reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Marika obraca sie juz od jakiegos czasu z brzuszka na plecki (w druga strone jeszcze nie probuje nawet)
A dzis z pozycji półsiedzacej sama podciagnela sie i usiadla i siedziala jakies 5 sekund! :eek: :szok: SZOK!!! podparła sie z przodu łapkami i siedziala!!!!!!!!! :szok: :szok: :szok: A jak sie i cieszyła z tego! Az piszczała z radosci! :-D Ja tylko sie martwie ze to wczesnie... zeby jej te akrobacje nie zaszkodziły :eek: :baffled: :confused:

reklama
moja juz od 2 miesiaca przekreca sie z brzuszka na plecki. z plecki na brzuszek to juz wyzsza szkola jazdy i to dopiero dzieciaczki w 5-6 miesiacu chyba potrafia.

Ines - Ninka ostatnio jak lezy u mnie na kolanach, to podnosi glowke i tez jakby chce siadac. ale czytalam, ze nie powinno sie dziecku pomagac i podnosic do siadania z tej pozycji.

A czy Wasze pociechy tez wcinaja swoje piastki??Bo Oliwka jaksie dorwie to jest najlepsza zabawa wtedy czasami ma nawet kostki zaczerwienione,bo zeby to jej raczej nie beda wychodzic...

Moj Oluś też wcina swoje rączki, czasem jak wyprostuje paluszki w buzi to az mu sie podnosi :-D Olek lubi tez wcinac swoje rękawki i pieluszki tetrowe, czasem woli je nawet od smoczka :-D :-D :-D

A wyczytałam, że dzidziusiowi juz w tym wieku rosną ząbki, ale jeszcze nie wychodzą, są głęboko w dziąsłach i powolutku sobie rosną, dalatego dzidzius sie tak slini.

Moja Hania,tez garnie sie do siedzenia,podciaga sie.Jak lezy na brzuchu,to pelza albo podciaga pupe do gory,wyglada to jakby zabierala sie do raczkowania.Zabawnie to wyglada.Ale bardzo nie lubi pozycji na brzuszku.Zlosci sie,ale nie wykabinowala jeszcze jakby tu przewrocic sie na plecki.

CZesc kobietki

Maya wcina piastki az sie jej uszy trzesa;-) slini sie przy tym okropnie wiec sliniaczki to zmieniam ze 3 razy dziennie, alternatywa piastek jest pieluszka tetrowa jak znajdzie raczkami gdzies w zasiegu. Niestety nie przekreca sie jeszcze z brzuszka na plecki moze dla tego ze na brzuszku to ona nie bardzo lubi lerzec. Przybrala w ciagu pieciu tygodni900 gram i mowia ze to swietnie.
Fajnie czytac ze wasze dzieciatka sie tak dobrze rozwijaja
pozdrawiam

Katka moja Zuzia też niecierpi pozycji na brzuszku dlatego kłade ją tak tylko na chwile żeby ćwiczyła główke- poleży tak troche ale szybko się męczy podnoszeniem główki i płacze, więc jej dalej nie zmuszam:no:

Jejku, widze że tutaj takie postępy, że zaczynam się obawiać czy wszystko z Zuzią w porządku...;-) w sumie może jakbym ją przetrzymała na brzuszku to by sie obróciła na plecki?;-)

hanczak-poczekaj jeszcze tydzien i zobaczysz jak zmieni nastawienie do pozycji na brzuszku:)))Mojej Oliwci to mata duzo pomogla,dzieki niej tak cwiczy:)))

reklama
a ja zauwazylam, ze moja Ninka od jakiegos czasu zaczela bac sie obcych ludzi. dzis np. przyszli do nas znajomi i moja kumpela od razu sie nad mala pochylila i zaczela do niej gadac. Ninka uwaznie sie jej przyjrzala i w ryk!!! a z kolei jak widzi znajoma twarz, to tez najpierw sie przyglada, ale potem posyla piekny usmiech :-)

Ci znajomi przyszli ze swoim dwumiesiecznym synkiem. polozylismy ich razem obok siebie do lozka, a oni zaczeli sie nawzajem ssac :tak: Ninka ssala jego paluszki, a on jej policzek . ponizej foto z tej randki:-D

Do góry