Elencza
Fanka BB :)
To może zrob tak, jak ja- jakiś czas temu postanowiliśmy, że powinien zasypiać sam. Na początku protesty, więc wybrał sam pościel, kupiliśmy lampkę, jaka mu się podobała. Zawsze musi być zapalona.. Nie udało się jeszcze zrobić tak, żeby całą noc został w łóżku, ale jak przyjdzie do nas ok 3 to tragedii nie ma...Czytałam tego bloga. I niby rozumiem, że dziecko potrzebuje bliskości i tak dalej, ale jak trzecią noc z rzędu muszę co pół godziny wstawać, to szukam jakiegokolwiek rozwiązania. I te pobudki takie, że wystarczy, że przyjdę i przytulę i już śpi. Ale trzeba wstać. Do naszego łóżka już nie chce, tylko mnie woła do swojego. Skąd te pobudki? Może przez nie sen kojarzy się synkowi z czymś złym i nie chce iść do łóżka? Jak spał z nami w pokoju też tak było.
Jak mówię, że posprzątamy zabawki, a później spać, to zabawki posprząta, a później płacz, że spać nie chce. Wezmę na ręce, to minuta i śpi. Czyli zmęczony. A z łóżka ucieka (zazwyczaj nie usypiam na rękach). Jak ucieka to mówię, żeby się teraz bawił sam i zawołał mnie jak będzie chciał spać. Nie zdążę wyjść z pokoju, a już jest krzyk "mama". I płacz, że chce się bawić z mamą... W ciągu dnia dużo bawimy się razem, więc to nie powinno być problemem.