reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Plac Zabaw

marta3x pisze:
Marcel uwielbia brata starszego
cieszy się gdy go widzi , wodzi za nim wzrokiem
wystarczy że usłyszy jego głos rozgląda się na boki i czeka kiedy przyjdzie

ja nie znam dobrze angielskiego znam niemiecki
ale spiewanie po niemiecku raczej odpada ;D ::)

ooooooooo u mnie tak samo! łukasz wpatrzony w Kubę jak w obrazek i mam wrażenie że oni rozumieją się bez słów...

widze że same wrześniowe poliglotki i poligloci rosna.... moja edukacja jezykowa na szkole sredniej spoczęła więc narazie polskie bajki i piosenki i wierszyki poznajemy

reklama
Aniulka pisze:
widze że same wrześniowe poliglotki i poligloci rosna.... moja edukacja jezykowa na szkole sredniej spoczęła więc narazie polskie bajki i piosenki i wierszyki poznajemy
Aniulka ja slaba jestem w jesykach obcych, ale czlowiek zawsze cost tam powie, wiec jak ma to uatrakcyjnic zycie naszych dzieci to czemu nie ;D

ale z ta nauka jezykow to tez mozna popasc w obled
syn naszej kuzynki urodzony w Austrii, od 9rz mieszkal we Wloszech, uczyli go jeszcze angielskiego i francuskiego
i w pewnym momencie zaczelo mu sie wszystko mieszac, mial rok przerwy w nauce i terapie z psychologiem, ale wyszedl na prosta
co prawda teraz zna jeszcez japonski, ale to juz inna bajka ;D

o matko!!! wiesz co? ja chyba współczuje temu dziecku....

a mój Kuba chodzi na angielski w przedszkolu i calkiem nieźle mu idzie.

rzeczywiście chyba trzeba wspólczuć
zdrowy rozsądek najwazniejszy
dziecka nie można zmuszać
zachęcic , zaciekawic a nie zmuszać

Aniulka pisze:
o matko!!! wiesz co? ja chyba współczuje temu dziecku....
nie ma co wspolczuc, bo to prawie 30letni facet
jego problemy wynikaly z tego, ze mial ojca Austiaka, a mame Polke, mieszkali potem we Wloszech i jak kazde dziecko uczyl sie 2 jezykow obcych
teraz organizuje sluby Japonczykom w Wenecji ;D

ktos mi kiedys powiedzial, ze moje dziecko zacznie mowic pozniej. :(
z tego wzgledu ze bedzie slyszec dwa jezyki ???
Ciekawe czy to prawda :p

Chociaz mam tytaj znajoma i uwaga:
Jest Polka-slub wziela z francuzem-ten slub odbyl sie w Anglii-dziecko urodzilo sie w Irlandii ;D ;D
Niezla mieszanka co?
No i to dzieciatko jej ma juz 2 lata i faktycznie prawie nic nie mowi, ale rozumie po Polsku,francusku i angielsku ;D

aaaaaaa no to inna sprawa ;D ;D ;D ;D ;D

ale ja tez nie jestem zwolennikiem wypychania dziecka na wszystkie zajęcia dodatkowe i uczenia wszystkiego na raz... trzeba umiec wywazyc a niektórzy rodzice chcąć spełnic swoje niespełnione marzenia i zrobic z dzieciaka geniusza, zapominają że to TYLKO dziecko!

reklama
Do góry