reklama
jasani
Fanka BB :)
A ja jestem od kilku lat i podobnych postów było mnóstwo. Ale nieważne już.Ale jak sobie nie życzą to niech nie włączają
Dodała je jako załącznik do posta, żeby je wyświetlić w pełnej krasie trzeba je specjalnie włączyć. Jakby wkleiła w post to by się go nie dało przeoczyć.
Jestem na forum od kilku miesięcy i niestety nie natknęłam się na wypowiedź @aniaslu odnośnie takich zdjęć. Może autorka też nie
Anne1991
Cześć... Dziś kończę 5 tydzień ciąży. I rano wstałam zauważyłam przy podcieraniu plamienie. Bardzo się zmartwiłam... Ostatni raz robiłam betę tydzień temu w środę. Miałam ją 1600 mlU/ml. Rosła prawidłowo.
Plamienie utrzymuje się. Tzn raz jest a raz go nie ma. I tylko przy podcieraniu nie widać go na majtkach.
Od początku biorę duhapston.
Dziś mam lekarza ale do tego czasu zwariuje bardzo martwię się że to coś złego
Ja mialam plamienia na początku ciąży (6 tydzień) ale na szczęście minęły. Położna mnie uspokoiła, że zdarzają się często i o ile nie są mocne jak miesiączka lub bardziej to prawdopodobnie wszystko jest ok.
19kamila96
Byłam u ginekologa. Wszystko ok. Żadnych krwawień nie widział ginekolog. Robił mi USG i widoczny już pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Nie widział nic niepokojącego. Plamienia narazie mi przeszły i oby nie wróciły. Mam kontynuować duhapston. I za 2-3 tygodniu przyjść i wtedy powinno widać zarodek. Dziś kończę 5 tydzień. Jestem dobrej myśli
Goodka
Moderator
No i super To teraz życzę ci dużo spokoju, cierpliwości i przede wszystkim pozytywnego nastawienia I obyś zobaczyła na następnej wizycie piękny zarodek z migającym serduszkiemByłam u ginekologa. Wszystko ok. Żadnych krwawień nie widział ginekolog. Robił mi USG i widoczny już pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Nie widział nic niepokojącego. Plamienia narazie mi przeszły i oby nie wróciły. Mam kontynuować duhapston. I za 2-3 tygodniu przyjść i wtedy powinno widać zarodek. Dziś kończę 5 tydzień. Jestem dobrej myśli
FitMum
Zawsze miałam brazowe plamienia przed okresem a w wieku 33 lat wrecz byly czarne i pojawialy sie i tydzien pzed okresem. Zaszłam 4 razy w ciążę i w zadnej nie miałam przepisanego progesteronu z tego powodu. Każdą Ciaze normalnie donosiłam . W dwóch miałam olamienia brazowe 2.dniowe i. Mogło to byc pekniete naczynko a w pietwszej mialam krwawienia w dniu miesiączki i od. 4m brałam luteinę z powodu też bólu także nie wkladaj sobie do głowy!Czekam z niecierpliwością na wizytę mam nadzieję że wszystko będzie ok. Na dziś umówiłam wizytę żeby potwierdzić ciążę ... Plamienia dziś mnie zaskoczyły zawsze miałam problem z plamieniami przed miesiączką, po miesiączce zawsze miałam brązowe. Dlatego zaczęłam przyjmować duhapston od połowy cyklu. Jak dowiedziałam się że jestem w ciąży kontynuowałam duhapston. Może cały czas za niski progesteron jeszcze mam. I dodatkowo wiem też że mam nadżerkę, ale lekarz twierdził że była mała.
Bierzesz progesteron wiec juz nic Więcej sie zrobic sie nie da oprócz pozytywnego nastawienia czego ci bardzo Życzę jak i nudnej ciąży
Trzymam mocno kciuki. Dobrze, że nie bagatelizujesz niepokojacych objawów. Będziesz dobrą mamą. PozdrawiamByłam u ginekologa. Wszystko ok. Żadnych krwawień nie widział ginekolog. Robił mi USG i widoczny już pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Nie widział nic niepokojącego. Plamienia narazie mi przeszły i oby nie wróciły. Mam kontynuować duhapston. I za 2-3 tygodniu przyjść i wtedy powinno widać zarodek. Dziś kończę 5 tydzień. Jestem dobrej myśli
19kamila96
No ja ogólnie miałam plamienia w pierwszej ciąży ze względu na niski progesteron. Przez to ciąża mi się nie utrzymała. W tej ciąży od początku biorę duhapston. Do tej pory wszystko było ok dlatego te plamienia mnie zaniepokoiły.Zawsze miałam brazowe plamienia przed okresem a w wieku 33 lat wrecz byly czarne i pojawialy sie i tydzien pzed okresem. Zaszłam 4 razy w ciążę i w zadnej nie miałam przepisanego progesteronu z tego powodu. Każdą Ciaze normalnie donosiłam . W dwóch miałam olamienia brazowe 2.dniowe i. Mogło to byc pekniete naczynko a w pietwszej mialam krwawienia w dniu miesiączki i od. 4m brałam luteinę z powodu też bólu także nie wkladaj sobie do głowy!
Bierzesz progesteron wiec juz nic Więcej sie zrobic sie nie da oprócz pozytywnego nastawienia czego ci bardzo Życzę jak i nudnej ciąży
Elencza
Ja plamiłam od 6 tygodnia. W 13 dostałam krwawienia, pojechałam na sor, już żegnałam się z dzieckiem. Ale wszystko było ok- nie znaleziono przyczyny krwawien. A plamiłam i krwawiłam na zmianę do 20tygnia. Dziś zdrowa córka ma ponad 5 miesięcy, więc wszystko może być dobrze! Trzymam mocno kciuki!No ja ogólnie miałam plamienia w pierwszej ciąży ze względu na niski progesteron. Przez to ciąża mi się nie utrzymała. W tej ciąży od początku biorę duhapston. Do tej pory wszystko było ok dlatego te plamienia mnie zaniepokoiły.
reklama
Miałam plamienie od 6 tygodnia do 11... Takie samo. Tylko przy podcieraniu. Ale w pierwszy dzień poleciała krew. Dobrze, że miałam w ten dzień wizytę bo też bym zwariowała. Nie powiedziała mi lekarka co się dzieje. Dostałam Duphaston wtedy. Dopiero przy drugiej wizycie inna powiedziała, że kosmówka się lekko odkleja... Dzisiaj jestem w 20+2 TcCześć... Dziś kończę 5 tydzień ciąży. I rano wstałam zauważyłam przy podcieraniu plamienie. Bardzo się zmartwiłam... Ostatni raz robiłam betę tydzień temu w środę. Miałam ją 1600 mlU/ml. Rosła prawidłowo.
Plamienie utrzymuje się. Tzn raz jest a raz go nie ma. I tylko przy podcieraniu nie widać go na majtkach.
Od początku biorę duhapston.
Dziś mam lekarza ale do tego czasu zwariuje bardzo martwię się że to coś złego
Będzie dobrze nie stresuj sie