Hej, w którym tygodniu poznałyście płeć dziecka? Ja dziś zaczęłam 14 tydzień, na prenatalnych byłam w 13tc+3. Lekarz powiedział że na jego oko dziewczynka, bo jajek nie widzi, ale potem stwierdził że jednak COŚ jest, więc ostatecznie powiedział że jest 50/50 szans na płeć. Jestem ciekawa, jaka będzie płeć
reklama
bleucoco
Fanka BB :)
W 13+3 nie ma możliwości by były „jajka”, wtedy jest jeszcze wyrostek płciowyHej, w którym tygodniu poznałyście płeć dziecka? Ja dziś zaczęłam 14 tydzień, na prenatalnych byłam w 13tc+3. Lekarz powiedział że na jego oko dziewczynka, bo jajek nie widzi, ale potem stwierdził że jednak COŚ jest, więc ostatecznie powiedział że jest 50/50 szans na płeć. Jestem ciekawa, jaka będzie płeć
victoria33
Wszystko zależy od ułożenia dzidziusia, u nas już podczas badań prenatalnych lekarz z prawie 100% przekonaniem powiedział, że dzidzia wygląda mu na dziewczynkę. W 16 tygodniu to potwierdził Ale dziecko mojej koleżanki pokazało się dokładniej dopiero w 22 tygodniu i dopiero wtedy lekarz mógł stwierdzić, że jest to dziewczynka
bleucoco
Akurat określenie płci z prenatalnych wg wyrostka płciowego (nie ma narządów zewnętrznych) to ok. 70-80% sprawdzalności. Wyrostki płciowe „na dziewczynkę” często lubią się zmieniać po prenatalnych Większe prawdopodobieństwo jest, że chłopiec z prenatalnych pozostanie chłopcem, niż dziewczynka dziewczynką Ja w 12tc usłyszałam, że wyrostek jest typowo dziewczęcy, a w 15tc nadal był tylko wyrostek bez zewnętrznych narządów i dalej czekamy Płeć syna z kolei poznałam dopiero w 20 tc, w 18 tc narządy wyglądały jak opuchnięte wargi sromowe. Teraz lekarka nie chciała mi ocenić w 15 tc nawet po wyrostku i kazała czekać do połówkowych.Wszystko zależy od ułożenia dzidziusia, u nas już podczas badań prenatalnych lekarz z prawie 100% przekonaniem powiedział, że dzidzia wygląda mu na dziewczynkę. W 16 tygodniu to potwierdził Ale dziecko mojej koleżanki pokazało się dokładniej dopiero w 22 tygodniu i dopiero wtedy lekarz mógł stwierdzić, że jest to dziewczynka
bleucoco
Na tych zdjęciach niestety nic nie widzęA czy wg Was widać u mnie jakikolwiek wyrostek?
reklama