reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Moj Olus ma czasem taki odruch jak Mariczka, ale to rzadko. Wydaje mi sie że to za wczesnie, wlasnie ze wzgledu na kregoslup.
Ale moze Mariczka potrzbuje takich fitnesikowych wyczynow i trzeba z nią ćwiczyc :)

reklama
Ines
Moja Maya robi dokladnie tak samo, i to co powiedziala mi moja lekarz do poki jej nie bedziesz pomagac w podciaganiu to niech to robi, bo dziecko tak sobie krzywdy nie zrobi, tylko sie cieszyc ze takie silne i ruchliwe dzieciatko masz

Pozdrawiam

Ja moze od tyg.wyrobilam sobie taki rytm niestety narazie zrezygnowalam ze spacerow bo Oliwka byla/jest przeziebiona...a teraz od dwoch dni klade ja na macie edukacyjnej i mowie Wam jak szaleje:)))potraca maskotki strasznie jej sie to podoba przeglada sie w lusterku i ma taka radoche przy tym:)))jakby mogla to by odfrunela z radosci a jak ja dzisiaj na brzuszku polozylam to strasznie spodobal jej sie motylek ktory szelescil i dzieki niemu pocwiczyla troche kregoslup:)))bardzo fajna sprawa ta mata tylko niestety sa strasznie drogie:(((ale oplaca sie kupic bo na dlugo starcza:)))

Ja nie kupowalam maty ... kupilam Dawidkowi tygryska ... a to ze wzgledu ze mam psa, a jak wiadomo sa okresy kiedy pies zmienia siersc i na macie moglyby sie zawieruszyc jakies wloski ... a tego bym nie chciala .... a takl tygryska klade na lozku razem z Dawidkiem i sie bawimy razem ;-) ... a jak urosnie to bedzie mial przytulanke duza ;-):-)
Tygrysek wyglada tak :happy:

Moniq gdzie i za ile kupiłaś tygryska - jest słodziutki no i to mój ulubiony "aktor" - ja też mam psa i to w dotatku takiego który ma podwójną sierść i jak się leni to moge kołdry robić, a takie tygresek to tak jak napisałaś można go na łózio i już

Mateuszek bawił się dzisiaj grzechotką chyba z 15 min (zdążyliśmy nacykać zdjątka i nakręcić filmik):tak::-), grzechotał i cieszył się i co chwilkę pakował do buzi, :-D

Jedyne z czym mamy problemik (nie licząc wysypki) to z trzymaniem główki Mateuszek nie chce jej podnosić leżąc na brzuszku :-(,kładę go na brzuszku u siebie na kolanach i w tej pozycji ją na chwilkę podnosi , ale jak leży sam to za grzyba jej nie podniesie:no:

nasz synek ma teraz 11tyg i 3 dni i też do tej pory nie lubiał po pierwsze lezeć na brzuszku-odrazu tylko zaczynał płakać i nic go nie interesowało już, a co dopiero mówić o podnoszeniu główki w tej pozycji. Dopiero przed wczoraj z ciekawości położyłam go na brzuszku i zaskoczył mnie bo nie płakał i wytrzymał w tej pozycji bez krzyku z kilka minutek od czasu do czasu podnosząc główkę i ją utrzymując. Myślę więc, że nie masz się czym martwić - wydaje mi się, że wszystko w swoim czasie. każde dziecko rozwija się w odpowiednim dla siebie tempie.

Mialam z moja mala to samo co loja i ptyszul ze swoimi pociechami - kazda proba polozenia malej na brzuszku konczyla sie awantura. Zaczynalam sie juz o nia martwic. Ale znalazlam na nia sposob- poniewaz uwielbia fikac na naguska, 10 min przed kapiela rozbieram ja i klade na brzuszek. I to przynioslo efekty. Od kilku dni juz nie placze, slicznie podnosi glowke a wczoraj nawet przewrocila sie z brzuszka na plecki.:-)

My mamy mate taka jak ta: FISHER PRICE mata edukacyjna 3 w 1, od 0+ (154687924) - Aukcje internetowe Allegro
zaczelam Paule klasc na nia, kiedy skonczyla miesiac. Uwielbia sie na niej bawic i codziennie odkrywa cos nowego. Najpierw bezwiednie tracala grzechotki a teraz swiadomie lapie biedronke za skrzydelka albo za czulki i tarmosi. I smieje sie na glos do 'pana buzki'. Super jst tak patrzec, jak nasze dzieci robia postepy.
W ogole stwierdzilam, ze FISHER PRICE robi swietne te rzeczy dla dzieci (oprocz maty mamy kilka zabawek i hustawke) i sa warte swojej ceny. Szczegolnie, kiedy dostaje sie je w prezencie... ;-)

reklama
Moniqa bardzo dziękuję, a tego tygryska którego chcesz kupic ma synek znajomych bylismy u nich ostatnio i bardzo ładnie sie nim (tygryskiem) bawilismy :-D jest fantasyczną zabawką

Do góry