reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Plany imiennicze - czyli wszytko o imionach

No dobra u nas typy są takie : Oliwia, Natalia, Martyna albo Malwina
Na razie wiemy w 70% że to będzie dziewczynka więc bierzemy pod uwagę też imiona dla chłopca.
Mąż upiera się aby był Mikołaj a ja jak słyszę to imię, to mnie trzęsie. Ale najgorsze jest to, że mąż uparcie twierdzi że i tak on pójdzie do urzędu zarejestrować dziecko, więc ostatnie słowo należeć będzie do niego :eek: buuu

ładne mi żarty

reklama
ewelinkowska u mnie to samo słyszę, ze to on pójdzie i on poda imię. Oczywiście się nie przejmuje, bo wiem, ze nie zrobi niczego takiego.

Perle ciekawe dlaczego ? :p Ja jestem za Oliwią.

ewelinkowska - jak dla mnie nr jeden Malwina :D, a jeśli chodzi o chłopaka to u nas ciężko stwierdzić. Pierworodny jest na N i drugiego chłopca też chciałam na N ale jedyne co jako tako dało by się znieść to Natan :/ Dlatego myśleliśmy też nad Mikołajem byłby Niki i Miki :p ale jakoś nie wiem czy te imię do mnie przemawia :p Macie jakieś inne męskie typy?

ŁO Cynamonka cięzki orzech do zgryzienia z drugim imieniem meskim na N :) WYBÓR NIE EJST ZBYT DUZY- A Nikodem to wymagająca konkurencja imo :) może Norbert, Nestor,Nikanor, Noe, Norman (oj podoba mi sie:)

U nas męskie typy są dwa Leopold (nr 1) oraz Tytus (nr 2)
ale nie znamy jeszcze płci:p
z damskich...troszke lipa..albo bym powiedziala wieeeeeeeeelka lipa

A ja sie dzis w wielkim lekiem rano obudziałam... ze Joasia to nie to imie jakie powinno miec nasz dziecie.
Obstawiamy za pannica ale okaze sie za 2 tyg jak bozia da.
Wiec zeby sie nie przepychac stwierdziłam ze bo babci... mozna dac.
Moja Joanna, P. Maria i miało byc Joanna Maria... po angielsku tez dobrze brzmi.

Zchodze na dół z sypialni zaspana... i mówie temu mojemu... a on na to a co myslisz ze bedzie Patryk..
no zesz... ja sie zastanawiam czy jakas kasia zosia czy marysia a ten mi z chłopakiem wyskakuje... hehehe
Mam nadzieje ze bedzie Joasia...

Poczytałam znaczenie imion... i sie uspokoiłam.

Ja ostatnio zrobiłam listę imion znów i wyszło na to że podobają mi się takie oto imiona:

1.Maja (bardzo mi się to imię podoba i trudno że dużo Majek ja osobiście wielu nie znam)
2.Gabriela (do tego imienia M jest troszkę skłonny mówi że jest ok)
3.Zuzanna
4.Wiktoria

A tu kolejność obojętna i nie wiem czy coś z tego wybierzemy czy jakieś nowe poszukamy.
U nas troszkę ciężko z imieniem dla chłopca bo od strony M są sami mali mężczyźni i qrcze dużo imion już jest a nie chce dawać tak samo.

Eryk
Igor
Ksawery
Marcel
Oskar
Piotr

reklama
A ja sie dzis w wielkim lekiem rano obudziałam... ze Joasia to nie to imie jakie powinno miec nasz dziecie.
Obstawiamy za pannica ale okaze sie za 2 tyg jak bozia da.
Wiec zeby sie nie przepychac stwierdziłam ze bo babci... mozna dac.
Moja Joanna, P. Maria i miało byc Joanna Maria... po angielsku tez dobrze brzmi.

Zchodze na dół z sypialni zaspana... i mówie temu mojemu... a on na to a co myslisz ze bedzie Patryk..
no zesz... ja sie zastanawiam czy jakas kasia zosia czy marysia a ten mi z chłopakiem wyskakuje... hehehe
Mam nadzieje ze bedzie Joasia...

Poczytałam znaczenie imion... i sie uspokoiłam.

Ja właśnie jestem Joanna Maria i dziękuję mamie, że dała mi tak na imię. :) Oczywiście jest jeszcze wiele innych pięknych imion dla dziewczynek. :)

Mój syneczek będzie miał na imię Piotr. Zobaczyłam go na USG, no i mi bardzo pasuje... taki Piotruś wierzgający nóżkami. :) :) :)

Do góry