reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PŁEĆ DZIECKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ach Ci faceci......
Lidijka masz racje teściówką sie nie przejmuj

u nas tez były spory co do imienia ale w koncu ja wybrałam i jemu tez sie nawet spodobało
a teraz przy dugiej dziewczynce mamy trudniejszy wybór

reklama
Hi! A my poszliśmy na kompromis. Adam zrezygnował z Dawida a ja z Antosia :(. Teraz jestem na etapie Maćka i tak nawet zaczynam juz sie zwracać do brzucha. Pomysł podoba sie mojej mamie a Adam nie ma zdania, więc mam nadzieję, że zaakceptuje. Ja trochę się cieszę, że nie poruszamy tego tematu, bo jakbyśmy zaczęli wymyślać to do iczego byśmy nie doszli i byłby mętlik w głowie. A czasem mój mąż zaskakuje mnie i ma fajne pomysły to i może tym razem coś genialnego wykombinuje. Mamy listę na lodówce w kuchni, ale jakoś mało kto do niej zagląda i to właściwie tylko moje propozycje.

ja jestem pewna ze tak na 100 % na imie zdecydyjemy sie jdopiero na porodówce

Mateusz - Mati, też o tym imieniu myślałam, ale Miłoszek zwyciężył wszystkie, szczególnie jak teściowa zaczęła głośno oponować i mój mąż popatrzył na moją zaciętą minę to wiedział, że ja już nie ustąpię.
Powiedziałam na głos, żeby wszyscy słyszeli: ja chodzę w ciąży, ja rodzę i to ja będę cierpieć więc ja wybieram, koniec, kropka!!! Zrobiła się cisza i szwagierka poparła mnie twierdząc, że to bardzo ładne imię i mama ma się nie wtrącać bo jej nikt imion dla dzieci nie wybierał.

Lidia, gratulację chłopa!!!

Miłoszek to bardzo ładne imię! Bardzo!
Pamiętam, koleżanka sełniła Zyczenie starszej córeczki w sprawie imienia dla synka.

U mnie już zmienić się nie może, gdyż Wiwi całuje brzuszej i mówi mój kochany Miłoszek, mąż poprostu nie miałby sumienia jak dałby inne imię. A poza tym On wie, że jak inaczej nazwie synka to ja pojadę do usc zmienić. Mam takie prawo chyba przez 6 miesięcy

No właśnie, raczej to nasi panowie pójda meldowac dzieci! Jak mówj teść meldował Michała to teściowa ustaliła inne drugie imie. A teść i tak dał po swojemu.
Jak narazie nasz bedzie miał na drugie Michał, chociaż Michał by chciał Franciszek (po moim tacie):)

My ustaliliśmy sobie zasadę, że na drugie imię dzidzia ma imię rodzica, więc córeczka ma Wiktoria Joanna (drugie po mnie) a synek będzie się nazywał Miłosz Krzysztof (drugie po tatusiu).

U mnie ciągle Artur się upiera przy Michałku... Nie wiem już co robić. W sumie imię jest fajne. Może jakiś układ zrobić? Że teraz on wybiera, a przy drugim dzidziolku decyzja należy do mnie? :D Dziewczyny, pomóżcie!! :)

reklama
Alez uparty ten Twój Arturo!:)

Kasiu, jesteście juz ze sobą trochę i powinnaś już znać pewne pewniaki na Twojego meża:) Jakieś trzepotanie rzęsami, czy cóś???? Chyba, ze faktycznie jest taki stanowczy, ze to "waga rangi rodzinnej"!:)

Ale masz rację, moze tak zróbcie, ze teraz maz wybiera imię, a następnemu potomkowi, Ty wybierzesz imię.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry