reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plamienia w 5 tygodniu.

Dokładnie...narazie się nie przejmuj,Moja bratowa w ciąży często miała plamienie ,wszystko było wpozadku, urodziła zdrowego 5 kg chłopaka...także do puki lekarz nie powie ci nic złego to się nie denerwuj. Takie plamienie się zdarzają

reklama
Ale jak sobie nie życzą to niech nie włączają :)
Dodała je jako załącznik do posta, żeby je wyświetlić w pełnej krasie trzeba je specjalnie włączyć. Jakby wkleiła w post to by się go nie dało przeoczyć.
Jestem na forum od kilku miesięcy i niestety nie natknęłam się na wypowiedź @aniaslu odnośnie takich zdjęć. Może autorka też nie :)
A ja jestem od kilku lat i podobnych postów było mnóstwo. Ale nieważne już.

Cześć... Dziś kończę 5 tydzień ciąży. I rano wstałam zauważyłam przy podcieraniu plamienie. Bardzo się zmartwiłam... Ostatni raz robiłam betę tydzień temu w środę. Miałam ją 1600 mlU/ml. Rosła prawidłowo.
Plamienie utrzymuje się. Tzn raz jest a raz go nie ma. I tylko przy podcieraniu nie widać go na majtkach.
Od początku biorę duhapston.
Dziś mam lekarza ale do tego czasu zwariuje 😭😭 bardzo martwię się że to coś złego 😭

Ja mialam plamienia na początku ciąży (6 tydzień) ale na szczęście minęły. Położna mnie uspokoiła, że zdarzają się często i o ile nie są mocne jak miesiączka lub bardziej to prawdopodobnie wszystko jest ok.

Byłam u ginekologa. Wszystko ok. Żadnych krwawień nie widział ginekolog. Robił mi USG i widoczny już pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Nie widział nic niepokojącego. Plamienia narazie mi przeszły i oby nie wróciły. 😟🙏 Mam kontynuować duhapston. I za 2-3 tygodniu przyjść i wtedy powinno widać zarodek. Dziś kończę 5 tydzień. Jestem dobrej myśli :)

Byłam u ginekologa. Wszystko ok. Żadnych krwawień nie widział ginekolog. Robił mi USG i widoczny już pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Nie widział nic niepokojącego. Plamienia narazie mi przeszły i oby nie wróciły. 😟🙏 Mam kontynuować duhapston. I za 2-3 tygodniu przyjść i wtedy powinno widać zarodek. Dziś kończę 5 tydzień. Jestem dobrej myśli :)
No i super :) To teraz życzę ci dużo spokoju, cierpliwości i przede wszystkim pozytywnego nastawienia 💪 I obyś zobaczyła na następnej wizycie piękny zarodek z migającym serduszkiem 😍

Czekam z niecierpliwością na wizytę 😢 mam nadzieję że wszystko będzie ok. Na dziś umówiłam wizytę żeby potwierdzić ciążę ... Plamienia dziś mnie zaskoczyły 😭 zawsze miałam problem z plamieniami przed miesiączką, po miesiączce zawsze miałam brązowe. Dlatego zaczęłam przyjmować duhapston od połowy cyklu. Jak dowiedziałam się że jestem w ciąży kontynuowałam duhapston. Może cały czas za niski progesteron jeszcze mam. I dodatkowo wiem też że mam nadżerkę, ale lekarz twierdził że była mała.
Zawsze miałam brazowe plamienia przed okresem a w wieku 33 lat wrecz byly czarne i pojawialy sie i tydzien pzed okresem. Zaszłam 4 razy w ciążę i w zadnej nie miałam przepisanego progesteronu z tego powodu. Każdą Ciaze normalnie donosiłam:) . W dwóch miałam olamienia brazowe 2.dniowe i. Mogło to byc pekniete naczynko a w pietwszej mialam krwawienia w dniu miesiączki i od. 4m brałam luteinę z powodu też bólu także nie wkladaj sobie do głowy!
Bierzesz progesteron wiec juz nic Więcej sie zrobic sie nie da oprócz pozytywnego nastawienia czego ci bardzo Życzę jak i nudnej ciąży 😆

Trzymam mocno kciuki. Dobrze, że nie bagatelizujesz niepokojacych objawów. Będziesz dobrą mamą. Pozdrawiam

Zawsze miałam brazowe plamienia przed okresem a w wieku 33 lat wrecz byly czarne i pojawialy sie i tydzien pzed okresem. Zaszłam 4 razy w ciążę i w zadnej nie miałam przepisanego progesteronu z tego powodu. Każdą Ciaze normalnie donosiłam:) . W dwóch miałam olamienia brazowe 2.dniowe i. Mogło to byc pekniete naczynko a w pietwszej mialam krwawienia w dniu miesiączki i od. 4m brałam luteinę z powodu też bólu także nie wkladaj sobie do głowy!
Bierzesz progesteron wiec juz nic Więcej sie zrobic sie nie da oprócz pozytywnego nastawienia czego ci bardzo Życzę jak i nudnej ciąży 😆
No ja ogólnie miałam plamienia w pierwszej ciąży ze względu na niski progesteron. Przez to ciąża mi się nie utrzymała. W tej ciąży od początku biorę duhapston. Do tej pory wszystko było ok dlatego te plamienia mnie zaniepokoiły.

No ja ogólnie miałam plamienia w pierwszej ciąży ze względu na niski progesteron. Przez to ciąża mi się nie utrzymała. W tej ciąży od początku biorę duhapston. Do tej pory wszystko było ok dlatego te plamienia mnie zaniepokoiły.
Ja plamiłam od 6 tygodnia. W 13 dostałam krwawienia, pojechałam na sor, już żegnałam się z dzieckiem. Ale wszystko było ok- nie znaleziono przyczyny krwawien. A plamiłam i krwawiłam na zmianę do 20tygnia. Dziś zdrowa córka ma ponad 5 miesięcy, więc wszystko może być dobrze! Trzymam mocno kciuki!

reklama
Cześć... Dziś kończę 5 tydzień ciąży. I rano wstałam zauważyłam przy podcieraniu plamienie. Bardzo się zmartwiłam... Ostatni raz robiłam betę tydzień temu w środę. Miałam ją 1600 mlU/ml. Rosła prawidłowo.
Plamienie utrzymuje się. Tzn raz jest a raz go nie ma. I tylko przy podcieraniu nie widać go na majtkach.
Od początku biorę duhapston.
Dziś mam lekarza ale do tego czasu zwariuje 😭😭 bardzo martwię się że to coś złego 😭
Miałam plamienie od 6 tygodnia do 11... Takie samo. Tylko przy podcieraniu. Ale w pierwszy dzień poleciała krew. Dobrze, że miałam w ten dzień wizytę bo też bym zwariowała. Nie powiedziała mi lekarka co się dzieje. Dostałam Duphaston wtedy. Dopiero przy drugiej wizycie inna powiedziała, że kosmówka się lekko odkleja... Dzisiaj jestem w 20+2 Tc 🥰🥰

Będzie dobrze nie stresuj sie😃😃

Do góry