reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Piewsze Urodzinki

reklama
Joasia fajny pomysł z tym tortem:tak:Czekamy na foteczki;-)
ja też juz zamówiłam ale zwykly, taki tradycyjny...heh:-)

U nas tez juz torcik zamowiony, bo na produkcje wlasna czasu juz nie mam:baffled:
No i tak: golabki siedza w lodoweczce, ciasto na kokosanki tez (wieczorem utopie w polewie i kokosie;-)), dzisiaj zrobie salatke z zupek chinskich i upieke miesko (siedzi od wczoraj w przyprawach), a jutro jeszcze dorobie salatke kalafiorowo-brokulowa z czosnkiem i jajeczka faszerowane...To takie glowniejsze potrawy, bo reszta to juz takie pierdolki, o ile mi sie zmieszcza na stole;-) Mialy byc jeszcze pomidorki pod pierzynka, ale ladnych dojrzalych pomidorow nie dostalam, a nie bylo czasu dluzej szukac:baffled:... Samej troche ciezko zablysnac wymyslnymi potrawami czy dekoracjami, bo z tym czasem kruchutko, zwlaszcza ze dopiero wieczorem moge wiecej zrobic jak Mloda zasnie... No i impra na 15sta, wiec trzeba sie bedzie sprezac. Ale co tam, wazne ze posiedzimy troche ze znajomymi i Niunia bedzie miala fajne towarzystwo:-)
W kazdym razie staram sie tak robic, zeby w trakcie imprezki za duzo w kuchni nie sedziec(juz to widze...)
Aha zeby sprawiedliwie bylo, to R dzisiaj bedzie pluca wypluwal przy dmuchaniu balonow.... Chociaz marna to sprawiedliwosc:-D;-)

Kal.aga jak masz czas i ochote sie bawic w ozdoby na torta, to moge Ci podeslac fajne pomysly sciagniete z neta (jak robic rozne figurki - krok po kroku - mam tylko kilka ale super sa:))
A przepis na mase cukrowa, albo z marshmallow mozna spokojnie na necie poszukac, a w razie czego na plastelinie albo ciastolinie potrenowac:)))

Ostatnia edycja:
Zeby nie bylo ze jestem goloslowna;-): (w edycie nie moglam zdjecia wkleic, stad post pod postem:)) Pomysl z jakiejs wloskiej stronki zgapiony (autorka sie sama podpisala)

Załączniki

• 9.jpg
    9.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 42
ładne te ozdoby na tort ale trzeba mieć trochę zdolności malualnych mnie to chyba by wyszło jakieś dziwne stworzenie hehhe
a u nas tort babcia piecze bo ja ni umiem hehe

Grzechotka tez myslalam ze to trudne, ale niektore rzeczy jak sa pokazane krok po kroku, to naprawde nie sa skomplikowane, wrecz bylam zaskoczona jaka to proscizna czasem:) Ale fakt jeszcze sama nie probowalam robic, bo nie bylo okazji
Ale spojrz tylko na te owieczki:

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    8,4 KB · Wyświetleń: 32
  • 2.jpg
    2.jpg
    10,4 KB · Wyświetleń: 27
  • 3.jpg
    3.jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 28
  • 4.jpg
    4.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 24
  • 5.jpg
    5.jpg
    7,9 KB · Wyświetleń: 26
ciag dalszy, bo nie wszystkie fotki wlazly:)
I co trudne??? Pare kulek z plasteliny kazdy potrafi ulepic:)))

Załączniki

• 6.jpg
    6.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 29
  • 7.jpg
    7.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 29
  • 8.jpg
    8.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 23
pryzybela super pomysl ale ja tort tez zamawiam bo boje sie ze mi nie wyjdzie. robie sernik i szarlotke to z domowych chyba wystarczy.
jeszcze robie koreczki. kanapeczki, 3 salatki,, jajka z pieczrkami w majo, koreczki z pomidorw i mozarelli...hmm chyba tylee jak macie jakies uwagi to prosze !! sama nie bardzo mam zmysl do robienia przyjec. w sumie J siostra powiedziala zebym nic na cieplo nie robila bo z alko bedzie piwko i winko to kanapki wystarcza...uzbieralo mi sie gosci 12 osob plus dzieci...

reklama
Do góry