reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

PŁEĆ DZIECKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Rybcia, to rzeczywiście podobnie tylko u Ciebie z Jakubka zrobiła się mała córeczka a z mojuego nastawienia z Olusi zrobił się Jakubek :)

reklama
ale Wam dobrze ze juz macie imiona dla swoich pociech
ja nadal mysle i nie moge wymyslec dla dziewczynki0

Ja byłam pewna, że jak będę mieć dziewczynkę to chcę żeby to była Julia... ale jak się dowiedziałam, że to napewno ONA od razu mi się zmieniło i zaczęłam przeglądać imiona dla dziewczynek i tylko Oliwia mi się podobała, no i już wszyscy wiedzą, że będzie Oliwka

mi się wydawało, że jak dziewczynka to Gabrysia ale teraz mam wątpliwości... i ostatnio Lenka mi się podoba, Zuzia za mną chodzi ale mój piesek tak się wabi...
poza tym jak to jest jak ojciec dziecka je uznaje to dzidzia musi przyjąć jego nazwisko ??? nazwisko też ważne przy wyborze imienia i wolałabym, żeby dzidzia miała moje z wielu względów...

Kosmi pamiętam w Urzędzie Stanu Cywilnego wypełniałam z mężem wniosek przed ślubem i było kilka możliwości. Ja zostawiłam swoje nazwisko i dołączyłam nazwisko męża, a pani się zapytała jak mają się nazywać nasze dzieci (czy moje nazwisko, czy jego czy łączone...). Nie wiem tylko jak to jest w takim przypadku jak twój... (pewnie będziesz się chciała starać o alimenty) zapytam koleżanki jak to jest z prawnego punktu widzenia, czy ojciec dziecka ma prawo zażądać aby dziecko nosiło jego nazwisko, a jeżeli nie będzie to czy może się jakoś wykręcać od płacenia i obowiązków spoczywających na ojcu. Dam znać do końca tygodnia.

Ewach6 masz jeszcze trochę czasu, więc na pewno uda Ci się wymyślić imię :) Głowa do góry :)

Rybcia ja mam tez ciągle nadzieję, że będzie Ola............... ale nie chcę krzywdzić dzieciątka w brzuszku nawet myślami, więc pozytywnie się nastawiam tez na Jakubka :)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry