reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć dziecka- naszcze przypuszczenia i potwierdzenia :) AKTUALIZACJA STR1

reklama
mini kasjanek mial wtedy 1,5 roku jak zrobila mu sie stulejka ale to juz tak powazna ze niemogl sikac :( lekarze mysleli ze to zapalenie jakies jest i dawali masci jakies cudawianki a on tak sie meczyl doslownie niemogl sie wysikac bolalo go pieklo sikal dopiero wtedy jak zrobilo mu sie cisnienie i juz niemogl trzymac wkoncu sie wkurzylam i poszlam prywatnie do tarnowa do chirurga i okazala sie stulejka namiejscu zabieg zrobil wrzask byl niesamowity niby byla masc znieczulajaca ale chyba niepomogla jak widzialam jak on to robi fujjjj chcialam go udusic ale synkowi pomogl po 3 dniach bylo juz powiedzmy ze po problemie a pare miesiecy wczesniej mial zabieg u tego samego chirurga na przepukline i od tego czasiu tak strasznie sie bal lekarzy ze masakra ale juz mu przechodiz pomalu :)

Mnie najbardziej irytuje to parcie na parkę. I to nie samych rodziców, a otoczenia. Dużo moich znajomych stara się czy właśnie czeka na drugie dziecko i ciągle wysłu****ą komentarzy na temat parki. Ja pitolę, parkę to trzeba mieć, jak się chomiki hoduje, żeby się rozmnażać dalej mogły:angry:.

tricia presja presja ale my niecelowalismy w dziewczynke ani w chlopczyka to bylo moje marzenie od dawna jeszcze z moim mezem niebylam jak marzylam o synku i curecce jak by niewyslzo wcale bym nieubolewala nad tym kochala bym tak samo teraz tez nieby ze musoi byc i koniec bedzie dziewczynka bedzie super bedzie chlopak bedzie tez super wazne zeby bylo zdrowe a to ze marzy sie tak to nieznaczy ze musi byc i koniec :)

Bozienka biedny maluszek :crazy: Borys też ma stulejkę , ale fizjologiczną ...

Tricia ja nie lubię wyrażenie "parka" w odniesieniu do dzieci :dry: Jest obrzydliwe :-p

MaMicurina , Bozienka dokładnie :tak:

Ja też nie rozumiem presji na płeć , ale co złego jest w tym że ktoś marzy o synku czy córeczce ?? :dry:

W jakichs marzeniach pewnie, ze nic! Ale to czasem az przykre jak sie czyta, że "mam nadzieje, ze bedzie córeczka" "musi byc córeczka" itp itd.. poprostu czasem z kobiecych wypowiedzi emanuje aż taki upór, że musi byc ksiezniczka bo tak i juz. A tego nie rozumiem za groma ..

Ja chce juz wieeeedziec poprostu no :-)

Angel mnie nie razi zdanie :mam nadzieję że to będzie córeczka , bardziej razi mnie jak ktoś mówi - mam nadzieje że to nie będzie córka :dry:

Mój mąż chciał pierwszą córeczkę i nieco był rozczarowany jak się okazało że to chłopak ale szybko mu przeszło, a teraz tak kocha tego naszego Boryska że nie zamienił by go na 1000 córeczek :-D

reklama
Ja od początku chciałam córcie. Po pierwsze dlatego że dla córci miałam wybrane imie już od czasów gimnazjum... Po drugie bo dla dziewczynek są takie śliczne ubranka (nie koniecznie różowe) i w sklepach dla dziewczynki jest znacznie większy wybór... Taka już moja kobieca próżnośc... Po trzecie teśc i teściowa zawsze, kiedy tylko mówili o wnuku, nawet jak ja jeszcze ni myślałam o dziecku wcale, to zawsze mówili że będzie syn, a że jestem przekorna chciałam żeby im sie nie sprawdziło i żeby była córeczka.
Jak sie dowiedziałąm w 13 tygodniu że prawdopodobnie chłopiec to przyznam szczerze że zawód był... Pare dni chodziłąm z myslą że, "kurcze miała byc Emilka" "Kurcze teściowa i teśc będą mogli powiedziec 'a nie mówiłam-em"
Ale pożneij ogarnął mnie szał zakupów chłopięcych rzeczy, I idąc na USG połówkowe chciałąm aby przypuszczenie chopca się potwierdziło. Przyjełam do wiadomości że chłopczyk i się cieszę....
Ponado z mojego praktycznego podejścia do życia, Chłopiec pójdzie z tatą do garażu ukłądac śrubki a mama będzie miała trochę czasu dla siebie. Poza tym mój mąż ma 3 braci ja też brata wiec mysle że mężczyźni będa sie ze sobą lepiej dogadywac..

Nadal mam problem z imieniem dla chłopaka, ale na to jest jeszcze czas....

Do góry