reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

hehe te gadania są przesłodkie, moj brzdac gada zawsze budząc się nad ranem. Patrzy wtedy w okno i gada do ruszających się drzew...:-) nawet nie woła o cycusia tylko rozmawia. I często gada z ręką w buzi, ślini się przy tym. Wogóle strasznie lubi mamlać cokolwiek.... moze mu idą już ząbki bo tez marudny jest bardziej niz dotąt... będzie trzeba założyć nowy wątek ;-)

Musze zainstalowac sobie programik do filmów bo niestety nie moge obejrzec sobie waszych filmikow :-( a te z netu mi nie idą..

reklama
Oj tak gadanie jest boskie ... Dawidek to robi, wszedzie i do wszystkiego co ma przed sobą :-D
Dwa dni temu zaczal tez "cmokac" ... brzmi to jakby mi buzi przesylal ;-)

DZIEWCZYNY! Mariczce chyyyba idzie pierwszy ząbek! Ma taki maleńki bialutki guzek, jak by już kawałek wyrżniętego ząbka ale...UWAGA na miejscu górnej dwójki!!! :eek: :szok: Czy to możliwe żeby najpierw szły górne ząbki :confused: :confused: :confused: :confused:

fiu fiu Mariczka daje przykład dla pozostałych pociech... ale z tego jak to opisałaś to ewidentnie ząbek :-) choc spotkałam sie tylko z dolnymi pierwszymi ząbkami.... jeee Mariczka będzie wyglądać jka króliczek. A jak się zachowywała przez ostatnie tygodnie? Bo moj Olek wszystko gryzie, szczególnie po jedzeniu. Potrafi sie najeśc a pozniej napada moja brodę i ją porzera, ślini się przy tym strasznie.

UUU czyzby Mariczka rozpoczęła ząbkowanie, oby tylko jej bardzo nie bolało
A ostatnio też właśnie zuważyłam, że Emilka wszystko "gryzie" a slini się strasznie, a najlepsze są dwa paluszkiz prawej rączi

no to mamy pierwszy ząbek na forum:-D (no prawie)

Ola też ślini się bardzo,ciągle musze latać z pieluchą.wszystko wpycha do buzi,a zwłaszcza piąstki.czasami tak głęboko,że aż ma odruch wymiotny.i od kąd zaczeła pchać rączki do buzi,zrobiła się bardziej marudna.też myślałam,że to może z powodu ząbków,bo męza brata,pierwszego ząbka miał już w 3 miesiącu:eek: ale to chyba jeszcze nie to.wydaje mi się,że to troche wcześnie.

teraz uwielbia bawić się swoimi nóżkami:laugh2: rączki poszły w odstawkę,jak tylko ją kłade,to łapie za stópki. cudownie to wygląda.

no to mamu pierwszy zabek na forum :-)

moja tez sie slini i gryzie grzechtoki, ale to na pewno nie zeby. zreszta dzieci tak maja i to nie zawsze oznacza zabkowanie. ja mialam pierwszy zab dopiero w wieku 10 miesiecy, wiec mam nadzieje, ze jeszcze mamy czas :tak:

Zabkowanie czas zaczac ... Mariczka Nasza przodowniczka :-)

Dawidek tez strasznie sie slini ... raczki uwielbia wpychac do buzi ...zwlaszcza obie naraz :-D

reklama
Kochane ja nie mam pewności 100% ze to ząbek! Nie znam się na tym... :zawstydzona/y: Wygląda jak by ząbek ale nie jestem pewna... Po 7.02 będziemy na szczepieniu i spytam o to pediatrę :-) Wtedy potwierdzę czy to JUZ TO ;-)

Do góry