reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost, spadek i wzrost Beta HCG

Mam problem 😞 raz już poroniłam, ale była to baaaardzo wczesna ciąża. Tym razem każdy test pozytywny, ostatnia miesiączka 16.03 (poroniłam pod koniec lutego), mam nudności, biorę luteinę i ostatnio pojawiło się bardzo skąpe plamienie w kolorze kawy z mlekiem, dosłownie kilka kropelek. Nie mam żadnych boli brzucha itd. Zrobiłam test Beta HCG, a wizytę mam dopiero 29.04, i tak:

16.04 - 172.09

18.04 - 490.5

20.04 - 355.7

22.04 - 488.2

Czy któraś może miała taki przypadek a ciąża się utrzymała i wszystko było w porządku? Jestem trochę podłamana 😞 nie chciałabym znowu przechodzić tego co ostatnio 😞

Co taka beta może oznaczać? Wiem, że to lekarz ma ostatnie słowo, ale to jeszcze tydzień.. a ja wariuje 😞

wieczorem mocniejsze brązowe plamienie przez chwilę było po spacerze.

No i z ostatniej miesiączki wychodzi jakoś 5tc (jak byłam u gina było za wcześnie) a robiąc test clearblue że wskaźnikiem tygodnia 20.04 pokazało 2-3 tydzień.. może jednak jest dopiero tak wcześnie też?

oczekiwanie jest najgorsze, dni się strasznie dłużą, a ja zaczynam panikować bardzo,

prosze o odpowiedź jeśli któraś miała podobnie 😞

reklama
Rozwiązanie
Cześć dziewczyny może wy mi powiecie czy wynik bety w 6 tyg(5+5). 9312 jest wynikiem Dobrym czy za niskim jak na stwierdzone bliźniaki? Dzisiaj robiłam pierwszy pomiar wiec nie wiem jeszcze jaki jest przyrost drugiej bety.
Witam, mam pytanie odnosnie beta hcg w dniu spodziewanej miesiaczki (30.04) wynosiło 27.9, dzisiaj 165, czy któraś z Dziewczyn zna się może na tym i może mi powiedzieć czy jest to prawidłowy przyrost?

reklama
Witam, mam pytanie odnosnie beta hcg w dniu spodziewanej miesiaczki (30.04) wynosiło 27.9, dzisiaj 165, czy któraś z Dziewczyn zna się może na tym i może mi powiedzieć czy jest to prawidłowy przyrost?
Wystarczy wpisać w Google kalkulator bHCG i można samemu wypełnić pola. Dla mnie to za duży odstęp między badaniami, beta rośnie skokowo i aby uzyskać logiczny wynik, należy ją robić co 48 lub co 72 godziny.

Wystarczy wpisać w Google kalkulator bHCG i można samemu wypełnić pola. Dla mnie to za duży odstęp między badaniami, beta rośnie skokowo i aby uzyskać logiczny wynik, należy ją robić co 48 lub co 72 godziny.
Dziękuję, juz sprawdziłam wszystko jest ok, nie miałam pojecia że jest cos takiego jak kalkulator bhcg, mieszkam w uk a tu zrobienie bety nie jest takie łatwe i kiedy się chce, te 2 badania mialam zrobione tylko dlatego bo wylądowałam na izbie przyjęć...

Dziękuję, juz sprawdziłam wszystko jest ok, nie miałam pojecia że jest cos takiego jak kalkulator bhcg, mieszkam w uk a tu zrobienie bety nie jest takie łatwe i kiedy się chce, te 2 badania mialam zrobione tylko dlatego bo wylądowałam na izbie przyjęć...
Wiem, że w UK sprawa z takimi badaniami wygląda zupełnie inaczej niż w Polsce, ale wujek Google czasami pomoże 💪 gratuluję ciąży i życzę wszystkiego dobrego 🙂

Miałam dać odpowiedź do swoich wahań, niestety 4.05 beta była tylko 748 a 5.05 trafiłam na izbę przyjęć z krawiewiejiem, kolejne poronienie, nadal się nie pozbierałam, dlatego też tak późno odpowiadam, bo każda myśl o tym jest dla mnie dołująca :( oczyscilam się sama, lekarz mówi, że to dobrze, że nie trzeba było łyżeczkowania no i cóż, czekam na miesiączkę i podejmujemy z partnerem starania dalsze ..

reklama
Do góry