reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

reklama
Gratulacje dla wszyyystkich dzieciaczków za ich postepy!!! :-)

Mariczka bardzo sprawnie juz chodzi a ostatnio jej ulubione zajecie to łazenie po... schodach :szok::szok::szok: tylko trzeba ja wtedy trzymac za jedna raczke :-):tak::-)
No i jak mówie "gdzie jest kot" to biega i szuka az znajdzie biedna kocine ;-):-Dpokazuje wtedy paluszkiem i krzyczy cos w rodzaju "tuuuu" albo piszczy i pokrzykuje cos po swojemu :-D

U Nas kolejny (7) ząbek - prawa dolna dwójka ... lewa sie wykluwa :tak:

Magnezy z Danonków tez są uwielbiane :-)

Dalsza czesc samodzielnych kroczków z asekuracją tez jest :-)

Zauważyłam tez ze Dawidek jak nie chce byc na rekach to krzyczy "ide" - bardzo wyrażnie juz to słowo mowi ... i głośno :-D

Kubus nauczyl sie glaskac po brzuszku jak mu smakuje obiadek, pokazywac ze czegos nie ma ( rozklada raczki) i pokazywac ile ma klopotow ( lapie sie obiema raczkami za glowke i kiwa nia na boki):tak:. Ponadto coraz lepiej mu wychodzi chodzenie co prawda nie chodzi jeszcze sam ale sa duze postepy:tak:. Najgorsze jest to ze jeszcze nie bardzo umie chodzic a juz biega szczegolnie za Natalka:rofl2::crazy: a mama za nim:confused2::rofl2: ( oczywiscie trzymajac go)

Ja tez myślę że nie ma sie co martwic tym że Wasze maluszki nie chodzą czy nie raczkuję albo że nie robią "papa"
Wszystko to sie wyrówna i jak będą maluchy miały po 3 latka to będą wszystkie na równi i nikt nie będzie pamiętał że Ala jako pierwsza chodziła a Zenuś czy Marzenka ostatnia (podałam takie imiona żeby nikogo nie urazić)

Nie ma sie co martwić maluchy mają swój rytm i nie należy ich pośpieszać a Wy kochane macie więcej spokoju jak maluszki jeszcze nie chodzą bo nie włażą w każdą dziurę

Paula juz nie tylko sama chodzi, ale biega. Progi, niskie stopnie nie stanowia dla niej problemu. Chwyta rzeczy z podlogi kucajac lub schylajac sie po nie, wstaje bez podtrzymywania:tak:.
Zdejmuje skarpetki i probuje je sobie zalozyc. Bawiac sie pudelkiem Sudokremu bez problemu je zamyka.
Nasladuje rozne dzwieki, mowi mama, tata, baba i robi brrr, kiedy widzi samochod, rower lub tylko kolo:-D. A kiedy dorwie "luzne" kolko, kreci nim jak kierownica.
Mlaszcze, kiedy jest glodna lub widzi jedzenie. Robi OK, przybija piatke i daje caluski:tak:

I jeszcze cos...
Paula ma juz 15 zabkow!:szok:
W ciagu 2 tyg. przebily jej sie 2 ostatnie czworki i 3 trojki. I zaczyna mnie to powoli matwic...

reklama
Mojemu Kubusiowi wyszedl 7 zabek - dolna dwojka a i druga prawie juz sie przebija:-). Tylko ze nauczyl sie zgrzytac tymi zabkami i juz od jakis 20 min zgrzyta i sie cieszy:baffled: a ja tak nie lubie zgrzytania zebami:sorry:

Do góry