oj moj Olek też tak marudzi, a od tygodnia to daje popalić, że czasem opadam z sił. Jak nie ma czegoś w buzi to jest marudzenie, a później płacz. Ale dziąsełka ma chyba w normie... w sumie to dziś skończył 4 miesiące!!! więc ząbki mogą pojawić się lada moment. Mam też ubaw jak łapie zabawki z karuzeli, jak złapie to pcha do buzi i jest zadowolony, ale jak zabawka mu się wyrwie to jest płacz na czas aż podleci inna zabawka i tak w kółko!
reklama
Agus241
Październikowa mama'06 Entuzjast(k)a
Gufi to gratuluje Nince ja tez nie moge sie doczekac kiedy Oliwka zacznie siadac
A dzisiaj jak ja rozebralam przed kapiela to ku swojemu zdziwieniu(mojemu zreszta tez) odkryla,ze ma stopy i nawet zlapala raczka po czym przekrecila sie na boczek i tak komicznie wygladala,ze zrobilam jej mala sesje zdjeciowa...Ale te nasze dzieciaczki szybka sie rozwijaja:-)azmilo popatrzec jak z kazdym dniem odkrywaja cos nowego:-)
A dzisiaj jak ja rozebralam przed kapiela to ku swojemu zdziwieniu(mojemu zreszta tez) odkryla,ze ma stopy i nawet zlapala raczka po czym przekrecila sie na boczek i tak komicznie wygladala,ze zrobilam jej mala sesje zdjeciowa...Ale te nasze dzieciaczki szybka sie rozwijaja:-)azmilo popatrzec jak z kazdym dniem odkrywaja cos nowego:-)
kajenka
Fanka BB :)
U nas pojawil sie juz drugi zabek. Rozmawialam z dentystka (przy okazji- az tak nie przeginam ;-) ) i musze kupic Pauli specjalna szczoteczke do zebow. Powiedziala tez, ze to normalne, ze pierwsze zeby wychodza prawie bezbolesnie, bo sa jak zyletki i szybko i latwo ida. "Jazda" zaczyna sie, kiedy ida trzonowce...
Mam nadzieje, ze gorne jeszcze troche poczekaja- wciaz karmie piersia..;-)
Mam nadzieje, ze gorne jeszcze troche poczekaja- wciaz karmie piersia..;-)
kajenka ja też mam zamiar kupic małemu szczoteczki do zębów jak zobacze pierwszy ząbek są takie z baby nova (3 szczoteczki- pierwsza wyglada jak maczuga, gumowa). Dziecko uczy się chwytu i przyzwyczaja by ząbki czyścić.
A słyczałam róznież by nie oblizywać łyżeczki którą karmimy malucha bo przenosimy wtedy pruchnicę i jakoś mam schizę by przypdakiem nie oblizać jak karmię deserkami. To dotyczy również smoczków jak upadną. Ale to trudne bo dziecko przecież się całuje i wogle....
A słyczałam róznież by nie oblizywać łyżeczki którą karmimy malucha bo przenosimy wtedy pruchnicę i jakoś mam schizę by przypdakiem nie oblizać jak karmię deserkami. To dotyczy również smoczków jak upadną. Ale to trudne bo dziecko przecież się całuje i wogle....
Ależ fajnie dziewczyny!!Prawda?! Normalnie cuda te nasze dzieciaczki teraz to codziennie coś nowego się wydarza!!! AJ tam nie wracam do pracy, na razie, nie chcę żeby mi niania opowiadała jak to mój Jakubek odwalił dziś coś nowego, a ja tego nie widziałam! A WY? jak tam po "urlopach"?
aninaaa
Październikowa Mama'06 Entuzjast(k)a
moja Ola jak tylko ją kładę to odrazu łapie za nóżki.zawsze jak tylko sie obudzi,to sprawdza czy są na swoim miejscu wygląda to uroczo.a jak jest bez pieluchy,to pakuje do buzi.zamierzałam wstawić kilka fotek,ale ciągle zapominam kupić baterii do aparatu
Milkshake ja już kupiłam mojemu dzidziolkowi ten zestaw szczoteczek o którym piszesz i musze przyznac, że nie jestem do końca zadowolona z tego zakupu. Konradek tej maczugi nie lubi bo jest troszke chyba za twarda i duża jak na jego dziubeczek Już lepiej się sprawdza ten drugi gryzaczek bo jest miekszy, ale musze mu go pomóc trzymac bo wkłada sobie za głęboko go buzi i się dławi, a ze szczoteczki jeszcze nie korzystałam, bo nie ma jeszcze ani jednego ząbka No, ale każde dziecko jest inne i może niektóre poradzą sobie z maczugą ;-) Pewnie niedługo zaczną wychodzic, bo mały strasznie marudzi, ślini się, dziąsęłka ma bardzo popuchnięte i zaczerwienione :-( dzisiaj w nocy wogóle nie spałam bo tak płakał
Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich ząbkujące pociechy :-) ;-)
Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich ząbkujące pociechy :-) ;-)
kajenka
Fanka BB :)
Monka maly dlawi sie mimo ze jest ten ogranicznik?
Jest jeszcze zestaw NUKa
Zestaw szczoteczek NUK warto GO mieć (165378238) - Aukcje internetowe Allegro
zastanawiam sie, czy nie bedzie lepszy.
Jest jeszcze zestaw NUKa
Zestaw szczoteczek NUK warto GO mieć (165378238) - Aukcje internetowe Allegro
zastanawiam sie, czy nie bedzie lepszy.
Kajenko nie miałam w tym komplecie ogranicznika (chodzi Ci o tą nakładke żeby za głęboko nie włożyło sobie dziecko do buzi??) Zresztą mój synek da rade wszystkiemu A ten zestaw z nuka jest bardzo podobny do tego z campola tylko, że nie ma tego zabezpieczenia i nie mają antyposlizgowych rączek Kurcze to zabezpieczenie było by super Musze spytac w sklepie czy nie ma takich zabezpieczeń ;-) Dzieki Kajenko nawet nie wiedziałam, że takie zabezpieczenia są
Pozdrawiam :-)
Pozdrawiam :-)
reklama
Agus241
Październikowa mama'06 Entuzjast(k)a
Chcialam Wam powiedziec,ze Oliwia juz coraz czesciej przekreca sie z plecow na brzuszek i wychodzi jej to coraz sprawniejDzisiaj np.zosatawilam ja na macie i poszlam do kuchni pozmywac naczynia przychodze a ona juz lezy na brzuszku i jak siecieszy do tego))A jak Wasze pociechy jak to wyglada u Was???
Podziel się: