reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Dzieci w tym wieku slinia sie duzo poniewaz jezcze nie umieja jej polknac...a wasze pociechy odkryly juz swoje stopki???Bo widze,ze raczki to juz normalka...Oliwka coraz bardziej przyglada sie swoim i coraz wyzej nimi wierzga:))):-)

reklama
A Mariczka od kilku dni uwielbia bawić się paluszkami u stópek :-D To nowa rewelacyjna "zabawka" ;-)

Dzisiaj widziała Mariczkę żona brata mojego męża, która sama ma już dwójkę dzieci (9 lat i 3,5 roku) i powiedziała że jej zdaniem to "coś" na dziąsełku to NA BANK ząbek... więc myślę że to JUŻ TO! :tak: :-D Dzis ma jeszcze maleńka jak by taki obrzęk wokól tego białego guzka...NO WIĘC NAJPRAWDOPODOBNIEJ MAMY PIERWSZY ZĄBEK! :-D :-) :-)

Ines u nas juz na 100%

Dzis przypadkiem Paula wziela moj palec do buzi i wyczulam cos twardego. Zajrzalam (po krotkiej walce) a tam na dole blyszczal maly, bialy ZABEK!!:-) :-)

no no no Dziewczynki gratulacje ząbalków !!!!!!!!!!!!!!​

dziewczeta u nas tez dzieje sie w buziaczku maciusia bo slini sie i zjada gryzak, piąstki i cokolwiek innego co wpadnie do buzi.......moze jest coś godne polecenia na dziąselka...???/

moja Ninka dzis usiadla :tak: do tej pory tylko probowala sie podnosic, a dzis trzymalam ja na kolanach tak na pollezaco i dawalam do zabaway moje raczki. a ona nagle zlapala sie za moje palce i usiadla :-)

Czarodziejka - to na razie nie musza byc zabki. moja Nina tez zjada wszystko, gryzie grzechotki i slini sie na potege. tak ma juz od paru tygodni i na razie zabkow brak

Gufi- ale Maciej wpycha rączke i jak ją sssie to az jęczy...czasami nawet poplakuje.....daje mu schlodzony gryzak i ssie na potege a jak zabieram to płacz.....dziąsla ma takie białe......nie wiem czuje ze to ząbkowanie!!!!

reklama
oj moj Olek też tak marudzi, a od tygodnia to daje popalić, że czasem opadam z sił. Jak nie ma czegoś w buzi to jest marudzenie, a później płacz. Ale dziąsełka ma chyba w normie... w sumie to dziś skończył 4 miesiące!!! więc ząbki mogą pojawić się lada moment. Mam też ubaw jak łapie zabawki z karuzeli, jak złapie to pcha do buzi i jest zadowolony, ale jak zabawka mu się wyrwie to jest płacz na czas aż podleci inna zabawka :-D i tak w kółko!

Do góry