reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Co za wiedźma się powiesiła że tak wieje???:angry::angry::angry:

Cass Ja z Martą się wychowałam koleżaneczki z za sciany:tak::tak: ale później wyprowadziła się na śniadeckich i kontakt był sporadyczny:sorry2:
Ehhh brak słów
A Maja szybko za kumała butle z moim małym męczyłam się 3 miesiace i :no::no::no::no:

Kasiulek moze mała ma sapke?? psikaj jej w nosek wodę morską:tak::tak:

Magda nic nie mów o chorobach bo mnie skręca normalnie ja juz mam dość odkąd mała jest w przedszkolu wszelkie choroby dostajemy gratisowo:crazy:

Kliwia hmmmm to zależy od 50 w zwyż:sorry2: dajesz w kopercie więc nie moze Ci zwrócić uwagi że za mało:rofl2:

reklama
czarna dzieki! no tak myslam o 50 :] bo to ich obowiazek a nie usluga moja widzimisiowa haha :-)

my mielismy tydzien przerwy w podawaniu debridatu bo sie termin jego skonczyl, na szczepieniu pediatra dala recepte na wrazie co. i 3 noc z rzedu mala po karmieniu wieczornym urzadzala akcje. wczoraj spala tylko w pionowej pozycji na mnie - ja spalam do 00.00 na siedzaco w lozku oparta o lozeczko! porazka. wiec dzis polecialam i wykupilam debridat. bo nawet na spacerach darla sie kilka razy, ze o budzeniu przez baki nie wspomne.

ciekawe co bedzie po tym opakowaniu leku. :/

Kliwia,może mała ma nietolerancję laktozy? Jak chcesz mogę Ci dać delicol, jest drogi a mi została ponad połowa, mogę Ci dać bo nam już sie nie przyda. Nam pomagało bardzo masowanie brzuszka, dostałam instrukcje od Moniki :-) jak chcesz to daj maila to Ci wyślę.

cass no nie wiem wlasnie. bo w kupce nie widze zmian.
osttanio miala akcje po mleku ale wtedy nie byla na debridacie. bo jak jest na debridacie to moge jesc wszystko. :szok:
A masowanie nam pomagalao na poczatku. teraz nie trzeba masowac, przynajmniej nie wyczuwalam napiecia na brzuchu. ale spanie tylko w pionowej pozycji wczoraj miala. przynajmniej do 1 bo potem odlozylam do lozeczka jednak, jakos.
Aaaaaaaaaaa i zaczela mega ulewac. nawet godzine po jedzeniu jak chlusnie czasem, az o refluks ja podejrzewac zaczynam. bo wymioty to to nie sa na pewno. Ale ilosci ogromniaste. Marnotrawi jedzonko!

slyszalam o tych kroplach. to bym musiala znowu debridat odstawic by zobaczyc czy one pomogly :szok: a on ma waznosc tylko 6tyg :/
poczekam do konca opakowania chyba...
ps. bylam dzis na buczka pytac o elektroniczna nianie, niestety nie miala kobitka, mowila ze bardzo rzadko miewa. jak juz to monitory oddechu.
Ale licytuje wlasnie na allegro :]

a bylyscie w sklepie odziezowym vintage na przeciw merkurego? dzis szlam z wozkiem i zobaczylam ze powstal, ale nie wiem czy to nowe czy uzywane :>

edit:
wlasnie w necie wyczytalam jak sprawdzic u czlowieka czy ma nietolerancje:
Jeśli po spożyciu produktu zawierającego laktozę, po ok. 30 minutach do 2 godzin wystąpią objawy nudności, skurczów bólowych, wzdęcia oraz biegunka, to prawdopodobnie mamy do czynienia z nietolerancją laktozy. Intensywność objawów może być różna u wielu osób i zależy od ilości skonsumowanej laktozy. Zdolność wchłaniania laktozy przez układ trawienny można sprawdzić w warunkach domowych stosując prosty test: wypij dwie szklanki mleka na czczo i obserwuj czy nie wystąpią symptomy ze strony układu pokarmowego w przeciągu kilku godzin. Następnego dnia, zjedz ok. 50 g żółtego, twardego sera lub wypij dwie szklanki mleka wolnego od laktozy. Jeżeli objawy pojawią się tylko pierwszego dnia, to jest to nietolerancja laktozy. Jeżeli pierwszego i drugiego to mamy do czynienia z alergią na produkty mleczne.

no skoro zuzka ma jazdy tylko jak zjem mleko to chyba ma nietolerancje jednak :szok:
a mowia ze do mleka kobiecego nic nie przechodzi hahahaha jasssne
porazka. :]

Ostatnia edycja:
Klowoa ja Delicol dawalam razem z Debridatem, który niby ma ważność 3 tyg. ale dr kazała mi używać dłużej więc jechałam na jednej butli 2 miesiące ;-)
A ten Vintage to używane, fajne kilka rzeczy tam nabyłam, dla dzieciaków również.

cass jak mozna z debridatem to super. :) to sie zglosze po te kropelki :*
a na debridacie wyczytalam ze 6tyg od wymieszania z woda :szok:

po debridacie dzis zasnela, ale ja nie moglam, i jak wstala o 1 na cycka tak dopiero o 5 ja odlozylam po drugim cxycku. bidulka sie wyginala do tylu i darla sie. do tego mi z banki pociagnela i darla sie jeszcze bardziej :/
ale rano szczesliwa :] tylko ze mna gorzej :szok:

CO do sklepu noo widzialam wlasnie fajne rzeczy z daleka na wystawie, kurdemolek musze sie tam wybrac tylko najpierw wozek komus sprzedac z dzieckiem musze :-D

edit: cass zapomnialam napisac, ze technike masazu brzucha chetnie przyjme, wysylam pw z mailem. Bo nigdy nie wiadomo czy sie nie przyda

Ostatnia edycja:
rox mieszkamy na Podlasiu
kliwia mi to wyglada na typowa alergie, odstawilabym (jesli karmisz piersia) wszystko co miala cokolwiek wspolnego z krowa oraz jajka

lasencje która ma i chce odsprzedać rowerek dla roczniaka ? ;-) taki wiecie co można pchać a później dzidzioł może pedałować sam ? ;-)

reklama
Do góry