reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć i imiona naszych przyszłych pociech ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
przyłączam się do klubu tych, którym śniły się dziewczynki i po cichu marzyły o córeczkach a ubranka kupują dla chłopców :-) Cieszę się, że chciałam poznać płeć bo się za bardzo nie nakręcałam. Ogólnie myśleliśmy, że pewnie będzie pierwszy chołopak i tak ma być :-) Wiem od 3 tygodni i już się przyzwyczaiłam do tej myśli i teraz nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej :-) Moja koleżanka w drugej ciąży nastawiła się bardzo na dziewczynkę, lekarka mówiła jej, że się sprawdzi i jej synek bedzie miał siostrzyczkę, w 8 miesiącu okazało się, że jednak chłopiec - oczywiście nie uwierzyła, a po urodzeniu dziecka mówi, że na początku było jej przede wszystkim bardzo przykro i przez pierwszy dzień nie bardzo chciała go widzieć i musiała się do niego przyzwyczaić prawie jak do obcego :-( z czasem wszystko się zmieniło, ale teraz uważa że lekarze powinni podawać płeć tylko jak są pewni, a nie że im się wydaje.

reklama
Ty chociaż masz jakieś info na temat płci, a ja też wróżyć sobie nie chcę i mówię ciągle "ono" jak o kosmicie :eek:
Jak ten mi już nic nie powie to chyba jakąś zadymę zrobię :wściekła/y:

NAdalka nie nastawiaj się negatywnie żeby dzidzi psikusa nie zrobiła :)
Fakt mi powiedział lekarz na 100% już wpisał w kartę przebiegu ciąży, mam nadzieję tylko że się to nie zmieni bo większość różowych ciuszków zakupiłam :)

nadalka ja będę trzymać kciuki cały wtorek żeby lekarz rozwiał twoje wątpliwości i wreszcie ci powiedział, ale pewnie i tak kolejna cipuszka dołączy do naszych lipcowych bobasków!!!!!

nie odpuszczaj mu nadalka, chcesz wiedzieć to powinien Ci powiedzieć, łaski nie robi :-) mój na wizytach jak tornado, wszystkie pacjentki wiedzą, że jak się już zjawi to kolejka ubywa w mgnieniu oka, ale kiedy jesteś w gabinecie to odpowiada na wszystkie pytania

mój lekarz na przedostatnim usg powiedział że nie powie jaka płeć bo nie był pewny :)
na tym ostatnim powiedzial że małe ma pępowinkę między nóżkami ale widzi wargi sromowe , 100% nie daje , ale w kartę wpisał dziewuszkę ;)
we wtorek idziemy na usg , to mam nadzieje że dzidzi pokaże ładnie i dokładnie panu doktorowi co tam chowa między nóżkami , i już da 100% :)
ale i tak mamy ciuszki w spadku -różowe , jak by trzeba było zmieniać na chłopskie to też mamy od kogo dostać :) więc bez tragedii :)
co będzie to będzie , mi obojętne czy Wiktoria czy Mikołaj :) ważne żeby było wszystko ok :)

na ja mimo wszystko się obawiam właśnie tego że teraz mówi tak a okazać się może inaczej.
Sąsiadce tak przez całą ciążę mówił jej lekarz że córka na bank ni i się nastawiła, nawet na porodówce mówią do niej śliczna córeczka .... z siusiakiem, a ona szok Kacperek tak miał pępowinę ułożoną nawet po porodzie że siusiaka skutecznie cały czas zakrywała.

no ale oczywiście byle wszystko było dobrze a czy córka czy syn wszystko jedno !!!!

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny

Co do płci ja miałam mega przeczucia ze chociaż jedno dzidzi to babka ale niestety mam dwóch chłopaków:-p widzę że w lipcówkach faceci zaczynają rządzić;-) mój termin 13.07. ale nie wiem czy doczekam:confused:

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry