reklama
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Deli mysmy mieli w planach Aleksandel lub Lucas, no ale wyszlo na to ze bedzie Laura.
Die Lars tu jest mega popularny. Z moim T do klasy chodza 2.
Die Lars tu jest mega popularny. Z moim T do klasy chodza 2.
koreczek83
Mama wrześniowa 2005
ja tez oddaje głos na aleksandra
Kamcia2810
Fanka BB :)
deli mi podoba się Maksymilian, ale wybrałabym imię Kacper bo Aleksander kojarzy mi się ze znajomym który jest kompletnym debilem.
die_perle
Fanka BB :)
kamcia padlam na twoj kometarz hihi
deli ja tez jestm najbardziej za aleksansrem..tylko jest jedno ale...ola i olek- ... to zestawienie mi jakos nie takos-no chyba ze zdrabniac aleks alek ... dlatego dalje popieram maksymiliana ale oba pasuja do nazwiska waszego...a kacper mi nie lezy z nazwiskiem
paulinek - laura byla jednym zmoich typow dziewczecych- bardzo ladne imie i jako jende z nielicznych ma twarde r w srodu i jednoczesnie ejst miękkim i melodyjnym inieniem
a co do rity grety poli leny- to sa juz imiona funkcjonujace normalnie- natomiast fakjtycznie sa to odzdrobnieniowe formy pelnych imion..greta to naprzyklad zdrobniala forma malgorzaty ale ja jestem zdania ze jezyk powinien byc zywy- imiona rowniez ewoluowac powinny co stoi w miejscu sie nie rozwija
deli ja tez jestm najbardziej za aleksansrem..tylko jest jedno ale...ola i olek- ... to zestawienie mi jakos nie takos-no chyba ze zdrabniac aleks alek ... dlatego dalje popieram maksymiliana ale oba pasuja do nazwiska waszego...a kacper mi nie lezy z nazwiskiem
paulinek - laura byla jednym zmoich typow dziewczecych- bardzo ladne imie i jako jende z nielicznych ma twarde r w srodu i jednoczesnie ejst miękkim i melodyjnym inieniem
a co do rity grety poli leny- to sa juz imiona funkcjonujace normalnie- natomiast fakjtycznie sa to odzdrobnieniowe formy pelnych imion..greta to naprzyklad zdrobniala forma malgorzaty ale ja jestem zdania ze jezyk powinien byc zywy- imiona rowniez ewoluowac powinny co stoi w miejscu sie nie rozwija
Wiecie co dziewczyny? Jest fajna książka znanego w kręgach polonistycznych językoznawcy Jana Grzeni pt. Słownik imion (PWN, Warszawa 2002). Bardzo przejrzysta, alfabetyczna, z informacjami o najwcześniejszych poświadczeniach danego imienia, możliwymi zdrobnieniami, etymologią oraz danymi statystycznymi itp.
Słownik imion - Jan Grzenia - Książki | Księgarnia internetowa Weltbild.pl
Słownik imion - Jan Grzenia - Książki | Księgarnia internetowa Weltbild.pl
Załączniki
żabcia_tbg
Maciusowa Mama
deli ja bym wybrała Kacpra.
U mnie ostatnio typy to Kacperek albo Filipek no ale muszę pogadać z M o nich :-)
Na pewno M typ który raz walnął nie przejdzie Maksymilian.
U mnie ostatnio typy to Kacperek albo Filipek no ale muszę pogadać z M o nich :-)
Na pewno M typ który raz walnął nie przejdzie Maksymilian.
Mnie też się Kacper podoba, ale niestety nie mojemu. Zasugerowałam mu to imię już dawno, ale powiedział, że syn nie będzie się nazywał jak Duszek Kacper. Chłopy to mają pomysły. Filip też ładne, u mnie w rodzinie kilka miesięcy temu urodził się mały Filipek - czwarty prawnuk mojej babci, więc nie może się powtarzać. Oboje uzgodniliśmy, że będzie Piotr. :-)
reklama
Podziel się: