reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Plany imiennicze - czyli wszytko o imionach

reklama
kamcia padlam na twoj kometarz:D hihi :p

deli
ja tez jestm najbardziej za aleksansrem..tylko jest jedno ale...ola i olek- ... to zestawienie mi jakos nie takos-no chyba ze zdrabniac aleks alek ... dlatego dalje popieram maksymiliana ale oba pasuja do nazwiska waszego...a kacper mi nie lezy z nazwiskiem:)

paulinek - laura byla jednym zmoich typow dziewczecych- bardzo ladne imie :) i jako jende z nielicznych ma twarde r w srodu i jednoczesnie ejst miękkim i melodyjnym inieniem:)

a co do rity grety poli leny- to sa juz imiona funkcjonujace normalnie- natomiast fakjtycznie sa to odzdrobnieniowe formy pelnych imion..greta to naprzyklad zdrobniala forma malgorzaty:p ale ja jestem zdania ze jezyk powinien byc zywy- imiona rowniez ewoluowac powinny :) co stoi w miejscu sie nie rozwija:)

Wiecie co dziewczyny? Jest fajna książka znanego w kręgach polonistycznych językoznawcy Jana Grzeni pt. Słownik imion (PWN, Warszawa 2002). Bardzo przejrzysta, alfabetyczna, z informacjami o najwcześniejszych poświadczeniach danego imienia, możliwymi zdrobnieniami, etymologią oraz danymi statystycznymi itp.

Słownik imion - Jan Grzenia - Książki | Księgarnia internetowa Weltbild.pl

361654.jpg

Załączniki

• 361654.jpg
    361654.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 32
Mnie też się Kacper podoba, ale niestety nie mojemu. Zasugerowałam mu to imię już dawno, ale powiedział, że syn nie będzie się nazywał jak Duszek Kacper. :-D Chłopy to mają pomysły. :-p:no: Filip też ładne, u mnie w rodzinie kilka miesięcy temu urodził się mały Filipek - czwarty prawnuk mojej babci, więc nie może się powtarzać. Oboje uzgodniliśmy, że będzie Piotr. :-)

reklama
joanna zam te ksiazke bardzo fajna roniez polecam grzele:)

a ja dzis wyczytalam ze najlpeszym znakiem zodiaku dla leopolda jest waga...:D nooooooooooooo i wszytko sie zgadza;P

Do góry