reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Amelusia pieknie raczkuje, czego sie nie złapie to wstaje, jak jej sie znudzi stanie to umie ładnie usiąść na pupie, chodzi za jedna raczkę, robi kosi-kosi, bije brawo jak sie z czegoś cieszy, przybija piątkę, otwiera szafki, pokazuje Bozie, lubi oglądac książeczki i czytac (czyt.rozrywać) gazety mamy, zapala i gasi światło, zdejmuje skarpetki, robi halo telefonem...hmmm...i zapomniałam co jeszcze umie moje dziecko :-)

Niestety nie mówi ani mama ani tata ani baba...a tak bardzo na to czekam :-:)zawstydzona/y:

reklama
Dzisiaj duma mnie rozparała i dalej rozpiera. córka moja Emilia wstała i sobie poszła, najpierw doszła do mnie od wersalki czyli jakis metr co mnie nie zdziwiło bo tak juz od dawna robi, a ona mnie wymineła i sobie powędrowała do dużego pokoju no i teraz to mam przechlapane bo ona biega a nie chodzi i musze ja asekurować.

Poza tym: pokazuje gdzie stroczka kaszke warzyła, jaka duża urośnie, że nie chce jeść (kręci głową na nie jak pytam czy chce jeszcze), kiwa główką jak cos chce, rano pokazuje na swój magnetofon (ma takie radio samochód garbus) żeby włączyć jej piosenki. tańczy bez podtrzymywania (woli ostrzejsze rytmy)
Mówi: mama, tata, baba, i gada w soim narzeczu, niestety nie mam słownika.
I pewnie jeszcze coś tam robi ale juz nie pamietam co.

Moja Oliwka tez zasuwa jak mały motorek,zamontowaliśmy ostatnio bramkę na chody bo mi tak uciekała,ze szok a teraz mam luzik i już nie muszę za nią biegać.:-)

My mamy troche inne osiągnięcie... pożegnaliśmy się już ze smoczkiem... od kilku dni Kubuś zasypia bez dydka... i juz go więcej na własne oczy nie zobaczy:-) już ja sie o to postaram... jeden problem będzie z głowy

Ika07 Kubuś używał smoka tylko do zasypiania,a od jakiegoś czasu zaczął go wypluwać, więc stwierdziąłm, ze juz mu go nie dam, tak poprostu... no i oczywiście nie jest tak ze zasypia cichutko, jak to było ze smokiem... jest marudzenie, ale dajemy rade i nie poddam się... wiesz to bardziej jego zasługa niż moja... wieczorem kłade go do łóżeczka i wychodzę, po 5 min wracam i głaszczę go po główce i znowu wychodze... az zaśnie, ale dosyć szybko zasypia...

Nasz kubus zaczął chodzić pod koniec 10 mca, teraz to fruwa jak motorek, ale jeszcze "jak mu zależy na prędkości" idzie na czterech:-). Za to nie mamy ani jednego zęba:-p.

reklama
Nasz kubus zaczął chodzić pod koniec 10 mca, teraz to fruwa jak motorek,.
- moj Simonek tak samo :-):-):tak: ale na czterech juz nie chodzi
Za to nie mamy ani jednego zęba:-p.
My tez nie, choc powiem szczerze troche mnie to zaczyna juz martwic....:baffled:. A kolejnym osiagnieciem Simonka jest wstawanie samemu, tzn jak sie np. przewrocil wczesniej, to trzeba mu bylo pomoc, bo sam wstawal jak tylko doraczkowal do mebli, badz kanapy lub sciany. Teraz kladzie obie rece na podlodze i dzwiga dupke do gory stojac w rozkroku. Robi tak od 3 tyg. Jak mi sie uda, to wam to nagram:-p

Do góry