reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć dziecka

Hej,
jestem mamą super 12 latka... W drugiej ciąży ...
Historia taka ciąża pierwsza lekarz prowadzący mówi dziewczyna ( byłam pewna z przeczucia że chłopak i bardzo syna chciałam ) później 5 różnych innych lekarzy płci różnej ( jakby to było ważne ) mówi dziewczyna. No to ok nic nie zrobimy będzie dziewczyna ;) ... no to heja.... kiecki ciuszki bardziej pod dziewczynę ( do różowych nie należę ale jednak coś tam było dla tej CÓRKI ). Stan przed rzucawkowy, poród przez CC i magiczne słowa lekarza " GRATULUJE MA PANI SYNA " na co ja w śmiech z niedowierzania se przeklęłam i tak mam syna.
Ciąża druga po 12 latach... jestem w połowie 5 miesiąca i na USG PAPPA słyszę dziewczyna.... moja Pani doktor prowadząca w 20 tyg mówi Córka... na Prenatalnym II Trymestru Pani doktor ( 3 już z kolei ) mówi SYN !!! noooo ok... Idę na 3d i Pani Doktor ( 4 ) mówi SYN.... no i coooo, cooo ja się pytam mam zrobić ??? :D
Zaufania za grosz nie można mieć :)
Od początku tej ciąży czuje że dziewczyna... a jak u Was? Przeczucia się sprawdzają ??
Jak mi ktoś znowu powie dowiesz się przy porodzie ... Spoko .... ale ja że tak powiem jestem z tych mało cierpliwych :D

Zawsze można zrobić po 10tc test NIPTy i masz 99% pewności co do płci dziecka
U mnie się nigdy lekarz nie pomylił - przeczucie i chiński kalendarz też nie ;)

reklama
Od początku tej ciąży czuje że dziewczyna... a jak u Was? Przeczucia się sprawdzają ??
Jak mi ktoś znowu powie dowiesz się przy porodzie ... Spoko .... ale ja że tak powiem jestem z tych mało cierpliwych :D

W obu ciążach czułam, jakiej płci będzie dziecko i w obu mi się sprawdziło ;)

Zaczynam świrować :D bo nikt mi nie potrafi konkretnie odpowiedzieć a ja jestem baaaardzo konkretną osobą :D

Mogę Ci tylko powiedzieć tyle, że doskonale Cię rozumiem ;)
W pierwszej ciąży nie fiksowałam, bo było mi wszystko jedno, od początku czułam, że będzie dziewczynka, więc jak na pierwszych prenatalnych pani doktor powiedziała, że dziewuszka, to mi to wystarczyło :)
Natomiast w drugiej ciąży już miałam "parcie" na syna, chciałam mieć dzieci obojga płci, żeby się na własnej skórze przekonać, jak się wychowuje i córkę i syna i mimo, że też od początku czułam, że będzie syn, to robiłam milion różnych wróżb na płeć dziecka, a na pierwsze USG prenatalne poszłam prywatnie do najlepszej specjalistki w moim mieście, żeby tylko usłyszeć "na 95% chłopczyk" :D

Mogę Ci tylko powiedzieć tyle, że doskonale Cię rozumiem ;)
W pierwszej ciąży nie fiksowałam, bo było mi wszystko jedno, od początku czułam, że będzie dziewczynka, więc jak na pierwszych prenatalnych pani doktor powiedziała, że dziewuszka, to mi to wystarczyło :)
Natomiast w drugiej ciąży już miałam "parcie" na syna, chciałam mieć dzieci obojga płci, żeby się na własnej skórze przekonać, jak się wychowuje i córkę i syna i mimo, że też od początku czułam, że będzie syn, to robiłam milion różnych wróżb na płeć dziecka, a na pierwsze USG prenatalne poszłam prywatnie do najlepszej specjalistki w moim mieście, żeby tylko usłyszeć "na 95% chłopczyk" :D
No ja niby wszystkie mam Najlepsiejsze we Wro :D niby każda " nigdy się nie myli " a mimo wszystko mamy 2:2 :D

reklama
Do góry