reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć dzidziusia

ja byłam wczoraj u ginekologa i USG miałam robione, ale nic nie było widać. Dzidzia miała pępowinę między nogami więc tym bardziej to nas myliło :( Ale ja czuję, że będzie dziewczynka tak jak czułam, że będzie synuś gdy nosiłam w sobie Maćka :)

reklama
hmm..mnie też wcześniej niż 21tc gin nie namawiała na USG,a wtedy zrobić wszystko za jendym razem, wymiary,echo serdusia no i płeć jak się okaże.
Acha,dziewczynki, tam gdzieja chodzę na USG 3D/4D robi się tylko do 24tc, potem już podobno bez sensu, bo dziecie za duże.
Ojoj..jak Wam zazdroszczę że już wiecie..my dowiemy sie za jakieś 2tygodnie (ok.6czerwca), myślę że pójdę na USG przed wizytą u gin,czyli w pon.5 czerwca. Jejciu jak długo. Moja intuicja już niewiele podpowiada.No ale jest tak jak mówi mężuś, jeśli będzie ukochany i wymarzony (dla niego) synalek, to będzie też żal że nie jest córcia (druga już, pierwsza córa męża ma już 19 lat i ...też chce BRATA)
Ale imę już wybieramy..jeszcze nie na 100%, synuś Szymon Maciej, córcia Emilka Adamina (to rzadkie imie po nieżyjącej mamie męża), Emilka-bo jakoś bardzo podoba nam się imię EMI (niestety nie jest ono polskie,wiec byłby problem z rejestracją, ale dla nas i tak będzie EMI)
No..ale jeszcze wiele może sie pozmieniać

przy pierwszym usg w 13 tyg gin nam powiedzial, ze chyba dziewczynka. teraz idziemy 30 maja do niego, a potem 7 czerwca na 3d/4d + genetyczne + echo serca. kosztuje tyle, ze glowa mala, ale lepiej sprawdzic, czy wszystko z dizdzia ok. podobno robi to jakis profesor i ma super sprzet.

w kazdym razie 7 czerwca bedziemy juz wiedzili, czy chlopak czy dziewuszka. imiona mamy juz ustalone: Nina Maria albo Mikołaj Piotr

My bedziemy ( mam nadzieje) znac plec Szkrabika juz 2 czerwca .. strasznie sie ciesze :)

Poprosilam Aletke o przyklejenie wątku :) .. tak bedzie lepiej Nam sie obeznac kto jest w Naszych brzuszkach ;)

Gufi gratuluję Córeczki!!! :)

Córeczka jest już na liście :)

No i co do płci... już nic nie mówię ;) Hihi kolejną płeć przepowiedziałam ;D ;)
Ines pisze:
Nadia gratulacje syneczka!! :) A nie mówiłam że teraz chłopiec ;) To teraz następna co pójdzie na USG musi nam dziewczynkę przynieść ;) ;D

ja również gratuluję Gufi...
Kto następny na usg??Chyba Moniqa nie??
W takim razie o płeć już pytac nie musisz, bo to pewnie chłopak.. :D ;D

Gufi Gratuluje Coreczki :)

Heheh no tak .... wypada ze u mnie syn ;) .. jutro zaraz jak wroce to zakomunikuje Wam ;D

reklama
No właśnie BasiaW już nic nie mówie ale u MoniQi by tak wynikało że chłopiec  :laugh: :D No a może MoniQa przełamie zasadę i przyniesie nam dziewuszkę ;) Bo pomimo wszystko mam jakieś przeczucie że u niej córeczka... No zobaczymy ja to strasznie ciekawa jestem kto tam mieszka u każdej z Was!!! :)

Do góry