reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Plamienia w ciazy

Hej , zrobilam test i wyszedł pozytywny , byłam u lekarza ale powiedział że to za wcześnie żeby coś zobaczyć . Według ostatniej miesiączki to w niedzielę będzie 6 tydzień . Za tydzień mam kolejną wizytę u Ginekologa , ale co mnie martwi najbardziej to są brązowe plamienia które utrzymują się już ponad tydzień. Byłam na badaniach ale lekarz nie zna powodu takiego plamienia. Ciąża jest , krew potwierdziła , ale jej jeszcze nie widać nawet gdyby była pozamaciczna ... To moja pierwsza ciąża. Bardzo się martwię , wmawiam sobie że to nic złego i że tak poprostu mój organizm reaguje, ale kiedy czytam w necie to poprostu chce mi się płakać i boje się że ja stracę . A powinnam się cieszyć . Czy miałyście też taki problem

reklama
A kiedy byłaś u tego lekarza?
W niedzielę zrobiłam testi jak wyszedł pozytywny i widziałam że od kilku dni towarzyszka brązowe plamienia udałam się w poniedziałek do lekarza. Zrobili mi USG dopochwowo ale nie widzieli jeszcze ciąży ani nic niepokojącego . Czasami towarzyszy mi ból podbrzusza , kłujący a nieraz podobny do bólu przy mieszacce.

reklama
reklama
W niedzielę zrobiłam testi jak wyszedł pozytywny i widziałam że od kilku dni towarzyszka brązowe plamienia udałam się w poniedziałek do lekarza. Zrobili mi USG dopochwowo ale nie widzieli jeszcze ciąży ani nic niepokojącego . Czasami towarzyszy mi ból podbrzusza , kłujący a nieraz podobny do bólu przy mieszacce.
A Wtedy miałaś który tydzień z om?
Może i głupio, ale jeśli jest ciąża i są jakiekolwiek plamienia to trzeba ciążę utrzymać a duphaston w tym pomaga raczej nie zaszkodzi tak powiedziała...
No nie, bo jeżeli to pozamaciczna to właśnie sobie dokarmiasz jej wzrost 🤷‍♀️ duphaston ok, po potwierdzeniu, że pęcherzyk jwst w macicy. Poza tym nie każde plamienie wynika z niedoboru progesteronu, więc tu znowu duphaston może zaszkodzić.

Do góry