reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

reklama
Kurcze, czasem mam dość wszystkiego :dry: Maja jest tak absorbująca, że wymiękam. W nocy już lepiej śpi, pod warunkiem, że karmienie ok 23-24 zakończy się butlą (ciągnie oba cyki i jeszcze wypija z butli ok 60-70 ml mleka :szok:). Ale w dzień potrafi po dwa razy nie spać przez ponad 3 godziny. Ten czas najchętniej spędziłaby przy maminym cycku, a jak nie jest przy mnie to marudzi i co chwilę płacze :szok: Szału można dostać :eek: Przez takie zachowanie nie mam za bardzo czasu dla Witka, już nie mówiąc o sobie samej :no: Mam nadzieję, że szybko jej to minie, bo się wykończę :oo2:

Monika77 ja rozumiem Cię bardzo dobrze. Jestem totalnie wycieńczona, zwłaszcza jak nie prześpię nocy. Nikoś jest wymagający ciągłego pilnowania i zajmowania się, a Miłosz tylko cyca i cyca. Czasem już ryczę z bezsilności i mam jakieś dołujące myśli. Mąż mnie wspiera na szczęście i wzbudza we mnie wiarę, że czas ten kiedyś się skończy!!! A zacznie taki gdzie będziemy mieli chwilę dla siebie... ech

Damy radę Moniś
:tak:
Obraz 333.jpgObraz 403.jpgObraz 371.jpgObraz 482.jpg

ojjjj nie dobrze ja mam nadzieję że mojej po urodzeniu nie odbije i bedzie chciała być karmiona piersią :) już coraz coraz bliżej a ja się coraz bardziej boje :pP

Kasia weź więcej ricinusa... moze masz mniej mleczka... albo poprostu miała "foszka" ... ale nie przyzwyczajaj jej do mieszanki ...szkoda

cass to odciagaj i z butli dawaj, skoro cycus jest ble :>

ma ktoras pozyczyc lezaczek-bujaczek z wibracja? chce zobaczyc czy wibracja podziala na moja piekna :) bo nie wiem czy kupowac czy nie :)

cycuś był ble tylko 1 dzień, za to wczoraj cały dzień przy cycku iii... pierwsza noc przespana!!! Majka zanęła o 21, potem 23.10 karmienie przez sen i spała do 7.30 :-) Zuza też nie marudziła, małż miał nockę więc mamusia się wyspała :-)

kliwia, miałam pożyczony leżaczek z wibracją i zero efektu, tak samo było z Zuzką. Do tego powiem Ci że nie polecam bo one niby są do 11 kg, Majka waży 7 kg i już była za ciężka i leżaczek tak się uginał że myślałam że za chwilę pęknie, a miałam ten z fisher price rainforest. Jedyne co się Majce w nim podobało to muzyczka i światełka, więc lepiej zainwestować w karuzelkę.
Miałam też taką huśtawkę też z FP z 5 stopniami bujania, ale Majka się bała jak ją bujało.

My mamy taki duży leżaczek-bujaczek, z możliwością zablokowania żeby się nie bujał, z regulacją oparci i podnóżka. Jest super bo jest bardzo mocny i nawet Zuza nie była w stanie go zmasakrować :-) kupiliśmy w IBI, naprawdę polecam.
Choci o coś takiego, tylko mamy inny kolor
LEŻACZEK BUJAK KOŁYSKA - BabyMix -5 kol-PROMOCJA (1457029223) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

cass dobrze, że tylko jeden dzień cycuś był blee :cool2:
oby takich dni jak najmniej a wiecej przespanych nocy

kliwia pytałaś o bujaczek - ja mam bujaczek z FP taki co jest później krzesełkiem tez z wibracjami i z doświadzenia Ci powiem że to badziew jakich mało te wibracje ... to tylko niepotrzebnie rozdrażnia dziecko

lepsze sa chusty - Kasia ma ale chyba nie kożysta jak mniemam :-p:-p

w chuste dziecko wkładasz i ono odpływa po chwili, ty masz wolne recę a dziecko blisko mamy ....

reklama
Do góry