reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć dziecka- naszcze przypuszczenia i potwierdzenia :) AKTUALIZACJA STR1

Naprawde nie wiem, wkoncu wplywu na to zadnego bo jest już od wielu tygodni co ma być tylko o tym nie wiemy :-D I tak jak moj maz powiedzial, "nie bede sugerował co bardziej bym chciał bo juz jest i co ma byc to bedzie, najwazniejsze by zdrowe- a potem bedzie przykro jak powiem , ze dziewczynka a bedzie chlopiec i na odwrot" hehe
Mam skrajnie mieszane uczucia..Jak czytam czasami o takiej wrecz fobii mlodych matek by miec corenki i ubierac je w te rozowe ciuszki to wewnetrzny bunt mnie ogarnia i chce synusia :-p
Nie, nie jestem w stanie powiedziec co bym bardziej chciała..
A może jestem najbardziej bym chciała juz znać płeć i do niej/niego mowic ,a jeszcze bardziej by juz tu był i wkoncu potulic :-D:-D

reklama
hehe angel znam ta fobie rozowych ubranek MASAKRA poprostu,ja zawsze chcialam miec pierwszego synka od dawna dawna dawna i jak zaszlam w ciaze to jakos tak mialam wrazenie ze to synek bedzie no i jest,drogie to dziewczynka normalne zeby parka w domu byla i jak zaszlam w ciaze to mialam mieszane uczucia na poczatku raczej bylam przekonana ze to chlopak dopiero jak mnie odzucilo od ostrego kwasnego i tylko bym jadla slodkie to mi przyszlo ze to bedzie cora no i jest :D ale NAJWAZNIEJSZE ZEBY BYLO ZDROWE :)

No pewnie! Wiesz przy drugim dziecku to juz mysle mozna sobie pomarzyc, czy druga dziewczynka czy chlopiec.. ze tak moglo by byc fajnie..
Ale jak sa takie mlode matki, 'pierworodki' co nie dopuszczaja do siebie mysli, ze moze byc chlopak to tego pojąc nie moge :no:

znam taka jak dowiedziala sie ze to chlopczykl bedzie to ryczala jak n iewiem i dotej pory zajmuje sie tym szkrabem odniechcenia a on taki slodziutki jest moze ojciec dziecka jej przemowi ze dziecko to dziecko.Z chlopcami sa wieksze problemy bo trzeba pilnowac zeby sie stulejka niezrobila mi nikt tego niepowiedzial ani polozna ani lekarz no i synek mial zabieg na zywca :( myslalam ze tego lekarza zabije no ale mu pomogl i to bardzo, a znowu teraz ciesze sie ze bedzie dziewczynka ale sie obawiam inaczej sie pielenguje trzseba uwazac masakra no ale wsyztskiego sie trzeba nauczyc :)

Każda Dzidzia kochana - i nie powinno być inaczej.
A co do snów - czy macie czasami takie sny, co do których czujecie, że to taki ważny sen, jakby proroczy?
Ja takie coś przeżyłam gdzieś na początku szkoły średniej: śniła mi się około roczna dziewczynka, blond aniołek w bordowej sukieneczce. I po prostu WIEDZIAŁAM, że to jest moja córka. Pamiętam to do dziś, choć wtedy nie wydawały mi się możliwe te włoski blond, bo blondynów omijałam szerokim łukiem, a sama też jestem brunetką. Ale koniec końców mam m o kolorze włosów wyjątkowego blond. No i kto wie - może ten sen się spełni? Bardzo ciekawa jestem, ale poczekam do wiosny...

Bozienka no popatrz ja tez chciałam pierwszego synka :-D
Teraz chciała bym córeczkę , chyba dlatego że zupełnie inne są relację z córką a inne z synkiem ...

Dlaczego Kasjanek miał zabieg ?? ile miał wtedy lat ??

i ja znam przypadek moja koleżanka tak chciała mieć pierwszego synka, że gdy podczas USG lekarz powiedział że to dziewczynka to aż łzy miała w oczach i do końca ciąży dopytywała czy jednak siurka nie ma, ale gdy urodziła wszystko przeszło i ma swoją kochaną córunię :-)

mi się nie śniło nic związanego z płcią, mężowi przyśniła się dziewczynka, pisałam już o tym, jak się obudził to aż na głos skomentował jaka córka miał być syn i to z jakim oburzeniem (oczywiście od początku ciąży twierdził że to jest Marcel) :-D
ja osobiście od zawsze marzyłam o pierwszym chłopcu może dlatego że mam młodszego brata, a nie starszego, który by sie mna opiekował;-). W każdym razie kiedy zaszłam w ciążę zupełnie stało się obojętne czy chłopak czy dziewczynka, ważne by zdrowe było. Później może pod wpływem tego złego samopoczucia, mdłości wymiotów i tego że w rodzinie ostatnio sami chłopcy są na świecie lub zaraz się urodzą ... zamarzyła mi się córeczka tak dla odmiany i dlatego w przeczuciach podałam, że może będzie dziewczynka :happy:

teraz bardzo cieszę się na myśl o synku, no i w głowie rodzi się pomysł że druga powinna być już dla parki dziewuszka ;-) żeby i tatuś mógł oszaleć na punkcie córeczki - jak to mówią że dziewczynki są okiem w głowie tatusia, a synek mamusi :rofl2:

no to się rozpisałam:-p

anula mnie się własnie tak wydaje że mimo iż ktoś jest rozczarowany płcią to jednak zako****e się na zabój w swoim dziecku od pierwszego wejrzenia :tak:

reklama
Mnie w ogóle dziwi presja na płeć, że jak pierwsze to facet chce syna a kobieta córkę. Potem jak jest córka, to drugie koniecznie musi byc płci przeciwnej, żeby była parka :baffled: dziecko to dziecko i każde kochac powinno się tak samo :tak:

a co do stulejki u chłopców - u dziewczynek jest tego odpowiednik - sklejanie warg sromowych (ponoć już częściej spotykane niż stulejka u chłopców):dry:

Do góry