reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

A ja nie wiem czy się chwalić czy nie...:baffled::baffled::baffled:

Jak wiecie mam takie "mało mówiące" dziecko :confused2:...ale ostatnio zauważyłam że jak Amelka marudzi albo żali się to mówi "mamamama" bądź "mememem" albo "babababa"...:-)
Myslicie że to świadomie??
Pamiętam że któras z Was Mamusie pisała kiedyś że jak jest dobrze to jest tata a jak źle to mama...to u nas tak właśnie zaczęło byc :-)

reklama
Monika ja bym się cieszyła na Twoim miejscu...
Mój Kubus gada dużo, ale nic konkretnego, tzn nie woła do mnie ma-ma:-(, jedyne co chyba mu wychodzi to da- daj i poza tym nic, ja się tylko domyślam co moż chcieć, bo właściwie wszystko brzmi podobnie... ale wiem że na to tez przyjdzie czas i się nie zamartwiam... ale przyznam szczerze że bardziej niż chodzenia nie mogę się właśnie doczekac kiedy zacznie się komunikowac w bardziej zrozumiały sposób.

Paula juz ladnie mowila mama, tata, baba, lala itp. ale ostatnio mowi jakby mniej. Czasem jak jej sie powie, to powtorzy, ale sama nie za bardzo:no:.
Najlepiej i najczesciej mowi bach (jak sie przewroci lub cos upusci lub upadnie) i ne ma i nie.
Maz sie smieje, ze to cisza przed burza i jescze zatesknimy za tymi czasami:rofl2::-D

A ja nie wiem czy się chwalić czy nie...:baffled::baffled::baffled:

Jak wiecie mam takie "mało mówiące" dziecko :confused2:...ale ostatnio zauważyłam że jak Amelka marudzi albo żali się to mówi "mamamama" bądź "mememem" albo "babababa"...:-)
Myslicie że to świadomie??
Pamiętam że któras z Was Mamusie pisała kiedyś że jak jest dobrze to jest tata a jak źle to mama...to u nas tak właśnie zaczęło byc :-)

Pewnie ze masz sie czym chwalic - BRAWO AMELCIU!!:tak::tak:

U mnie jest wlasnie tak ze jak Kuba jest radosny to wola tate ale jak dzieje mu sie jakas krzywda to mame. No i badz tu madra i jak dziecko z placzem wola " mama" to nie wez go na rece:baffled: przeciez by mi serce peklo

Amelka BRAWO!!!!

Moj synus jak bierze telefon, to mowi "alo" i gada po swojem pozniej, musze wam to kiedys nagrac normalnie boki zrywam, bo jeszcze takie miny stroi, ze hej :-) A i jeszcze jak sie plyta skonczy, albo zje juz wszystko, albo wypije, to mowi "ma" - nie ma.

Amelka BRAWO!!!!

A i jeszcze jak sie plyta skonczy, albo zje juz wszystko, albo wypije, to mowi "ma" - nie ma.

U nas Amelka pokazuje rączkami że kogoś\czegoś nie ma :-)...i robi taką zdziwiona minke..

Amelka gratuluję,każdy mały krok jest dla nas Wielkim:-)

Gwiazdeczko Ika...dziękuję w imieniu mojej córeczki :-):-):-)

Od jakiegoś czasu Amelka wszystko pokazuje paluszkiem :-)...jak to kochaniutko wygląda ten wyciągniety malusi pulchniutki paluszek :-):-):-)

reklama
Do góry