reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Z obserwacji otoczenia i z literatury wiem że 10-12 mcy to bardzo wczesny wiek na chodzenie, także wszystkie nie chodzące nie martwcie się:tak::-).

reklama
Z obserwacji otoczenia i z literatury wiem że 10-12 mcy to bardzo wczesny wiek na chodzenie, także wszystkie nie chodzące nie martwcie się:tak::-).

Neurolog mówił mi że maluchy mają czas do 18 miesiąca życia opanowac sztukę chodzenia ... tak wiec Wasze/Nasze maluchy mają czas :tak:

Monia chyba masz racje :-D:-D:-D ... ale niech sie dzieli swoimi sukcesami najwcześniej o 7:30 ;-):-D

Dziękuję dziewczyny za wsparcie.Te niechodzące mają na to czas jeszcze sie w swoim życiu nachodzą...:-):-):-)

Franek na czworaka zasuwa, aż się za nim kurzy. Chodzi przy meblach i ostatnio wykapował, że stoliczek grający można pchać i sypie dookoła chałupy ze stoliczkiem (oczywiście grającym). Bije brawo, robi amen, wchodzi na fotel, je swoim widelcem (nabijam kawałek parówki na widelczyk i podaję mu go do łapki, a on sobie ten widelczyk zapodaje do buzi). Wszystkie możliwe guziki od TV, DVD i wieży ma opanowane i od komputera też. najważniejsze to wduszać i wyduszać i sprawdzac co się dzieje:-D:-D Kółka, pedały od rowerka, fotek kręcony - wszystko co można kręcić też jest fajne. Generalnie rośnie mi mały mechanik:-D:-D:-D

czesc LASECZKI

...dawno mnie niebylo....i zapomnialam sie pochwalic ze moja dziecinka chodzi....a zacząl 3 tygodnie przed swoimi urodzinkami....
teraz to dopiero wzszedzie go pelno:-D

Ja też myslałam że Kuba nie zacznie chodzić, bo on ze wszystkim jakoś w tyle, ale chodzi juz od dwóch tygodni, tzn. przechodzi jeszcze do raczkowania i kiepsko z koordynacja ruchową ale idzie... i mamy już 11 ząbek:-)
Moniqa rozsmieszyłas mnie z tym biciem brawo o 5.30:-D

W Hani zbudzila sie dusza artysty - pomalowala juz sciane,lodowke i szafki w kuchni...:baffled:;chodzi po domu i mowi do siebie Niania <tak mowi Hania> blaaablaa;jak przeskrobie cos,to podchodzi ,patrzy jak kot z 2 czesci szreka i daje buzi:cool2:;wacha buty i mowi blee:eek: ;w kolko zamiata:eek::baffled: i udaje ducha,jak jest ciemno...:szok: <tak sie jej boje wtedy>

reklama
Mati dalej nie chodzi :-( ale raczkuje z szybkością błyskawicy :-D za jedną rączkę idzie już całkiem nieźle ale dalej boi się puścić dba o swoją pupkę:laugh2:

Do góry