reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Hejka.
Nadal jestem zakręcona. Coraz większy mam problem z laktacją. Ricinus podzialał na mnie, ale na krótko :szok::wściekła/y: Przystawiam Maję do cyca ile się da, ale ta ma fochy i jak już wolniej leci to nie chce ciągnąć i ryczy. Wzbraniam się przed podawaniem jej butelki, by się za bardzo nie przyzwyczaiła, ale czasem nie mam już siły. Jak odciągnęłam mleko z obu piersi to raptem uzbierałam 50 ml :szok::hmm::oo2: A ja się dziwię, że mała non stop szuka cyca?! Jak tą laktację można jeszcze rozkręcić?
Biorę ricinus, piję herbatki laktacyjne, przystawiam małą ile się da, jak mam chwilę to biorę laktator po karmieniu by pobudzić piersi do produkcji. Co jeszcze można robić?

Cass, wysłałam ci wiadomość na prv. Dzięki za te skoki ;-)

reklama
monika u mnie pomaga dziecko przy cycu duzo wody i karmi odgazowane pomoglo :) po nim mialam tak pelne cyce ze masakra, ale wypilam rano na raz wieksza czesc butelki i wieczorem mialam nawal :)

no wlasnie dlatego chce pozyczyc najpierw te lezaczek:) bo niektore dzieci wibra wkurza a inne usypia :tak:
cass sa tez lezaczki do 18kilo :>

cass ja do 10 kg go w tym nosiłam nie migaj się :-p

monika ricinus używasz 9ch najpewniej, więc zamów sobie 5ch i powinno ruszyć, pij duuuuużo wody i karmi :-)

Dzięki dziewczyny.

Roksana, a te granulki można zamówić w każdej aptece, czy jest jednak, która je sprowadza?

Przedwczoraj piłam Karmi a wczoraj zamiast dać Mai cyca to ściągałam mleko laktatorem by sprawdzić ile go będzie. No i udało mi się uzyskać 80 ml, wiec jest postęp :tak:;-) Całe szczęście, że córcia okres karmienia przespała i potem wypiła mamusine mleczko z butelki i jej wystarczyło :tak::-D

aaaa przypomnialo mi sie
na laktacje dobre jest tez ziolko kozieradka - do nabycia w zielarskim :)

w ogole to na ryneczku malym ta babka co tam pracuje w ogole nie zna sie na co jakie ziolka sa :)
Jak kupowalam liscie malin by pomogly przy porodzie - to sie pytala po co ciezarne to kupuja :) jakas malo wtajemniczona jest
O kozieracde tez nie wiedziala, i jak wyslalam mojego tate po to ziolko to mu wcisnela herbatke na laktacje G warta :)

Monisiu powinna każda apteka Ci zamówić tak naprawdę, ale niektórym się nie opłaca - ja zamawiam w tej naszej na zielonej dolinie- czasem babka pomarudzi że odbieram parę dni po terminie ale ogólnie zamawia mi bez większego ale ;-) gdybyś chciała - zamówię Ci odbiore a nawet osobiście podrzucę - i zobaczę "moją imienniczkę" hihihi

ja założyłam konto na www.doz.pl i zamawiam tam wszystkie leki, są do odbioru na drugi dzień w aptece którą sobie wybierzesz np koło smoczej jamy, w tesco, w galerii kasztanowej i gdzieś tam jeszcze, nie płacisz nic za dostawę, a wychodzą taniej niż w aptece na zielonej :p i jeszcze sobie zbierasz punkty na karcie i masz specjalny katalog i kartę zniżkową na produkty dla mamy i maluszka :-) ale im reklamę zrobiłam :-)

Ale wy jesteście obyte w tych aptekach ;-) Dzięki za linka. Muszę zamówić sobie te granulki. A na razie spijam Karmi ... Matko, jeszcze popołudnia nie ma a ja już piwo spijam :szok::-p

reklama
w doz. pl tez mam konto. - mam karte 'dla mamy i malenstwa' i zwykla do zbierania pkt :tak:
w paczce ze szpitala tez byla reklama tej apteki.

W kasztanowej mozna ?? No to super! bo ja zawsze na kilinskiego lecialam, a najgorsze ze na bygdoskiej maja takie ceny niektorych lekow ze kosmos. 5zl drozej niz w doz.pl

Dzewczyny widzialyscie gdzies w Pile buty - trampki firmy converse??

Do góry