reklama
monika3
Mama Amelki i Filipka
Dawid w koncu zaczął też bic brawo ... tyle ze najczesciej o 5:30 rano
Monia...Dawidek bije SOBIE brawo że tak ładnie spał w nocy ;-)...jakby to powiedział mój kolega "Dzień zaczął się od kolejnego sukcesu"
Moniqa
i moje dwie połówki :)
Z obserwacji otoczenia i z literatury wiem że 10-12 mcy to bardzo wczesny wiek na chodzenie, także wszystkie nie chodzące nie martwcie się:-).
Neurolog mówił mi że maluchy mają czas do 18 miesiąca życia opanowac sztukę chodzenia ... tak wiec Wasze/Nasze maluchy mają czas
Monia chyba masz racje ... ale niech sie dzieli swoimi sukcesami najwcześniej o 7:30 ;-)
rudykot2
Mama Franka Baranka
Franek na czworaka zasuwa, aż się za nim kurzy. Chodzi przy meblach i ostatnio wykapował, że stoliczek grający można pchać i sypie dookoła chałupy ze stoliczkiem (oczywiście grającym). Bije brawo, robi amen, wchodzi na fotel, je swoim widelcem (nabijam kawałek parówki na widelczyk i podaję mu go do łapki, a on sobie ten widelczyk zapodaje do buzi). Wszystkie możliwe guziki od TV, DVD i wieży ma opanowane i od komputera też. najważniejsze to wduszać i wyduszać i sprawdzac co się dzieje Kółka, pedały od rowerka, fotek kręcony - wszystko co można kręcić też jest fajne. Generalnie rośnie mi mały mechanik
aninaaa
Październikowa Mama'06 Entuzjast(k)a
ale za to zaczal wlasnie raczkowac ( a ja myslalam ze pominie ten etap)
Iwonko,tak jak pisała Ika,to bardzo dobrze że Mały zaczą raczkować.i bardzo dobrze zrobi mu to na stawy.
mojej znajomej synek najpierw nauczył się chodzić,a potem raczkował
Czarodziejka
Fanka BB :)
czesc LASECZKI
...dawno mnie niebylo....i zapomnialam sie pochwalic ze moja dziecinka chodzi....a zacząl 3 tygodnie przed swoimi urodzinkami....
teraz to dopiero wzszedzie go pelno
...dawno mnie niebylo....i zapomnialam sie pochwalic ze moja dziecinka chodzi....a zacząl 3 tygodnie przed swoimi urodzinkami....
teraz to dopiero wzszedzie go pelno
elisabeth
Październik '06 i '09
Ja też myslałam że Kuba nie zacznie chodzić, bo on ze wszystkim jakoś w tyle, ale chodzi juz od dwóch tygodni, tzn. przechodzi jeszcze do raczkowania i kiepsko z koordynacja ruchową ale idzie... i mamy już 11 ząbek:-)
Moniqa rozsmieszyłas mnie z tym biciem brawo o 5.30
Moniqa rozsmieszyłas mnie z tym biciem brawo o 5.30
Katka
Użyszkodnik ;)
W Hani zbudzila sie dusza artysty - pomalowala juz sciane,lodowke i szafki w kuchni...;chodzi po domu i mowi do siebie Niania <tak mowi Hania> blaaablaa;jak przeskrobie cos,to podchodzi ,patrzy jak kot z 2 czesci szreka i daje buzi;wacha buty i mowi blee ;w kolko zamiata i udaje ducha,jak jest ciemno... <tak sie jej boje wtedy>
reklama
Podziel się: