reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

no to i ja się pochwalę chodzeniem mojej córci.chodzenie mamy opanowane do perfekcji.raczkować przestała już dawno.tylko jeszcze trochę z bieganiem mamy problemy :-)

reklama
A moj Kuba nadal chodzi tylko z pomoca mamy:-( ale za to zaczal wlasnie raczkowac:szok::tak: ( a ja myslalam ze pominie ten etap:dry:)

Iwonko...tak samo jak Kubuś zaskoczył Cie raczkowaniem tak samo szybciutko zaskoczy Cię samodzielnym chodzeniem :tak::-)

Monia Ania...gratuluję mobilnych dzieciaczków :happy2:

A moja Amelka coraz częściej puszcza się i stoi sama :-)...łazikuje samodzielnie dopiero jak ją puszczę...sama ruszyć się jesdzcze boi...ale myślę że już bliżej niż dalej do chodzenia :tak:

Jak sie chwalic to sie chwalic ;-)Maya juz od dluzszego czasu chodzi podoba mi sie kiedy potrafi wstac nie trzymajac sie niczego, jednak za duzo i za szybko chce zrobic na raz i sie wywraca, albo gdzie sie puknie, czy u was tez tak jest? Najgorsze jest to ze staram sie jak moge by pominac guzy, ale nie da rady :no:

Gratuluje wszystkim naszym łazikom,jak najmniej guzów;-);-);-)życzę.

Iwonko ciesz się,że Kubus zaczął raczkować:-)to oznacza że lepiej będzie sobie radził w szkole.:tak:Raczkowanie to wspólpraca dwóch półkul mózgowych w skrócie powiedziawszy.Swego czasu duzo dobrego sie o tym naczytałam.;-)
Marcel cały czas raczkuje i pewnie bedzie ostatnim pazdziernikowym dzieckiem,które bedzie chodziło samodzielnie.Na razie sukces-zaczął chodzic z pchaczem z fisher price'a.;-)I tym sie cieszymy:-)

Ika, nie jesteś sama,moja Paulinka też jeszcze samodzielnie nie chodzi. Wzdłuż mebli, ściany, pchając kosz z zabawkami, ewentualnie za rączki (chociaż tego unikamy) - proszę bardzo ale sama... Dobrze sie czuje na czterech kończynach. No i tak jej łatwiej dogonić kota! :-)

Marcel cały czas raczkuje i pewnie bedzie ostatnim pazdziernikowym dzieckiem,które bedzie chodziło samodzielnie.Na razie sukces-zaczął chodzic z pchaczem z fisher price'a.;-)I tym sie cieszymy:-)

BRAWO MARCELKU!!:tak:
IKA mozemy sie zalozyc - bo ja mysle tak jak ty ze to moj syn bedzie ostatni:dry:. Wiesz ale jak juz zaczna chodzic to dogonia wszystkie dzieciaczki:tak::tak:

reklama
Gratuluje wszystkim Maluszkom ich wielkich osiągnięć :tak::happy2:

Dziewczynki ja też myślałam, ze Dawidek nigdy nie zacznie chodzic ... a teraz ? ... pogina tak, że aż sie za nim kurzy ;-) ... doczekacie się i Wy :-)

Dawid w koncu zaczął też bic brawo ... wcześniej bił, ale uderzając o moje ręce ... teraz bije o swoje, tyle ze najczesciej o 5:30 rano :sorry2:

Do góry