reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PŁEĆ DZIECKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dobra dziewczyny, może założymy wątek o imionkach dla dzieci.
Też mam w domu książeczkę z imionami, ale raczej tam sprawdzałam jak już mi coś wpadłu w uchwo.
Najpierw wybierałam imię dla dziewczynki gdyż lekarze powiedzieli, że prawdopodonie będzie to babeczka. Więc wtedy była na tapecie Gabriela, Donata i Filipa (ostatnie starsznie nie podobało się Krzyśkowi). Jak leżałam na fotelu ginekologicznym i zoczyłam klejnoty rodzinne to powiedziałam: Jezu, a ja nie mam imienia dla chłopca! Pani doktor się śmiała i powiedziała, że mam jeszcze sporo czasu. Jednakże już po dwóch dniach wiedziałam, że to będzie albo Florian, albo Julian albo Miłosz. Ostatnie najbardziej mi się podobało, no i oczywiście Wiwi też a mąż się poprostu przyzwyczaił i też już używa tego imienia.

reklama
No dziewczyny na 100 % chłopak! Widzzieliśmy juz tego ogromnego siusiaka:)

Lidijka super ze wiesz co bedziesz miała
ja tez bym tak chciała

no to mozesz wybierać imie dla chłopczyka

Imię juz było jeszcze przed ciażą:) MATEUSZEK. Co niezbyt podoba sie teściówce, ale to w końcu nasza dzidzia, a Michałowi się bardzo podoba.

Też chciałam Mateuszka, ale moja mencyzna się krzywi, buuu.
W związku z tym ciągle nasz maluszek jest Kurczakiem ;)

Hi,hi,hi! Oj Kasiu ten Twój Arturo? A jakie imiona proponuje mąz?

Przyznam, że na razie nie rozmawiamy o imionach. jak już wcześniej pisałam oboje chyba przygotowujemy się do ostrej walki ;) Ale on coś ostatnio przebąkuje o Michałku (może dlatego, że ciągle wciągam te cukierki, hihi).
Jak w końcu dojdzie do ostatecznej rozgrywki to Wam opowiem ze szczegółami jak było, hehe. Teraz zbieram siły i argumenty na imię Januszek :) Będę walczyć do ostatniej krwi :D

No to ładnie, ja lubię uwielbiam duzego Michała, ale za cuksami michalkami nie przepadam, ale zdradzę Wam, ze na pierwszy prezent gwiazdkowy dostałam od Michała karton michałków (to był wtedy jeszcze taki prezent bez zobowiązań). Z czego ucieszył się najbardziej mój brat, który wpałaszował prawie wszystkie.

Mi się podoba jeszcze imię Julian i kilka innych.Ale Januszek też ładnie, bardzo!

reklama
Hehe, a ja michałki wciagam, że hej! Chyba mam to po Mamie, bo ona wciągała w ciąży po pół kilo dziennie, hihi. Ja ograniczam się do skromnych 10 dkg ;) A i tak moja mencyzna mówi, że mi dupsko urośnie, hehe.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry