reklama
tosienka88
Fanka BB :)
Hej Dziewuszki A ja widzę, że mam te same upodobania imionowe jak Nnatali Strasznie podoba mi się Maria Magdalena ( i chyba na tym by stanęło, bo to już parę lat jest mój numer one ), albo druga opcja Antonina Violetta (drugie po Chrzestnej). Gorzej mam z chłopcem i mam problem, bo ciągle mi się wydaje, że to będzie Chłopak ;D (Za ładna jestem na dziewczynke ;p - ciąża nic mnie nie zmieniła po twarzy - no może trochę promienieję ;D) Mam jeszcze czas (mówię to od marca ;p), ale może tak po prostu Jaś? Albo Michał, bo bardzo podoba się mojej przyjaciółce (Matce Chrzestnej),a drugie na pewno Marcin - po Chrzestnym
ewelinkowska
Carla, Tomasze to całkiem fajni faceci Mam brata Tomka, a w przedszkolu w którym pracuję przewinęło się tylko kilku Tomaszów, ale każdy z nich to był fajny gość
Jak jednak mojej w 70% dziewczynce odmieni się i wyrośnie coś pomiędzy nogami to na pewno damy drugie imię po tatusiu - Damian :-)
Zmieniając trochę temat: Ja mówicie teraz do swoich dzieciaczków? Czy już po imieniu? Czy jakieś zdrobnienia? U nas mój pan ginekolog serdecznie się popłakał, jak usłyszał nasze zdrobnienia
Zacznę od tego, że zawsze miałam fioła na punkcie wymyślania "słów własnych" a najczęściej zdrabniania ich zakończenia do -wski, -wska, -wskie. Dlatego też ewelinkowska od Eweliny...a nasze dziecko to Dziećkowskie. A jak będziemy już wiedzieć na 100% że to dziewczynka, to oczywiście będzie Dziećkowska. No coż, tak już mam
Jak jednak mojej w 70% dziewczynce odmieni się i wyrośnie coś pomiędzy nogami to na pewno damy drugie imię po tatusiu - Damian :-)
Zmieniając trochę temat: Ja mówicie teraz do swoich dzieciaczków? Czy już po imieniu? Czy jakieś zdrobnienia? U nas mój pan ginekolog serdecznie się popłakał, jak usłyszał nasze zdrobnienia
Zacznę od tego, że zawsze miałam fioła na punkcie wymyślania "słów własnych" a najczęściej zdrabniania ich zakończenia do -wski, -wska, -wskie. Dlatego też ewelinkowska od Eweliny...a nasze dziecko to Dziećkowskie. A jak będziemy już wiedzieć na 100% że to dziewczynka, to oczywiście będzie Dziećkowska. No coż, tak już mam
tosienka88
U nas aż do porodu (wcześniej nie chcemy znać płci) będzie Ktosiątko - w końcu to już KTOŚ
reklama
Podziel się: