reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć dzidziusia

Ja własnie dziewczynki wróciłam z usg i na 95% czekamy z niecierpliwością na SYNUSIA (jeśli się nie odmieni nam to na Wiktorka)

reklama
Nadia gratulacje syneczka!! :) A nie mówiłam że teraz chłopiec ;) To teraz następna co pójdzie na USG musi nam dziewczynkę przynieść ;) ;D
Już wpisałam Wiktorka na listę :)

Dzieki Ines i dzięki że trzymałyście za mnie kciuki ;) Wiecie co, to w moim wypadku te wykresy przewidujące płeć nie wypaliły :laugh: W każdym z nich było że na 70% dziewczynka :laugh:

Nadia - gratuluje i cieszę sie ze synus pieknie się rozwija

Ines Ty to masz nosa co do tych płci ;D

Ja jutro bede dzwonic po wszystkich pracowniach USG w poszukiwaniu 3D/4D ;) ... moze tez wczesniej sie dowiem czy w brzusiu siedzi chlopczyk czy dziewczynka :)

Nadia gratulacje syneczka :)

Jeszcze raz dzieki dziewczynki :-)
A apropos usg 3 i 4d, to dla tych dziewczyn którym blisko do Krakowa to 27-28.05 w Plazie (kompleks handlowy) mają sie odbywac własnie darmowe konsultacje dla kobiet w ciąży i darmowe usg 3 i 4d. Z kolei 03-04.06 to samo ma być w innej galerii handlowej, w Galerii Kazimierz. Zamierzam się wybrać i zobaczyć co i jak, bo az mi sie wierzyć w to nie chce ale tak wyczytałam w czerwcowym numerze "Mamo to ja" i mój tato czytał w lokalnej gaziecie.
Acha natomiast w Szczecinie ta akcja ma być 24-25.06 w jakimś Słoneczne C H na ul. Struga 18; a Wawie ma być 01-02.07 na Sadyba Best Mall ul. Powsińska 31

Hmm... a o Katowicach nic nie pisali ?? ;D ... nie wiem czy oplaca mi sie do Kraka jechac, napewno bedą tam tlumy i zanim sie dostane to minie 27-28 maj ;D

No niestey tylko te trzy miasta były wymienione :/ Ale pewnie tak jak piszesz będą tłumy, a poza tym jakoś nie jestem pewna i przekonana czy chcę by inny gin mnie i synka oglądał ::) Ale pojechac chyba pojadę i zobaczę na jakich zasadach jest ta akcja. A właśnie ktoś mi ostatnio mówił że w sumie przez całą ciążę nie powinno się poddawać dzidzi dłużej niż 1,5 godz. badaniom usg ::) Słyszałyście o tym, czy sa jakies przeciwwskazania do usg? Ja przyznam że mam robione usg co miesiąc, z czego się cieszę bo bym nie wytrzymała dłużej niż 30 dni nie widząć swojego szkraba ;)

Hmmm... trudno wyczuc jak jest naprawde.. slyszalam rozne wersje jesli chodzi o USG, ale nigdy zadne slowo nie padlo z ust gin. :) ja tez mam czesto robione .. i jesli gin. uwaze ze mozna tzn. ze mozna ... ja mu ufam :)

reklama
A ja slyszalam ze dziecko nie lubi usg, ponoc naduszanie na brzusio glowica aparatu jest nie przyjemne co mozna zobaczyc w dalszej ciazy. W Holandii to podchodza do tego ze skoro nie ma zagrozenia to nie trzeba robic ponad miare, wiec jest 1 usg okolo 12tc gdzie miezy sie i sprawdza wszystko i dopiero potem okolo 20tc. Dodatkowo mozna isc na platne usg 3d/4d i dowiedziec sie co sie nosi pod serduszkiem, gdyz lekarz w szpitalu tego nie powie Tobie :mad:
Istna masakra, jak dla mnie. Zazdroszcze tym co wiedza co maja, ja mam slodka nadzieje ze ja trafia na wizycie na milego ginekologa i mi powie jesli dojrzy co trzeba .

Do góry