reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plac Zabaw

Siwasku byłam pewna, że już napisałam Ci post gratulujący dla Igunii
undecided.gif
, ale widocznie zaczęłam pisać i  mi taki mały brzdąc przeszkodził :-[ ::)
Tak więc Iguniu gratuluję i bardzo się cieszę, że dołączyłaś do chodziarzy :D. To jest naprawdę wzruszające, jak nasze maleństwa walcząc ze swoim ciałkiem, podejmują te pierwsze kroczki :D Może łezka w oku się zakręcić :)
martusia_78 pisze:
Sandrunia mnie ostatnio doprowadzila do lez.
Bawilysmy sie i mowie do nie kochanie daj mi buzi a ona sie nastawila i dala buzi w usteczka, a potem chwycila mnie dwoma raczkami za szyje przyciagnela do siebie i mocno usciskala i wycalowala mnie nawet w glowe ;D
Martusiu musiała to być wzruszająca chwila  :D
Gosiczka nie wiem czy pamiętasz jak ja narzekałam jak Robert po zrobieniu ku naszemu zaskoczeniu samodzielnych kilku kroczków, nie chciał tej umiejętności ćwiczyć. A teraz tak jak Aniulka pisze jak się śpieszy to na czworaka, a tak to przy mebelkach i samemu na nóżkach :D
A do takiego normalnego chodzenia, to jeszcze troszkę ::) :)
Mela  :) :) :)

reklama
edyta27 pisze:
Maciek dziś zrobił siku do nocnika ;D
No prosze! Zuch chlopak!!!

Hmm....myslicie,ze to juz czas na kupno nocnika?
Luleczka pisze:
Pragnę Wam zakomunikować, że i mój Leniuszek wczoraj zrobił kilka pierwszych kroczków...mam nadzieje, ze teraaz bedzie chciała juz tylko chodzić!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D
No prosze!! Super. Juleczka nie jest leniuszkiem, tylko lubi zaskakiwac ;D ;)
Gosiczka pisze:
Tylko ze Kuba od kilku dni wogole przestal sie puszczac i chodzi tylko trzymajac sie np. lawy... a tak to wszedzie na kolankach :p
Gosiczko to samo u nas. Po prostu musza wszedzie byc, gdzie dzieje sie cos ciekawego, a tak najszybciej ;D

anineczko naczytałam się, że dziecko potrafi świadomie zapanowac nad czynnościami fizjologicznymi koło 18 miesiąca
ale ja podobno jak miałam roczek to juz załatwiałam się elegancko do nocniczka O0

ja kupię Rysiuni nocniczek na nowym lokum :)

reklama
Gratulacje dla Maciusia i dla Juleczki!!! Zdolne dzieciaczki

Kuba tez załatwiał się do nocnika jak miał rok, ale myśle że na Łukasza jeszcze czas. Kazde dziecko jest inne i mamusie musza polegac w takich sprawach na własnej intuicji.

Wiecie przeciez ze dziecko dziecku nie równe... np mojej kolezanki syn ma 13 miesięcy i sam nie chodzi... ba nawet dobrze stac nie potrafi....

Do góry