , jak by trzeba było zmieniać na chłopskie to też mamy od kogo dostać :) więc bez tragedii :)
co będzie to będzie , mi obojętne czy Wiktoria czy Mikołaj :) ważne żeby było wszystko ok :)

na ja mimo wszystko się obawiam właśnie tego że teraz mówi tak a okazać się może inaczej.
Sąsiadce tak przez całą ciążę mówił jej lekarz że córka na bank ni i się nastawiła, nawet na porodówce mówią do niej śliczna córeczka .... z siusiakiem, a ona szok Kacperek tak miał pępowinę ułożoną nawet po porodzie że siusiaka skutecznie cały czas zakrywała.

no ale oczywiście byle wszystko było dobrze a czy córka czy syn wszystko jedno !!!!

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny

Co do płci ja miałam mega przeczucia ze chociaż jedno dzidzi to babka ale niestety mam dwóch chłopaków:-p widzę że w lipcówkach faceci zaczynają rządzić;-) mój termin 13.07. ale nie wiem czy doczekam:confused:

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry