reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

No to całkiem możliwe MoniQa że Dawidek niedługo będzie miał swój pierwszy ząbek! :-D :tak:

reklama
Mati też się ślini , a łapeczki pcha do buzi już od dawna tak zabawnie ssie kciuk wsadza najpierw całą łapkę do buzi ( jak nie trafia to się strasznie denerwuje) a póżniej wyciąga i w buziaczku zostaje kciuk :tak:i słychać mlaskanie :-Djak wyciągne mu łapkę i dam smoczka natychmiast go wypluwa:-):-D
jak bierzemy Mateuszka do karmienia i poczuje pieluszkę pod bródką zaczyna się śmiać i piszczeć z radości że zaraz dostanie mleczko:-):-):-)

Mój Wiktorek też lubi sobie czasem possać piąstkę, wygląda wtedy uroczo, a z jaką zapalczywością ssie:-D
Od kilku dni też świadomie obdarowuje mnie prześlicznymi uśmiechami, czasem nawet podczas karmienia, co mnie prawie do łez wzrusza:-) A hitem jest "język" wystraczy że pokażę Wiktorkowi język, pokiwam nim, lub zrobie blebleble, to synek zrywa boki, a ja z nim:-D Oh dla takich chwil i im podobnych warto żyć:tak:

MoniQa - nieźle Dawide ćmoka piąsteczke...mój Maciej wczoraj w nocy wyplul smonia i ssal swojego paluszka.....potem oczywiscie palunio byl czerwony....chichralismy sie z mężulem....pieknie to wyglądalo:tak:

Czarodziejko ja to bym mogla caly czas patrzec na dawidka .. ciagle cos nowego .. jaka nowa minka, usmiech inny ... lapke do buzi tez za kazdymrazem inna metoda wklada :-D ... cudowne :-)

Mlody teraz do slownika wyrazow dopisal sobie wszystkie dzwieki zaczynajace sie na "B" ... "beee", "baaa" "blaaa" itd ... bylo "a" teraz "b" kolej na "c":laugh2::-D;-)

a moja mala zaczyna juz celowo chwytac przedmioty, ktore sobie upatrzy. wczesniej to raczej bylo albo przypadkiem albo tylko tracala. a teraz np. wybierze sobie misia, patrzy na niego, a potem wyciaga do niego lapke i go tarmosi :-)

MoniQa Dawidek pożera łapke zawodowo! :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Mariczka treż ssie kciuka i zjada rączki. Wygląda to przesłodko! A jak cmoka głośno przy tym:szok: :tak: :-D Moja mała co raz bardziej dźwiga się do siadania! :-) No i poszerza słownik :-D Najbardziej mi sie podoba jak ślicznie mruczy coś w rodzaju "mmmmaaaaam" :tak: może niedługo powie mama :confused: :-D no i mówi oczywiście "aguuuu" "gugu" "blaaaaaaa" "aaaabuuuu" "laaaala" "ałuuu" i jeszcze kilka podobnych "wyrazów" :-D
A jak u Was jest ze spaniem? Bo Mariczka śpi od ok miesiąca już po 8-9 godzin w nocy bez przerwy a od kilku nocy jeszcze dłużej bo od 10-12... Podobno to oznacza że ma dobrze rozwinięty układ nerwowy i ładnie sobie odróżnia dzień od nocy. Aha i miała moment że wcale w dzień nie spała a teraz 2 razy drzemie sobie po 2-3 godzinki w ciągu dnia :-)

Gufi Marika tez tarmosi zabawki i siega do nich co raz bardziej świadomie :tak:

reklama
Ines Dawidek tez slicznie przesypia noce :happy: 7-8 godzin ... a w ciagu dnia przesypia z 7-8 godzin, reszta to czuwanie :happy:

Do góry