reklama
frez.ja1987
Fanka BB :)
Bardzo mi przykro. Ściskam. Wiem, że to żadne pocieszenie w obecnej sytuacji, ale dobrze, że nie zdecydowałaś się czekać do piątku.Zabieg był, już jestem po.. Usunęli cały jajowód.. aż się chce napisać ja pie*****..
G
gość _199
Gość
Strasznie mi przykroZabieg był, już jestem po.. Usunęli cały jajowód.. aż się chce napisać ja pie*****..
SzklanaKulka
Nie powiem, jestem trochę podłamana i boje się kolejnej ciąży może nie jest mi dane mieć dzieci.
G
gość _199
Gość
Nie mów tak, wiem że trudno jest w to uwierzyć, ale kiedyś będziesz miała swoje upragnione dzieciątko. Sporo dziewczyn na forum ma ciężkie historię a finalnie są matkami. Życzę ci tego z całego serca.Nie powiem, jestem trochę podłamana i boje się kolejnej ciąży może nie jest mi dane mieć dzieci.
Jakie są zalecenie po usunięciu? Po jakim czasie możesz się starać?
SzklanaKulka
Też nie wiem, zdaje się że tak szybko wykryte zostało.. też się nastawiałam na zastrzyk..Czytałam ten wątek z nadzieją że jednak skończy się dobrze bardzo mi przykro. Czemu nie podali zastrzyku tylko od razu zabieg ,?
Też miałam CP w lewym jajowodzie ale u mnie "usunęła" się sama i wszystko się dobrze skończyło
SzklanaKulka
Po laparoskopii po dwóch miesiącach, ale teraz taki lęk mam, jedna CP to już jest zwiększone ryzyko że znowu się CP przydarzy.. będę musiała się mocno pilnować i częściej badać i tym razem z lekarzem zaplanować ciążę.Nie mów tak, wiem że trudno jest w to uwierzyć, ale kiedyś będziesz miała swoje upragnione dzieciątko. Sporo dziewczyn na forum ma ciężkie historię a finalnie są matkami. Życzę ci tego z całego serca.
Jakie są zalecenie po usunięciu? Po jakim czasie możesz się starać?
Bardzo mi przykro Sama jestem po pozamacicznej tylko u mnie usunęli jajowód który okazał się zupełnie zdrowy więc jeszcze inna historia. Poczekaj na wyniki histopatologiczne ok 2 tyg (pokażą czy rzeczywiście ciąża była w jajowodzie). Sprawdź drożność drugiego jajowodu. I jak lekarz da zielone światło to się staraj.Po laparoskopii po dwóch miesiącach, ale teraz taki lęk mam, jedna CP to już jest zwiększone ryzyko że znowu się CP przydarzy.. będę musiała się mocno pilnować i częściej badać i tym razem z lekarzem zaplanować ciążę.
reklama
EWELISIA 19
Hej dziewczyny po
trzebuje pilnej pomocy !
Moja znajoma jest w Anglii ma 32 lata . Od kilku dni testy ciążowe wychodzą jej pozytywnie ale są jasne kreski . Wczoraj wieczorem zaczęło się lekkie plamienie w dzień miesiączki i utrzymuje się dalej . Nie wiemy co robić dodam że plamienie implantacyjne było ok 4 dni temu . Mieszka ona w Anglii i nie może iść do lekarza bo oni uznają że do 12 tygodnia ciąży to nie jest ciąża i nie pomogą jej w szpitalu . Jak na razie bierze ona Dupasthon . Krwawienie nie jest duże ale się stresuję . Doradzilam jej żeby odpoczęła i postarała się rozluźnić . Czy któraś z was wie co jeszcze można zrobić ? Proszę o wsparcie jakimiś radami . Dodaje zdj testów ciążowych
Moja znajoma jest w Anglii ma 32 lata . Od kilku dni testy ciążowe wychodzą jej pozytywnie ale są jasne kreski . Wczoraj wieczorem zaczęło się lekkie plamienie w dzień miesiączki i utrzymuje się dalej . Nie wiemy co robić dodam że plamienie implantacyjne było ok 4 dni temu . Mieszka ona w Anglii i nie może iść do lekarza bo oni uznają że do 12 tygodnia ciąży to nie jest ciąża i nie pomogą jej w szpitalu . Jak na razie bierze ona Dupasthon . Krwawienie nie jest duże ale się stresuję . Doradzilam jej żeby odpoczęła i postarała się rozluźnić . Czy któraś z was wie co jeszcze można zrobić ? Proszę o wsparcie jakimiś radami . Dodaje zdj testów ciążowych
Podziel się: